Výroba vlastného prekladu

Pekný večer prajem, chcel by som sa spýtať, vyrábal si niekto sám nosný preklad? Mám množstvo železa čo mi zostalo, roxory, U profil a chcel by som si vyrobiť svoj, aby som ten materiál minul. ďakujem za každú cennú radu.
Odpovedať
Zdravím kľudne si sprav na dome prievlak nič zložite
Odpovedať
@bavor Já mám tuto možnost v projektu, kdy při tloušťce obvodového zdiva 250 mm mám nad otvorem 2 m naprojektovány Učka porfix nebo ytong a na těchto nalepeny 50 mm obezdívací tvárnice jako šalování věnce o výšce 125 mm, kdy věnec je v horní části a spodek je vyztužen 4 ks roxoru. Ale je to spočteno od projektanta a asi je třeba spočítat pro konkrétní otvor a zatížení.
Odpovedať
Včera sme akurát zalievali
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 ten, kto to kreslil, nemá o statike veľa vedomostí @foxo32 Tomu hovorím " Bože , ochráň duše jejich", vraciame sa do doby šesťdesiatych rokov, keď pre nedostatok odborníkov robili na stavbách stavoroľníci, odtiaľ sa výkresové riešenia dostali do domovej výstavby bez ohľadu na reálne potreby. Až s príchodom prefabrikátov sa výztuž prekladu rozpätia jeden meter dostala späť z 4x10 na 2x8mm. Teraz sa to opakuje vplyvom výkresov robených počítačom.Konrétne tu, beniec prenáša vodorovné sily, takže výška stačí menšia ako šírka. na sredných múroch má len fukciu tiahla, tam funguje len výtzuž, betón má oddeľovaciu funkciu, je nenosný.
Odpovedať
Profilova fotka
@bavor je to možné, dva prúty dolu do 120 cm otvoru , potom 3, nad 150 cm treba strmienka a prúty aj hore, ale max 10mm. Nepíšem priemery, pretože chcete použiť to, čo máte.
Odpovedať
@jan45 Tak určitě víc než já a proto mi nezbývá než věřit. Je to moc nebo málo nebo celé špatně? Díky.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 kvôli tomu to nespadne, je tam o pár kíl železa naviac, v princípe v preklade je nosný prút dolný, strmienka prenášajú iné sily a mali by byť až pod ním , horný prút slúži na upevnenie strmienok, vplyv na statiku má minimálny. Mrzí ma, že som o tom vôbec písal, nezvyknem sa vyjadrovať k veciam, ktoré sa už nedajú zmeniť.
Odpovedať
@jan45 Díky za dovysvětlení. Toto by se i změnit dalo, stavba se bude teprve provádět. Ono bude stejně nakonec zřejmě provedeno systémovým řešením a to plochým překladem ytong nad otvorem a nad tím věnec. Toto bylo navrženo z důvodu úspory za překlady.
Odpovedať
@jan45 My sme sa museli prispôsobiť zákazníkovi dom si dal navrhnúť jeho kamarátke ktorá práve skončila školu
Odpovedať
Profilova fotka
@foxo32 Vás neobviňujem, pre Vás je to práca, takých projektov mi prejde cez ruky viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?