Zateplenie z vnutra?

ahoj..aky nazor mate na zeteplenie v znutra...ak ano..je lepsie pol.alebo skl.vatou? dakujem
Odpovedať
@dandela36 máme na to odborný názor :-) ak sa mu dá vyhnúť, tak sa mu vyhni. Nie je to o voľbe materiálu, ale je dôležité dobre navrhnúť skladbu takéhoto zateplenia a ešte dôležitejšie poriešiť detaily (stropy, podlahy, deliace steny, proste komplexne zhodnotiť stav a celé to navrhnúť) Treba si uvedomiť, že na zle navrhnutom zateplení sa viditeľne začnú poruchy prejavovať až o pár rokov a preto je veľa spokojných ľudí, čo to tak riešili ale nikto z nich nevie čo je v tých izoláciách a čo dýchajú, keď im to nefunguje správne. Niekedy sa dvíha žalúdok keď otvoríme také zateplenie (realizácie z pred približne 4 a viac rokov)
Odpovedať
@dandela36 Nie je na to univerzálna odpoveď. Ale dá sa. My sme mali severnú stenu bytovky (spálňa) nehorázne studenú, aj keď bol na nej radiátor. Jednoducho nestíhal. Tak som tú stenu obložil 2 cm polystyrénom. Celoplošne prilepil stav. lepidlom, presieťkoval a dal tenkú vnútornú omietku. Trochu to pomohlo, z tej steny nešiel taký chlad. Po cca. 15 rokoch sme zateplili panelák zvonku, preto som tú izoláciu pred 2 rokmi dal dole. Všetko bolo v pohode, žiadna pleseň ani mokrá či zničená stena. Stenu som vystierkoval. Ale bolo to len také dočasné riešenie, to som vedel už pri realizácii, že raz sa bude zatepľovať. Ak to chceš ako trvalé riešenie, tak je lepšie zatepliť to zvonku - je to oveľa účinnejšie.
Odpovedať
V čase nárastu angín to môže byť na nezaplatenie. Ušetríš na liekoch, lebo si okrem iného možno aj penicilín dopestuješ sama. @chrobak7 Svojho času som urobil to isté, no nikdy, ani po kompletnom zateplení činžiaku som nenabral odvahu SDK s 5cm EPS strhnúť. Ak to začalo v niektorom rohu kvitnúť nastriekal som tam SAVO.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?