Vnútorná dispozícia

Ahojte strecháči. Trápim sa s dispozíciou v staršom dome. Pri terasa by som chcela mat obývačku. A dve predne izby zachovat ako detské. Zvyšný priestor vyplniť obývačkou, kuchyňou, spajzou a spalnou. Poraďte.Ďakujem
Odpovedať
@cikorittka aky ma rozmer ten dom?
Odpovedať
@bibiana177
Odpovedať
Prstom sa mi zle kresli :-D. Pismeno S oznacuje spalnu, priecku medzi vchodom a tou obyvacko-kuchynou by som nedavala. Bielou je oznacena kuchynska linka - na stene so spalnou s pracovnou doskou, na stene od kupelne ten stlp s rurou a mikrovlnkou alebo pod. Dvere bude treba ku kraju k detskej posunut. Neviem, kolko ta stena ma, ci aj chladnicka sa tam zmesti, alebo ci ta pracovna doska na druhej stene bude kratsia o chladnicku - urcite vstavanu, kedze je to uplnou sucastou obyvacieho priestoru. Pred linku by sa mohlo zmestit jedalensky stol - ten by som riesila z materialu linky, aby ked sa zasunu stolicky vyzeral ako ostrov, resp. ked sa presunu stolicky k bokom, dal pouzit ako ostrov. Modrym som naznacila TV a sedacku. Teda to je co ma na prvy pohlad napadlo.
Odpovedať
Logickejsie sice vyzera, ze vlavo kuchyna a obyvka v strede - telka na stenu spalne, ale ja osobne nemam rada, aby som bola na sedacke chrbtom ku kuchyni a v otvorenom priestore. Ale to je o pocitoch. Ja potrebujem mat za hlavou stenu a vidiet zo sedacky na cele dianie v obyvko-kuchyni.
Odpovedať
@zuzka4444 dakujem za navrh, no, tu pristaveny cast si vobec nevyuzila, preco?
Odpovedať
@cikorittka Vies, ked ani neviem dlzku vsetkych stien, a ani obrazok nie je nakresleny v mierke, tgak nemam predstavu ako je co velke. Potom sa naozaj moze stat ze velka plocha ostane navyuzita. Nakresli to, prosim tak, ze napr. dva stvorceky budu 1 meter a presne zakresli rozmer kazdej miestnosti. Teraz pozeram, ze ja som to uplne zle pochopila - ja som tu pristavbu povazovala za terasu :-D. Preto som tam nic nedala... Zakresli to v mierke a vsetky rozmery tam daj a este raz sa na to pozriem.
Odpovedať
A okna a vystup na terasu prosim vyznac. Inak to je potom ovela vacsi priestor, nez som si myslela :-D
Odpovedať
@zuzka4444 dakujem, skusim dat novy obrazok.
Odpovedať
Tvoja predstava sa da tazko zrealizovat - chces vychod na terasu z obyvky, ale mas na nu len cca 9m2 a nemas tam kde zavesit televizor. To je malo. Co das gauc do stredu miestnosti chrbtom ku kuchyni? Fakt len jedine tak ze tam kde bola spalna bude obyvka, na tych 9m2 das rohovu linku a na terasu sa pojde z kuchynskeho kuta. A v pristavbe spalna. Ta pristavba sa asi neda spojit vacsim otvorom, len dverami, kedze ta stena je nosna. Medzi obyvaciu cast a kuchynsky kut mozes dat jedalensky stol, tam je miesta dost. Linka nebude mala a este to vyzera ze tam mas pivnicu - spajzu nepotrebujes. Ci?
Odpovedať
@zuzka4444 celkom pekny napad, ja som to stale otacala opacne a nevychadzalo mi to, takto sa mi to pozdava. si sikovna.
Odpovedať
Aj tak castejsie nosis z kuchyne jedlo a pitie na terasu. Aspon bude blizko na kavicku 😉 Z obyvky sa tam presuvas jednorazovo.
Odpovedať
@zuzka4444 presne, vyborny navrh, este raz dakujem, uz si to konecne viem predstavit, mozme ho teda kupovat. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
paci sa mi aj zuzkino zmyslanie, ale ja osobne by som radsej dala vychod z obyvacky keby si mozem vybrat,ale velmi zalezi kde su umiestnene dvere na terasu.. keby staviate,bolo by to ine.. takto sa musite prisposobit podorysu..My budeme mat z obyvacky vychod na terasu a nemenila by som ale mam lepsie rozmiestnenu obyvacku s kuchynou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?