Stitove mury a podkrovie

Dobry den, rekonstruujeme a budeme zobytnovat podkrovie, vsetko by bolo dobre az na stitove mury, ktore su dost krive - kombinacia tehla a skvarobeton hrubka nosnej obvodovej konstrukcie pod stitom je 40cm +/- hrubka stitovych murov je cca 30cm v strede, po bokoch iba 20cm -ako je na obrazku zaznacene - pri stite su aj podpery stolice strechy, ktore trcia od muru do priestoru cca tych 12cm. Stolica nie je polozena na stitovom mure!! Moja otazka, ako z toho spravit normalnu funkcnu stenu? Potrebujem rady, napady skusenosti Mna zatial napadli dve moznosti: 1. obmurovat do hrubky povodnej nosnej konstrukcie (vzhladom na nerovinnatost povodneho muriva asi dost pracne a narocne to cele spojit aby to bolo stabilne alebo sa mylim?) 2. Sadrokartonova predstena - jednoduche (az prilis) ale nechcem okolo tych podpier mat v izbach akesi vyklenky takze by to slo do roviny. Tu by vznikla medzera niekde az 20cm za sdk a co s nou? Vyplnit vatou a posunut si rosny bod do muriva po zatepleni? neyplnat nicim? Dakujem za rady a nazory
Odpovedať
@lobogo1 Ja by som to riešil určite sadrokartónom a zrovnal celú stenu do roviny. Tam kde je stena 30 cm hrubá, tak by som dal predstenu na strmene a na tesno a tam kde je 20 cm stena, tak by som to spravil cez UW a CW profily ako priečka, len z jednej strany oplaštená, ale keďže bude plášť len z jednej strany, tak by som to o tú 20 cm stenu vystužil cez profil našrobovaný o 20 cm stenu a SDK (ten by bol našrobovaný z jednej strany o profil na múre a o profil predsteny). A vyplnil by som to vatou. Kde sa posunie rosný bod a či to bude vadiť by najlepšie vedel povedať program, záleži od celej skladby. Ak sa bojíte toho rosného bodu, vedel by som vám to hodiť do programu, ale až vo štvrtok.
Odpovedať
Dakujem za navrh. Ano toto riesenie napadlo aj mna, mna len odradza to ze za tou stenou za vatou (alebo vo vate) mi moze kondenzovat nejaka vlhkost, kedze originalny mur nebude skrz vatu oteplovany vykurovanim. Kazdopadne zateplenie mam v plane 14-15cm asi klasicky eps, mozno sedy 12cm este si to musim prekalkulovat cenovo a podla R co je vyhodnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?