Vyvložkovaný komín - T-kus trčí do miestnosti

Zdravím. Vyvložkovali nám komín a nakoľko ten je postavený len z tehly na kánt (od vložky bolo pred frézovaním len cca 7 cm na obe strany), T-kus trčí do miestnosti (viď foto). Zrezať sa nedá, lebo by sa skrátila práve tá rozšírená časť, do ktorej sa zasúva viečko. Trčí približne 7 cm. Majstri nám doporučili to domurovať Ytongom. Buď v celej šírke po dvere (čierny variant) alebo len v potrebnej na zakrytie vytŕčajúcej časti a tým priznať komín (viď červený variant). V tomto rohu má byť rohový stôl, čiže červený by bol možno aj horšie riešenie (zatiaľ sa tam nebude dávať žiaden spotrebič, je to len do zálohy, nech to tam v stene je, keď už sa prerába). To, že je to potrebné domurovať nám trošku narušilo pôvodný plán s rohovým stolom, no aj tak ho tam chceme. Aký je váš názor? Domurovať? Čím? Ďakujem
Odpovedať
@embe1 keď to je len do zálohy, zakri to kaslikom z SDK, ľahko v prípade potreby rozobereš. 🙂
Odpovedať
@embe1 domurovat 5cm porfixom az po spaletu, pekne zarovno s hrdlom.
Odpovedať
Ja by som dala pod to poličku a schovala to napr. do módneho dreveného domčeka, v ktorom by sa zo zadu urobil otvor. A vedľa toho nejakú ďalšiu ozdobu. Babská rada za 5,50. :)
Odpovedať
@robo28w SDK nám vyslovene neodporúčali, predsalen je tam aj tá papierová časť a pri komínoch na pevné palivo sú spaliny horúcejšie (keby tomá byť trvalé riešenie)..a popravde, radšej by som to mal už na hotovo, aby nebolo potrebné rozmontovávať 🙂 @mamkaeva1 interiér má byť industriálne zariadený, preto práve chcem, nech ružicu a viečko vidno 🙂 jedine tú antikorovú vložku treba schovať
Odpovedať
@embe1 zle som ťa pochopil,myslel som si že to chcete zatial cele schovat ako dočasné riešenie.
Odpovedať
Odpoveď zo Xelly (Ytong): " Je pravda, že aj tvárnica 50mm spĺňa normované požiadavky triedy A1 (nehorí a nevylučuje škodlivé látky) ale je určená na obmurovky ako sú vane alebo kuchynské linky. Pre takéto prípady ako uvádzate je na trhu materiál "superizol"." Má niekto s tým skúsenosť?
Odpovedať
Nakoniec sme to vyriešili nasledovne. Bola použitá platňa Skamotec na obostavbu krbov. http://www.krbyeshop-w.sk/Superisol-1... Prišlo nám to oveľa lepšie riešenie ako rozširovať stenu už od podlahy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?