Vysnivani domcek

Ahojte ked na nasom pozemku sa nam nedari staviat,tak sme kupili bytik.Len snivam o vlastnom domceku :-) .Chcem sa popytat bola by moznost mam na ruke domcek ktorý je dreveny s murovanu pivnicu.Keby nechame rozmery ako je murovana pivnica a iba drevo zburame a vyzenieme mury je to zlozity proces a dlha cesta myslim papierovacky?Dalo by sa to brat ako rekonstrukcia?Ci ani nie?Domcek ma cislo ma pripojku na kanalizaciu a aj vlastnu studnu.Jedine zaziadat elektrikarov o pripojenie lebo to uz neni.Ci by to bolo zdlhavý a financne narocny proces.Dakujem za kazdu radu :-) .
Odpovedať
Co sa tvojho popisu tyka pokial nebudes manit podorysne rozmery je to v ramci rekonstruk ie mozne. Papierovaciek je stale dost. Dost zalezi od stavebneho uradu. Vacsie mesto sa vacsiniu rovna viac papierov... a uz skoro na kazdy papier treba papier... co sa tyka penazi to zalezi od vas a standardu aky chces, repasovane dvere alebo trikrat lakovane...
Odpovedať
@lenka591985 burat chajdu,odnasat bordel, a stavat na 100 rocnych zakladoch je asi horsie a drahsie ako postavit nove.
Odpovedať
Ked chcete burat a nanovo stavat tak potrebujete stavebne povolenie:Aj ked ma supisne cislo nevadi lebo isto idete menit aj vzhlad chalupi.A ked tam neni elektrika tak neni problem zajst na elektro a tam vam daju papier apovedia co k tomu treba.Ja som tiez mala pripojku aj elektrinu som si platila aj platim ale isla cez susedov dvor a ja som to tak nechcela a z bocnej cesty som mala szlp tak som ich poziadala ze chcem nan pripojku a ziaden problem su tam prijemny ludia ale ani neviem uz ci som aj nieco za to platila ked si to uz nepametam.Tak to asi neni tak drahe lebo plynovu pripojku a sta povolenie si pametam tak asi tolko.Netreba sa toho bat a treba zacat pomaly si to vybavovat.
Odpovedať
@srlinka @fuso Dakujem :-)
Odpovedať
@lenka591985 súhlasím s tým, že vás to bude stáť nemalé peniaze. Viem to podľa nás a to sme pomaly ešte len začali a ani sme veľa nebúrali. Všetko sa dá, keď sa chce ale určite treba vybaviť stavebné povolenie a mať odložených dosť peniažkov :-)
Odpovedať
@lenka591985 Nemas zac.Lebo my sme tiez zdedili domek .A ked sme nieco chceli spravit tak som musela si vsetko vybavit od zaciatku ako keby som si kupila podzemok.Od vody elektriky plynu no vsetko,Nastastie kanalizaciu uz som tam mala lebo aj s tym su vybavovacky a to nehovorim o cistiske.Ale neboj vsetko sa da ked sa chce,lebo by nikto nestaval.My sme len strechu zhodili a davali iny vzhlad a nehali sme len obvodove mury,tak asi tak a drzim palce az sa dary.Stoji to dost euracov ake co dnes je lacne.
Odpovedať
@sis25 dakujem no mne sa jedna o vybavovacky a zdlhave cesty kym pojdeme stavat :-( peniažky na stavbu budu s predaju bytu a vacsinu budeme robit svojpomocne :-) .Mam super manzela a svokra a plus rodinku a nebude to ich prva chalupa :-) ;-)
Odpovedať
@lenka591985 super je, že budete si robiť svojpomocne. Ušetrí to kopu peňazí aj keď to zhltne naopak zas viac času, ale určite to stojí za to. Niet nad to, keď si človek urobí po svojom ako chce :-)
Odpovedať
vybavovacky vas zdrzia ale nie je to nic strasne. Najlepsie je ked sa clovek zbytocne neponahla nenahana, ale ma klud robi si ako moze kedy moze. Vtedy ma clovek z toho aj vacsiu radost :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?