Vlhky zaklad cca meter nad zemou

Dobry den potreboval by som radu.....pustili sme sa do rek rodicovskeho domu kde na prizemi boli drevene podlahy....steni zvykli byt pocas zimi asi 10 cm od podlahy vlhke no len obvodove....pO odstraneni drevenej podlahy sme zistili ze dom sice vodorovnu izolaciu ma no zasip skvara piesok boli cca 10 cm nad hydroizolaciou.....tak si myslime ze to bolo sposobene tym....chceme dat betonove podlahy tak sme vynosili zhruha 30 cm toho bordelu a nasa predstava bola nasledovna cca 15 cm kamenej drte ci co to je neviem presne ako sa to vola ale frakciu to ma 16-32 mm na to beton 10-15 cm s karisietou 6 mm oko 15x15 na to ipa prepojit ju s vodorovou pod murmi na to nejaku foliu xps cca 5-8 cm a poter....lenze teraz tesne pred nanosenim kameniva do vnutra som z vnutornej strany obkopal jeden roh domu a je to celkom slusne mokre....vzhladom k tomu ze je to cca 1 m nad urovnou vonkajsieho terenu mam obavy ci by nebolo vhodne respektive potrebne dat nejaku hydro izolaciu na zaklady aj z vnutornej strany....z vonkajsej strany mame v plane robit nejake izolovanie len este nevieme ze co presne.....len teraz potrebujeme urobit tie podlahy nech uz zreje beton a neviemco s tym....ze ci by nebolo dobre to z vnutra obkopat komplet a dat trebars ipu na cele zaklady a zahadzat naspat aleboobkopat a okooo zakladov dat kamenu drtnech nie su v priamom kontakte so zeminou.. Alebo to neriesit? Je mi jasne ze tie zaklady nebudu nikdy suche ale meter nad zenou sa mi zda byt moc....dik za rady
Odpovedať
Hydroizolacia z vnutornej strany na zaklady by nemala ziadny zmysel. Treba sa dostat vyskou na tu vodorovnu a prepojit to s izolaciou betonu co tam vylejete. Potom uz mozete pokracovat standardne. Tepelna izolacia a poter. Hydroizolacia vodu vyssie nepusti. Avsak samozrejme za predpokladu ze je v poriadku izolacia pod murmi.
Odpovedať
Jo dik za odpoved....taku nejaku predstavu mam aj ja ze ked sa prepoji izolacia platne s povodnou pod murmi malo by to byt ok....ja sa hlavne bojim toho mokreho zakladu do tej vysky.....je sice pravda ze uz to tak je xy rokov ale predsa....dufam ze stihneme este toho roku rozbyt vonkajsi chodik a odizolovat zaklady zvonku a aj tepelne zeby nam ten vlhky beton dalej nepremrzal.....ja sa hlavne potrebujem uistit ze nie je potrebne s tym nieco robit z vnutra lebo uz ked tam bude 15 platna s karirohozou tak amen cma
Odpovedať
Profilova fotka
@stano1868 zvonku tepelná áno,hydro nie
Odpovedať
@jan45 chcete tym povedat ze hydro nie je potrebna ani z vonku?
Odpovedať
Profilova fotka
@stano1868 áno, nasava zo spodu
Odpovedať
@stano1868 Presne ako pise @jan45. Hydroizolacia z vnutra ani z vonku by nemala ziadny zmysel, kedze si beton bude tahat vodu aj tak dalej zo spodu. Ziadny strach, betonu vlhke prostredie iba prospieva :-). Takze ho len tepelne zaizolujte z vonka aby vam to nepremrzalo smerom do vnutra. Idealne az do nezamrznej hlbky ale to neviem ci sa vam podari.
Odpovedať
@danculd no moja logika bola ze ked by bol zaizolovani trebars z vonku aj z vnutra tak ano tahal by si vlhkos odspodu ale snad nie do 1 m nad uroven terenu.....dik za rady
Odpovedať
@stano1868 Voda bude vzlinat kludne aj do vysky 2m. Keby nebola izolacia pod murmi tak aj cez tie az do vysky kde by sa zacala odparovat. Takze bocne izolacie na to nebudu mat ziadny vplyv.
Odpovedať
@stano1868 musia sa podrezať múry a vložiť izoláciu ,alebo iným spôsobom, i ked tam nejaká stará bola už sa musela poškodiť, betonu síce voda nevadí , no múru s porézneho mat. už áno
Odpovedať
Ok dik za info vsetkym
Odpovedať
Tiež mám takýto problém na chalupe, akurát tam nie je ani pod múrmi izolácia a ktovie aký je tam základ... Skúsený stavar poradil zvonku obkopať po dno základu, nechať nejaký čas vyfúkať vetrom, oddrenážovať a zasypať štrkom. Zvnútra zhruba podobná skladba.
Odpovedať
Este predsa mam jednu blbu otazku myslite si ze ten beton je v tej vyske mokry od hliny alebo je mokra ta hlina od betonu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stano1868 Ja som po zime obkopaval okolo domu a všetko bolo úplne suché, takže ja by som dal skôr drenáž tak cca. 1m od domu alebo pod presah strechy a odizoloval tepelnou izoláciou základ ( Nopovku môžeš použiť na ochranu tepelnej izolácie ale nemusíš).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?