Zamurovanie zelezneho stlpika na vonkajsom schodisku

Dobry den, chcel by som na vonkajsie schodisko/murik rodinneho domu dat okno a mat namiesto gulateho stlpu hranaty. Striesku, ktora je nad schodiskom opiera gulaty zelezny stlp, ktory by som chcel nejakym sposobom zmenit.. Okno by bolo uchytene o stenu domu striesku a prerobeny stlpik. Hladam nejaku rozumnu variantu, ako to urobit. Jedna z moznosti, co ma napadla su debniace tvarnice, ktore by som naukladal na seba a zalial betonom. Musim ale tvarnice narezat, aby som ich prepchal cez kovovy stlpik (ma priemer 10cm) a potom vyplnil betonom. Vrchna tvarnica bude mozno problem, lebo bude asi tazsie naliat tam beton, kedze je tam strieska.. Rozmyslal som pouzit tvarnicu DT30. Myslite, ze tento sposob je pouzitelny? Dakujem za cenne rady a pripadne ine nazory/navrhy, ako to urobit. Coho sa obavam, ci to potom nebude moc tazke.
Odpovedať
@ansendo A prečo ho jednoducho neobmuruješ napr. ytongom? Alebo aj plnou tehlou - ani ju nemusíš omietať, bude to zároveň dekorácia z 3 strán, kde nebude okno.
Odpovedať
Aj nad tym som hned uvazoval,len ten stlpik nie je v strede murika a na vonkajsej strane je medzi stlpikom a okrajom murika len necelych 7cm. Myslis,ze by to nemal byt problem? Mozno si chcem byt moc isty,aby to drzalo.
Odpovedať
@ansendo vyrezes do yporiek polkruhy a tym to obmurujes
Odpovedať
Profilova fotka
polystyrén, lepidlo, 2x sieťka, obložiť
Odpovedať
Profilova fotka
Itongom zacina od 50mm hrubky
Odpovedať
@ansendo Ja mám na povali odvetracie rúry, tie som obmuroval 5 cm porfixom a je to pevné. Sice je to len necelý meter, ale ak ty dáš hrubší ytong, tak to bude dostatočne pevné. Vnútro môžeš vyliať betónom (ako keby si vylieval DT), ak máš pochybnosti a chceš to mať ešte pevnejšie. Bude ti na to stačiť pár vriec betónu B20.
Odpovedať
dakujem velmi pekne za rady. skusim to asi obmurovat a verim, ze to bude stacit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?