Zapojenie UK + TUV

Dobry den, rad by som sa poradil. Na chate sme sa rozhodli prerobit kurenie. Stare akumulacky na ele. sme vyhodili a kupili sme ele. kotol RAJA 24K a radiatory. Ohrev TUV zabezpecoval ele.bojler, aj zostal. Moj plan bol a je nasledovny : - Bojler robi TUV - Kotol robi TUV + UK Vyuzijem teda sucastny Bojler na pripravu TUV aby Kotol nemusel tolko ohrivat TUV, (Bojler ako Zasobnik TUV s priamim ohrevom). Preto sa chcem informovat ci je to mozne tak mat zapojene. viac info vid fotky + "SCHEMU"
Odpovedať
@matiesko Tam predsa potrebuješ bojler s výmenníkom a nie pôvodný, ktorý ohrieval TÚV len el. špirálou. Takto budeš spotrebovávať a doplňovať radiátorovú vodu.
Odpovedať
@viktor811 tak ze nebude to takto fungovat ? a ak by som chcel aby iba bol iba kotol na UK + TUV potrebujem zasobnik alebo nie? Dakujem
Odpovedať
@matiesko Tak ako viktor písal, podľa tvojej schémy sa to nedá zapojiť.
Odpovedať
@matiesko Potrebuješ bojler s výmenníkom t.j. obojživelník, ktorý má prívod a odvod kotlovej vody a vstup studenej a výstup teplej vody.
Odpovedať
@matiesko Ahoj. Prosím tě neexperimentuj, protože to zapojení je naprostý nesmysl. TUV ( teplou vodu ) dál připravuj ve stávajícím bojleru a nemotej to do topného systému. Ten bojler stejně nejde na elektrokotel připojit. Tím pádem se ti to značně zjednoduší a na elektrokotel pouze připojíš radiátory. Nic víc se s tím stejně nedá dělat. Pouze za předpokladu, že ten stávající a podle fotek velmi hezký bojler vyhodíš a místo něho si koupíš nepřímo ohřívaný bojler, by se to dalo napojit na elektrokotel. ( nepřímo ohřívaný bojler má v sobě topného hada, kterým proudí topná voda z kotle a ta ohřívá celý objem TUV, která je ale bezpečně oddělena od vody topné ). Aby to fungovalo, tak buď v kotle , nebo i externě musí být elektrický trojcestný ventil, který je ovládán termostatem z bojleru a přepne topnou vodu z okruhu vytápění do okruhu ohřevu TUV. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@matiesko vys...r sa na to a daj to spraviť niekomu,kto sa tomu rozumie. Ja už niekedy žasnem,čo za sprostosti to tu poniektorí dokážu vymyslieť.
Odpovedať
@praoteccech Ďakujem za vysvetlenie :)
Odpovedať
@poliacik321 Myslim že tato "rada mi je na dve veci" ;-)
Odpovedať
do potrubia budeš dolievat palenku? aby to nezamrzlo? poliacik dobre vravi ,------ mohol si kupiť el radiatory a bojler más -ked prideš zapnes kurenie ked odideš vypustiš vodu z bojlera a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak Aké jednoduché :-)
Odpovedať
@vrajmantak preco by som vodu vypustal ? Co ak je chata celorocne obyvatelna ? "Stare akumulacky na ele. sme vyhodili" toto bolo pisane na zaciatku, staci citat ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?