Stierkovanie ci co :/

Profilova fotka
Zdravim vas :) Prosim vas, viete mi poradit? Neviem ako sa to vola a vlastne ako sa to robí. Mame staru izbu a je v nej niekolko naterov farby. Teraz tu izbu rekonstruujeme (ma 70rokov) a neviem co s tym vlastne robit. To sa zoskrabava iba ta malovka stara alebo az do tehly? A co sa potom na to dava? omietka tam ma isto dobre 3cm. Chceme to zrekonstruovat tak, aby sa s tym uz nic nemuselo robit za nasho zivota :) Ta farba sa uz olupuje. Problem je aj ten, ze strop je z dosak a je tam nejaka rohoz alebo co sa to tam davno davalo. Za kazdu info a aj navrhy na riesenie od PROfesionalov su vitane. Dom je v Zlatých Moravciach, tak sa kľudne ponuknite na realizáciu. Dakujem.
Odpovedať
oškrabať či zbrúsiť až na omietku. ak niekde duní, tak obiť na tehlu a natiahnuť hrubou. ak nikde neduní, tak iba zastierkovať, ak budú "záplaty, tak presieťkovať a na to stierka. Prípadne sieťka do prvej vrstvy sadrovej omietka, na to druhá vrstva. Samozrejme, penetrovať v správnom čase. Prípadne po obrúsení/oškrabaní farby dať suchú omietku - sadrokartón - na steny. Strop asi sadrokartón. Sorry, na interiéry nemám čas :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No ak tam je viac vrstiev náterov tak by malo stačiť oškrabať tie a namaľovať na farbu akú chcete vy
Odpovedať
Vedro s vodou,namočiť valček a navlhcit celú stenu aby bola mokrá,zobrať spachtlu a krásne to ide dolu tá malovka. Potom penetrácia, sieťka lepidlo a po zaschnutí jemný vnútorný štuk. Na stropy najlepšie sadrokartón. Najjednoduchšie riešenie. Dávať sadroš na steny nieje najlepšie, zmenšiš izbu.
Odpovedať
@milos35 tie 2 cm z každej strany, to je fakt riadne zmenšenie steny... bavíme sa o suchej omietke, nie predsadených stenách...
Odpovedať
@worker_falcon ok😂 to bolo trochu irónie, sadroš na steny kôli väčšej nachylnosti na poškodenie nieje moc ok. Predsa stena je stena, omietku natiahneš raz dva so sadrošom je viac roboty,,ale plafon určite sadroš. Tam to platí s robotou opačne.
Odpovedať
@milos35 pravdepodobne nevieš, o čom hovoríš... robieval som aj suchú omietku aj normálnu, a hádaj, ktorá bola dokonalejšia a rýchlejšia? v určitom momente som si povedal, že už nikdy nebudem robiť nič iné ako suché omietky :-D Ale náš zákazník - náš pán. náchylné na poškodenie? oprava sadrovej omietky a SDK je totožná, oprava vápenno-cementovej omietky je ďaleko náročnejšia až nemožná.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@worker_falcon možno máš pravdu zo svojich skúseností, určite si tu nebudeme vymieňať názory jak malí chlapci 😀 ja som si prerabal byt, potom práce v dome čo sme kúpili a ja radšej omietky a sadroš na plafony. Každý si dá na tanier to čo mu chutí 😀. Ale vďaka za názor. Možno to tak vidím,lebo to nerobím ako profi,ale viacmenej pre seba alebo fusky kamošom...👍
Odpovedať
Profilova fotka
Chlapci, sadrokarton na steny nepojde 😘 Dakujem, ze ste sa tak do toho vlozili :)
Odpovedať
Pohoda😀👌
Odpovedať
Stierkovanie či čo😂 Niekedy si myslím že tieto témy sú falošné aby to tu žilo a diskutovalo sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozomrkva111 niee, je to realna tema, len nemam cas si studovat terminologiu :) kedze cas nas tlaci..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobrý deň, ako tu už mnohí spomínali, staré maľovky oškrabať dole až na pôvodnú omietku. Omietku skontrolovať, či pevne drží, nepieskuje. Nepevné časti obiť až na tehlu a tie miesta vyspraviť. Ak by stará omietka kriedovala, použite penetračný náter na spevnenie, napr. Baumit ReCompact, spevňovač omietky. Ak by sa ale veľmi sypala, radšej to odstráňte až na podklad a omietnite nanovo. Ak pôvodná omietka bude držať, prestierkovať to môžete renovačnou stierkou napr. Baumit VivaRenova, pre hrúbky 3 - 7 mm, alebo VivaMaxima 3 - 5 mm. Na strope sa dávala rohož na držanie omietky. Dnes sa dávajú moderné nosiče omietok. Strop, závisí, v akom je stave a čo sa s ním chystáte urobiť, či ho potrebujete len prestierkovať alebo či musíte omietku odstrániť.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrofka Len aby to s tymi stenami potom aj tak nedopadlo ked nie je cas si nastudovat taketo veci :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jp9 Dakujem za pripomienku. Ved to nejdem robit svojpomocne. Ale dame to profesionalom spravit. Ked som chora, tiez si nezoberiem 30 knih o anatomii a fyziologii, ale idem k lekarovi ;) a necham to na jeho odbornosti a skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
A vsetkym vam dakujem :) Dozvedela som sa, co potrebujem. Este nejakych majstrov si dohodnut ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@petrofka mimo temu ale je obrovska chyba spoliehat sa na to, ze lekar za mna problem vyriesi. skor ho skomplikuje - osobne skusenosti. 10 rokov som nepachol k lekarovi a odvtedy som silny a zdravy muz. a to plati zial aj v stavebnicctve... doveruj ale preveruj.
Odpovedať
@petrofka aspon okrajove vedomosti je treba si zistit, nech sa clovek necha liecit lekarom alebo si necha urobit omietky majstrom... lebo nech je to lekar ci majster, vela z nich zial spravi viac skody nez uzitku.
Odpovedať
@miro_baumit nechcem sa ta dotknut, ale pisat dievcine, ktora nerozlisi omietku od stierky ( @petrofka je jasne, ze kazdy nemoze vediet vsetko ;-) a mozno ty by si zvysok osadenstva posadila do muky povedzme vo farmakologii ) terminy ako "pieskovala" a "kriedovala"? Vsak to je cinstina pre 90% populácie. Mozno pre 99,99%
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Môžeme to aj napraviť :) A dievčinu by som možno tak nepodceňoval. Ak sa prejde dlaňou po povrchu omietky a na dlani ostáva povlak, omietka krieduje. Ak prejdeme dlaňou po povrchu omietky a omietka sa jemne trúsi, drolí, omietka pieskuje. Ale vďaka za pripomienku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ehm, no vidite :) Vy ma tu zaklady naucite :) takze nedopadnem zle :D
Odpovedať
aktualna tema aj u nas, stara omietka musela sanacnou frezou dole, super robota s tou frezou, rucne by som to nerobil ani nahodou, hned s tou frezou som aj trochu zrovnal nerovnosti, komplet cely dom za 1den, potom uz len penetracia a sadrove omietky... samozrejme spalety, vypilenie dveri, nove kablovanie, samonosne sdk stropy a podobne veci uz spominat nebudem...
Odpovedať
@godfather Brúsil si to uplne do muriva? Alebo len to čo nedržalo? Prípadne by som mal pár ďalších dotazov. :)
Odpovedať
@cotibebemore len vrchnu omietku s malovkou, nejake 2-3mm, hruba omietka drzi tak to som nechal tak...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?