Vzdialenost domu is suseda

Profilova fotka
Ahojte, ja by som mal taku otazku (mozno tu uz aj takato diskusia bola, prepacte), ze sme kupili RD ktory je od susedovho plotu tak asi na meter (neviem preco kedysi tak blizko stavali)... menili sme strechu a prave strecha povedzme ze bezi na hranici plotu. Takze ak prsi ci padá sneh tak neviem ci to nepadne do susedovho dvora. Odkvap tam mame, no moze Nas sused nahlasit aj napriek tomu? Ked sme robili strechu tak sa na to pozreli a nemali s tym problem, no ich znami potom nadaval ked tam bol u nich. Ked sa tam niekto íny nastahuje tak bude veselo... no dom neviem premiestnit o meter dalej.
Odpovedať
Strecha ani okap nesmie presahovat nad uroven cudzieho pozemku. Na zabranenie padania snehu musite pouzit zachytavace snehu. S dazdom problem nevidim. Jediny problem moze byt ak ste strechu prerabali bez stavbneho povolenia. Inak kedysi sa stavali domy aj na hranici, takze dakujte aj za ten meter, aspon si ho mozete zateplit, co pri domoch postavenych na hranici je casto neriesitelny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd Zachytavace mame , a mame k tomu aj stavebne povolenie.. no ta strecha je na hranici na milimeter presne...
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd A este dobra otazka ako zateplit ak od susedov by sme mohli pracovat maximalne z ich dvora...ohh
Odpovedať
povodna strecha bola kde ? tak isto, ci ste sli dalej k susedovi? ak sused suhlasil a mate stavebne povolenie - nemate ziaden problem. co sa tyka zateplenia - sused nesuhlasi aby ste to robili z ich dvora?
Odpovedať
@peterj2187 podľa stavebného zákona vlastník susednej nehnuteľnosti musí umožniť vlastníkovi susednej stavby, na nevyhnutný čas počas uskutočňovania stavebných prác, použitie svojho pozemku.
Odpovedať
@peterj2187 my mame na hranici dom a presah strechy k susedom pol metra. Tiez nechapem ako chuji volakedy stavali tie domy. Sused je zlaty,ten len mavol rukou,ze on na tom kusku nic nema,ze mu to nevadi. Lenze,ak v buducnosti preda dom,neviem,ci novy majitel tiez len mavne rukou. Dobuducna ho chceme poprosit,nech nam tu cast odpreda predtym ako bude dom predavat. Sice neplanuje predat,ale nahodou...
Odpovedať
@peterj2187 podla stavebneho zakona a obcianskeho zakona ti sused musi umoznit vykonavat opravu a udrziavacie prace na dome. Pokial je normalny,ale su pripady,kedy fakt sused nepusti na pozemok a to je pruser. Najskor ohlasenie na obecnom,mestskom urade,starosta sa snazi dohodnut rozsah prac a rozvrh casu,kedy vam umoznia vstup a ak to nejde,tak uz len sud
Odpovedať
Milá hoblinka! Nebiť tích "chujov" ako si ich nazvala tak máš z prepáčením holú riť!!! Podla tvojho vyjadrenia sú všetci starí ľudia ktorý kedysi stavali domy chuji?!!
Odpovedať
@hoblinka13 niekedy boli úzke pozemky, tak preto sa stavali stavby na spoločnej hranici so susedným
Odpovedať
@janetbla nas je siroky,preto tomu nerozumiem. Aj dom postavili normalnych rozmerov,ziadny uzky sliz.
Odpovedať
@norbi6610 holu rit? Dom som kupila,nedostala som ho. A prepac,nemiestne som sa vyjadrila,ale nemyslela som to tak.
Odpovedať
@hoblinka13 ani ja som to tak nemyslel. Toto uz nepatrí tebe ani nikomu,je to len môj názor:Urážajú má namyslený mešťani ktorý zaseknu hypotéku ešte aj na svoje deti,kúpia si dom na dedine a tvária sa že im to všetko patrí, oni sú bohovia a všetci sa mi prispôsobte lebo ja som chrapun z mesta a vy ostatní ste len "blbý sedláci".
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atak77 Tvar strechy sa zmenila z toho dovodu ze aj k domu sme pridali 3 izby aby dostal tvar obdlznika. Strecha sla asi o 20cm dalej k susedom. Este so susedom som nehovoril o tom, no ze denno denne prechadza tam autom, dalej tam má garáz tak asi by to pre neho nebolo boh vie co. No mozno sa dohodneme aby parkoval pocas prace pred domom. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mimochodom dakujem pekne za vsetky odpovede a rady! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@norbi6610 nuz ja sa zase pozorujem casto opacny problem, "ja som tunajsi, zijem tu cely zivot a absolutne ma nezaujimaju nejake zakony a ty si len priselec" .
Odpovedať
Profilova fotka
@peterj2187 pokial si urobil vsetko podla stavebneho povolenia, nerozumiem co riesis :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?