Vymieňal niekto palach za betónovú deku?

Ahojte, rozmyslame nad nadstavbou starsieho domceka. Na domceku nie je betonova deka ale palach. Nemate niekto skusenosti s vymenou palachu za betovou deku? Kolko priblizne taka vymena stoji pri ca 90 m2? Dakujem!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Najlepsie dat dole krov, poukladat keramicke nosniky, medzi ne keramicke vlozky, zaarmovat, spravit obmurovku alebo salung a zaliat.samozrejme podstojkovat.ziaden problem.cena cca 1500-2000 eur len material.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zbytocnost pokial je palach v poriadku. a treba sa zamysliet ci ten stary domcek unesie tie keramicke nosniky s vlozkamy
Odpovedať
@bazulka treba si uvedomiť,že ten palach sám o sebe neunesie betón,ktorý tam nalejete,Prepadne sa a betón sa vám vleje až do domu.Keramika je namiesto šalovania.na to príde armatúra a betón. Ako povedal sanchez011 - treba si aj uvedomiť či to vaše steny unesú.Ak si myslíte že neunesú tak treba spraviť veniec na steny a potom naň klásť keramiku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ingreda ty si tych stavieb asi už veľa prešla,keď tak dobre ovládaš.Prerábal som už niekoľko takýchto stropov a ver či never,to sú bežne trochu staršie domčeky,čiže aj hnilé.No a verte či neverte na každom s tých domov sa našlo pár hnilých miest kde by si sa prepadla.Nehraj sa tu na umelkyňu,my radíme so skúseností a nie len z toho čo si myslíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingreda Tak ,že sa prehnú ,alebo zlomia hrady ,ktoré držia dosky,na ktorých je palach a škvarobeton..
Odpovedať
Profilova fotka
@ingreda To snáď len žartuješ?! Na príspevky tvojho typu by tu mala byť možnosť upozorniť admina, aby bola možnosť to vymazať. Veď rady takéhoto typu môžu byť zdraviu a životu nebezpečné. Mám strašne rád "umelcov" tvojho typu, ktorý všade boli, všetko videli, všetko vedia a od všadial majú kľúče ale vôbec nemajú šajnu o čom vlastne hovoria. Väčšinou nereagujem na príspevky takéhoto typu /a už ani nebudem/, ale čo je veľa to je veľa. Myslím, že ani pravidlá tohoto fóra mi nedovolujú takéto veci písať, ale keď sa stretnem s takouto aroganciou v kombinácii s nevedomosťou, tak musím reagovať. Nechápem, ale vôbec nechápem z akého dôvodu si sa tu registrovala. Ak tvoj príspevok nemá byť konštruktívny a ak sa niečomu nerozumieš, tak radšej nepíš nič. Týmto spôsobom budeš určite užitočnejšia.
Odpovedať
Profilova fotka
@bazulka Ťažko asi poradiť, keď som ten dom nevidel. Ale myslím, že na takúto nadstavbu, budete určite potrebovať stavebné povolenie. Súčasťou podkladov pre stavebné povolenie je aj projekt a statický posudok. Projekt a statický posudok bude najlepšou a najodbornejšou odpoveďou na tvoju otázku. Z daných dokumentov sa potom dá cena vypočítať skoro presne. ;-)
Odpovedať
Riešil som podobný problém, tak ako písal ingreda. Podstojkovali sme hrady, dali fóliu na horný záklop, polystyrén podľahový 10cm, fóliu, zarmovali (kari 15x15,8mm) až po múry a zaliali betónom od 12 - 22 CM. Múry boli 38cm pálená tehla, niektoré len 30 cm. Stavebné povolenie potrebuješ 100%. Vyjadrenie statika rovnako, bez toho by som do toho nešiel aj keď som bol presvedčený že je to v poriadku.
Odpovedať
@ingreda ..pripájam sa k http://www.modrastrecha.sk/profil/buj... asi budem hnusnejśí.....ingreda..nei si náhodou nejakí internetoví trandík..tvoje názory sú nie že mimo..ale priamo debilné..houby vieś, houby sa tomu rozumieš a eśte ideś radiť..stretnúť ťa niekde osobne....pokiaľ chceś robiť palach a ana to železobetón..tak je t zásach do statiky domu a veru ohláška Ti nestaći..bez statika a prepoćtu sa môžeś tak akurát na Wc....to som bol sprostý..ale nemôžem si pomôcť.... :-)
Odpovedať
@ingreda ...nejde o ćiernu..ide o to źe na palach napr. pri 100m2 źelezobetónu a hrúbke cca 13cm je váha nového stropu cca 25 ton!!!!!!!!!!!!!!! máš vôbec potuchy aká je to záťaž? Bez statika je to diletanstvo a hazardovanie..a ak sa bavíme o min. mzde, alebo chudobe..tak lacnejśie ako prerábka, alebo kupovanie starého domu..je napr. mobilný dom..ale to je uź iná téma
Odpovedať
@ingreda ..eśte raz bez statického výpočtu je to diletanstvo
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte raz : "Na príspevky tvojho typu by tu mala byť možnosť upozorniť admina, aby bola možnosť to vymazať. Veď rady takéhoto typu môžu byť zdraviu a životu nebezpečné." A ďaľšia vec je, že ingreda nabáda na porušovanie zákona, konkrétne stavebného. To že, si porušila zákon ty, neznamená, že ho musí porušovať iný. A ohlásenie ti na 100% nestačí. Prečítaj si stavebný zákon. Ako som už napísal, keď nebudeš písať nič, budeš užitočnejšia. pr má pravdu s tou záťažou.
Odpovedať
škoda reagovať..veľa śťastia :-)
Odpovedať
@ingreda moja by si sa ćudovala...po´d ..prídi a pozri sa na tie mozole..kecáš , mudruješ, terpeś ako slota..ozaj, nie ej to tvoja rodina? a ak si náhodou źena..no tak ĺutujem tvojho chlapa..ale tebe asi niekdo hodne ublížil, ke´d tak osoćuješ a navážaš sa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?