Za akú cenu dokážem zrekonštruovať starý dom?

za akú cenu cca je možné zrekonštruovať starý dom- interniér, napr. kúpeľna, podlahy, okná, stierky atď. prosím Vás aké máte skúsenosti Ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@llkuboll Napíšem Ti, ak mi Ty napíšeš, za koľko sa dá opraviť (zrepasovať) staré auto. ;-) Nenapísal si, aký veľký je onen dom, aký je vôbec starý...? Mieniš ho urobiť podľa súčasných štandardov? Ja som predvlani totálne zrekonštruoval 80 m2 dom, starý 75 rokov. Novú mal len strechu. Celý sme ho "vykuchali" - otĺkli steny, vykopali podlahy do hĺbky 35 cm a zaliali nové (izolované), dali komplet novú vodu, elektrinu, kúrenie, okná... záchody, kúpeľne... stropné izolácie... sadrokartonové podhľady... zateplenie 18 cm... Stálo to cca 40 tisíc. Remeselníci aj materiál.
Odpovedať
Profilova fotka
ja idem rekonstruovat dom, ale ideme tam dat novu strechu, tu najjednoduchsiu - pultovu + pristavime jednu izbu, tak uvidime ... odhadujeme to na 50 az 60 000e :-)
Odpovedať
Interier by ste mohli dat do 30 tis. € Ak uz pojdete aj do elektriny, fasady atd. tak aj 2x.
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho co si napisal, tak je to cisto len triafanie na slepo. My nemame tusenia aky je ten dom velky, kolko ma izieb, ako si celu rekonstrukciu predstavujes, co vsetko by si tam chcel urobit, prerobit :) prilis vseobecnu otazku si dal.
Odpovedať
Profilova fotka
na toto odpoved ani neexistuje. To su vsetko cisla len tak od buka. Kedze nemame blizsie info :)
Odpovedať
@llkuboll Vsetky ktore mas a budes mat . :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nam odhadli na 40tis..... manzel povedal, ze ked to budeme robit sami-tak nam to vyjde na 25- 30tis. To je len na to aby sem tam mohli byvat + este nabytok a spotrebice.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17: a aj tak bude malo :-D
Odpovedať
záleží od náročnosti a cien kúpeľňa 3000-5000€za 5 už pekná podlahy podľa rozlohy izba cca 400€-800€ stierky izba cca 200-500€ vstavané skrine od 1000€ kuchyňa od 1000€-5000€aj spotrebiče okná na nich nešetri
Odpovedať
@17juraj17 Paráda, táto odpoveď sa mi páči
Odpovedať
Ďakujem, otázka bola všeobecná zámerne, lebo sa rozhodujeme, či kúpiť starší dom a prerobiť alebo kúpiť už lepší dom, resp. postaviť nový. Odpovede sú postačujúce.
Odpovedať
Profilova fotka
@llkuboll a ako ste sa rozhodli??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@llkuboll a to by si staval novy dom na tom pozemku co stoji ten stary?
Odpovedať
Profilova fotka
@llkuboll tiež som nad týmto uvažoval a nakoniec sme sa rozhodli, že sa dáme do rekonštrukcie staršieho domu. Avšak môžem Ti povedať, že už teraz to začínam ľutovať. Mnoho vecí treba robiť od začiatku. Búrať, dávať na novo - no proste jedno s druhým cez seba kadejako. Niekedy už som na pokraji s nervami ale snáď to zvládneme. Takže moja rada znie, radšej si postaviť nový ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, rozmyslame nad kupou tohto domu, myslite, ze sa mozme zmestit do 60-70000 eur? neviem, ci sa to da povedat podla tohto linku, tak aspon tak orientacne ;-) dakujem za kazdu radu. http://www.royals.sk/rodinny-dom-v-ro...
Odpovedať
@mizulienka ano, osobne by som radej kupil pozemok za 100 000-120 000 a za zvysok postavil dom, lebo opravovat tuto bezcennu chatrc je skor za trest a burat co by bolo hadam lespei stoji zas peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom dobry den ;-) vsimla som si uz aj v inych diskusiach, ze mate vela skusenosti s rekonstrukciou stareho domu, mozem vas poprosit o vas nazor, co sa tyka kupy a prerabky tohto konkretneho domu? dakujem velmi pekne za kazdu radu. http://www.royals.sk/rodinny-dom-v-ro...
Odpovedať
dobre si rozmyslite za tu cenu mate krasny domcek a to novy...
Odpovedať
Profilova fotka
@daniel0007 ked pocitam, ze za dom by sme dali 130 tis, za prestavbu 80 tis, tak dom za 210tis na takom pozemku v takej lokalite a s takou zahradou nekupim aj keby som ako chcela...to je jediny dovod, preco nad tym rozmyslame.
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka podla toho linku si osobne myslim, ze je to pridrahy pozemok s takou ruinou, ktoru sa neoplati rekonstruovat, ale minimalne na zaklady zburat. a to tiez nebude lacne. ten dom je tu skor na pritaz, a radsej mat nove materialy a dispoziciu, ako sa snazit vtesnat do preziteho konceptu. drzim palce, akokolvek sa rozhodnete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita tu za lacnejsie dom s vacsim pozemkom nekupim...predavaju podobny dom v susedstve este drahsie =-) mne sa to nezda az take strasne, ale ja som iba laik...budeme este volat statika a projektanta, nech sa k tomu vyjadri a potom sa rozhodneme. dakujem za tvoj nazor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mizulienka uff, tak radiátor cez dvere, popraskané, ktovie aké podlahy, strecha tiež nie bohvieco a za takú cenu? :-o to pozrite niečo lacnejšie, však hento je šialenstvo kúpiť za tú cenu. A to prerábame starý dom, obdivujem, ako to tu mali premyslené a vymakane. Ale za tu cenu to je šialenstvo :-x
Odpovedať
Pokiaľ to nie je kultúrna pamiatka(podľa mňa asi nie)tak jedine to kúpiť za cenu pozemku.Mínus náklady za zbúranie a odvoz sutiny..
Odpovedať
Profilova fotka
nepotesili ste ma =-) ale dakujem vam, ze ste si nasli cas a napisali svoj nazor...mozno by sme do toho isli, ak by majitel nejak vyrazne znizil cenu...nevadi, hladame dalej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozem sa spytat na vas nazor na nieco take? ani neviem, co znamena OKAL? http://www.topreality.sk/century-21-c...
Odpovedať
@llkuboll tvoja otazka je tak tazka, ze na nu neexistuje odpoved, prerabka zalezi od mnooohych faktorov, my do teba, do tvojej "penazenky a tvojich poziadaviek nevidime, takze o com? ...ale predsa este nieco, moji rodicia vravievali, "komu co vystane, to mu aj pristane", dufam, ze mi rozumies a prerabka podla mna je len a len tvoja vec, samozrejme ked budes potrebovat konkretne s niecim pomoct , urcite tu najdes kopec dobrych rad
Odpovedať
Mi sme tiez prerabali kocku 40rocnu sice bola relativne v dobrom stave ale tiez sme menili okna novu pripojku na elektrinu ale vnutry bola v medi tu sme nemenili v obyvacke sme burali priecku s kuchynou vsetky omietky kde boli praskliny davali sietku inak sla vsade sadrova omietka malovky niekde sme vyrovnavali podlahu ked bola nerovna novy balkon novy kotol vsade sme menili radiatory.robi si to muz sam takze blocky sa u nas veru neodkladaju ani netusime kolko sme do toho vrazili a este kolko vrazime.jedine co mozem napisat je ze ked sme ho kupovali odhad bol 50000eur co aj tolko stal a dnes ma hodnotu uz podla banky nie odhadcu 85000eur.a este nas caka dlha cesta kym budeme ako tak spokojny a pri 4 detoch a praci to ide moc pomaly.
Odpovedať
@mizulienka ,OKAL-ľudovo prezývaný aj "lokál",bol jediný montovaný dom v Československu.Bol to dispozične dobre riešený drevodom vyrábaný v nemeckej licencii od 70-tych rokov min.storočia,zvonku azbestocem.platne,vnútri sklená vata,zvnútra drevotrieska obsahujúca karcinogén formaldehyd.Stavala to nejaká česká firma,myslím Jeseník.Pracovití Slováci si domy murovali klasicky,v Česku ich boli tisíce.Hlavne v baníckych oblastiach,tam kde boli vyššie príjmy. Preto radím nebrať.Je síce pravda,že posledné okály už neobsahovali azbest ani jedovatý formaldehyd,ale to je slabá útecha.Izolačný odpor stavieb z tej doby je v porovnaní z parametrami dnešných drevostavieb mizerný.Akurát,že boli podpivničené,čo dnešné drevostavby spravidla nie sú.
Odpovedať
@mizulienka Ak mas 200k rozpocet preco nehladas radsej pozemok alebo potom rovno dom za 200 ktory netrea cely zburat alebo totalne prestavat. Okal ma kamarat, fakt nic moc, jeho sused zbural cely vrcha postavil na zakladoch novy dom. Kamarat tam dal statisece korun a stale je to nanic. Stara hrca je stara hrca aplatat to stoji viac a je to horsie ako novy dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell dom za 200, ktory by uz netrebalo prerabat v Rovinke zozeniem velmi tazko...je pravda, ze hladame kratko, ale este som nevidela dom za 200 a aby mal aj slusny pozemok...ale tak nevravim, ze je to nemozne, len asi treba dlhsie hladat. Okal som uz zavrhla.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?