Zaklady - rekonstrukcia

Dobry den, chcel by som sa spytat tych co maju skusenosti so zateplovanim a izolovanim starych zakladov domu. Popstup izolovania a zateplovania je mi jasny, no chcem sa spytat co robit ked na niektorych miestach po okopani zakladov je beton na povrchu zvetrany a netvori hladky suvisly povrch (vid foto)...Ako v tomto pripade postupovat? Zarovnat to? A ak ano, tak cim? Pracu bude vykonavat partia zivnostnikov a chcel by som vediet nazor aj inych aby som si to vedel okontrolovat. Vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nič s nerobiť len oprieť polystyrén ,nopovú fóliu atd.
Odpovedať
@mesarosanton Ja som mala taky isty zaklad ked som robila rekonstrukciu domu.A nedala som ziadny polystyren ani nopovku a len sme kamen zarovnali osekali do rovna a davali sme na to omietku.A to bola asi chyba lebo teras sa my tam spravil mokry flak.Je to vo vnutri domu pri schodoch ktore vedu do pivnice.Ak vies tak my napis ako to opravit aby tam ten mokry flek zmizol.Je to tam uz od zimy a omietky sme robili na jesen.Co teda s tym spravit ked nechcem hned sekat novu omietku.Alebo pockat kym sa my to vysusi ale ked sa bojim lebo neni to vonku na zaklade ale vo vnutri domu.Dikes.
Odpovedať
@mesarosanton bez nanasania hydroizolacie? o to mi ide, ak mam davat aj hydroizolaciu (je jedno v akom stave) ci sa moze davat aj na taky povrch...vdaka za koment btw
Odpovedať
@matkop akú funkciu by tam plnila hydroizolacia?
Odpovedať
@ragnar hydroizolacnu? :-D nejaky argument proti? :-)
Odpovedať
Ak nejdeš podrezávať, tak oprieš hydroizoláciu, na to oprieš styrodur, na dno obkopu dáš drenáž ak treba, obsypeš štrkom a na vrch uložíš nejakú veľkoformátovú dlažbu ako okapový chodník... :-)
Odpovedať
@matkop to je jasné, ale čo je za a pod tým betónom keď ho chceš izolovať proti vode? Predpokladám že zemina, ktorá má rovnaké vlastnosti ako tá, ktorá je pred základom. Preto sa mi to zdá zvláštne, že čo si od toho sľubuješ.
Odpovedať
@dedo758 podrezavat nejdem, dom je podrezany, aj ked za tie roky uz urcite stratila svoju funkciu, no dom nevlhne... k tej hydroizolacii zakladov teda...moj pristup je taky, ze ked uz to budem mat okopane tak to spravim vsetko...ale chapem tvoju logiku @ragnar a prehodnotim, vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Tam môže byť viacero chýb. Najčastejšie s omietne cez vodorovnú hydroizoláciu múrov.Môže tam tiež vznikať tepelný most ,stačí aby v murive bol väčší kameň alebo zle uložená podlahová doska schodiska ,prípadne neodizolovaná voči vlhkosti. Ťažko povedať čo presne bez obhliadky môžem len tipovať ako športku. @matkop Zvislá hydroizolácia základov je zbytočná.Neviem čo by sa tým dalo ,alebo malo dosiahnúť.Najpravdepodobnejšie tým nedosiahnete absolútne nič.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?