Zimná záhrada ako prístavba

Prestavujeme dom a chceli by sme s manželkou urobit k nemu pristavbu vo forme zimnej záhrady. Cital som o tom na nete, ale chcel by som nazory aj vas, ktorí to máte, aké su plusy a minusy a na co si davat pozor, či sa vobec do toho púšťať. Chceli by sme to ako takú "obývačku", miesto na relax :)
Odpovedať
v lete hic, a v zime sklennik pre rastliny,nebude to třeba zas tienit?? skor pevnu strechu s zavesmi proti komarom ale pristavba plna okien je to krasne len tam bude horko ak to mate na zapad...orientovane
Odpovedať
No tieniť by ti trebalo tak či tak, nejaké rolety. V zime zas treba kúrenie, aby ti nebola zima...to máš ako klasickú izbu naviac, len to že je presklenená, máš to tak naprírodno. Keď máš na to financie, priestor a peknú prírodu na ktorú by si pozeral, tak prečo nie. Musíš mať pevnú hliníkovú alebo oceľovú konštrukciu a samozrejme niekoho kto ti to postaví tak, aby ti neunikalo teplo.
Odpovedať
Chcela by som sa informovať či niekto robil zimnú záhradu, v akých cenových reláciách to zhruba vyšlo. My máme 6x4m,zastrešenú, chceli by sme mať plnohodnotne využívanú miestnosť aj cez zimu. Je orientovaná viac na sever,takže slniečko skoro žiadne. Vie niekto poradiť?
Odpovedať
@sheenka No popravde presne neviem ako to vyšlo u môjho brata, ale viem že to nie je lacná záležitosť. Pretože tam ti treba konštrukciu a všetko podľa predpisov aj s kúrením. Skús si pozrieť nejaké tipy a triky tu http://cbmont.sk/sk/produkty/stavba_z... prípadne im skús napísať či by ti to vedeli približne naceniť. Robili bráškovi a bol s nimi spokojný. Niekde som čítal, presne so zimnou záhradou, že vzali zálohu a neprišli stavať, tak bacha na firmu, pozerajte referencie aby ste nedopadli rovnako. Podvodníkov je veľa.
Odpovedať
@vavko75 dakujem velmi pekne za tip :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?