Veľká otázka - podmurovať dom či nie?

Ahojte, Máme starý dom spolovice vsadený vo svahu. Stojí viac menej na pár kameňoch, možno sa to dá nazvať "vratké základy". Jednoduch hlina a hneď múry, aj keď z jednej strany je stena úplne vo svahu. Bolo nám poradené to postupne odkopávať, na kúsku to zaliať betónom a tak ďalej až spravíme celý dom. Lenže iní nám zas poradili do toho nešťúrať, vraj to tak dobre nesadne už nikdy a domu sa za 60-70 rokov nič nestalo, tak prečo by sa malo stať teraz...takže dilema. Každá rada alebo skúsenosť pomôže. Ďakujeme!!!!
Odpovedať
@zienka_z_lesa nekuskujte to veľmi, každú stranu domu podkopte a zabetonuje zvlášť zvonku, nie z dnu. Podlaha a priečky bude slúžiť tiež ako opora. Urobiť pevný salung tak aby zostala medzera na liatie betónu. Betón vibrovať.
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa to urobiť navrtaním do stredu múru šikmo dolu, natlačiť cementovú maltu, teraz to má dosadaciu plochu, len kamene spolu drží len zásyp, odkopaním ich uvolníte. robil som to tak, že som našiel štrbinu, zarazil trubku, pustil vodu aby vyplavila zem a navlhčila a nalial cementové mlieko krhlou. treba trochu citu kde to dať a koľko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?