tepelne cerpadlo, spotreba

25. jan 202365
  • @juraj_k  Môžem.

• @juraj_k  kľudne môžeš prísť pozrieť som pri Prešove , ale najlepšie v zime kým sa kúri aby ste videli komfort, hluk a podobne , už bolo u mňa zopár ľudí pozerať 😀

• @andrejito_zemanito  S tým zateplením stropu, že 23cm minerálnej je strašne málo a pridal by si aspoň na 40cm. Ak beriem, že lambda minerálnej izolácie je 0,044 tak súčiniteľ prestupu tepla je pri 23cm U=0,19W/m2.K a pri 40cm U= 0,11W/m2K - to je rozdiel v tepelnej strate pri interiérovej teplote 20° a exteriérovej -15° Q= 280W/100m2. Ročne navyše možno 600kWh.
    Pri dnešnej cene plynu teoreticky je to viac za plyn (ak by sa kúrilo plynom) o cca 31eur ročne pri 23cm izolácii stropu s plochou 100m2 ako pri 40cm izolácii stropu s plochou 100m2.
    Opakujem, pri dnešných cenách plynu. Neviem čo bude o dva roky.
    31eur ročne viac za plyn. Ak by sa kúrilo tepelným čerpadlom ktoré by malo SCOP povedzme 3 tak ten rozdiel ceny za energiu by bol podobný.
    🙂
    Dávam to tu len preto aby bolo vidieť nejaké konkrétne číselné porovnanie lebo sa mi vidí, že mnoho z nás má o vplyve hrúbky izolácie len veľmi hmlistú, nekonkrétnu predstavu.

• Sponzor fóra
  • @toky1  O.K. súhlas. Ak by som staval teraz pri tých vedomostiach tak by to zateplenie vyzeralo trochu inak, ale keby bolo keby... 🤔 Nie nadarmo sa vraví že prvý dom, ktorý postavíš sa má zbúrať, druhý predať a v treťom bývať.

• @dexter89  Ak by ti to nevadilo tak by som sa niekedy zastavil, nemám to ďaleko. Termín by sme upresnili kedy ti to bude vyhovovať.

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Špecializujeme sa výhradne na fúkané tepelné izolácie. Fúkame pre Vás už viac ako 25 rokov !
    Vsaďte na tradíciu a skúsenosti.

Rastislav Herák
    Nové Mesto nad Váhom
    Rastislav Herák kompletné stavebné práce
    Články od našich partnerov
    Vonkajšie omietky Ytong si dokonale rozumejú s obvodovými stenami z tvárnic Ytong a Silka
    Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.
    Vetrajte bez úniku tepla!
    Archív článkov od partnerov