Stary dom na zburanie

Ahojte, dostal som staru chalupu vhodnu skor na zburanie ako na opravu v krasnej lokalite priamo nad dedinkou. Kedze uz mam plne funkcnu chatu v rekreacnej lokalite nemam o nu az taky zaujem. Preto zvazujem ci ju mam predat za akukolvek cenu, alebo ju mam zburat a postavit na jej mieste nejaku chatku 5x5 na ohlasenie. Dom ma elektrinu, vodu cerpajucu z pramena pri dome a septik. Rozmer domu je sirka 5,30 a dlzka asi 13m kde zadna a predna cast je v hroznom stave. Dom je na pozemku 104m2 takze takmer bez pozemku, ale z jednej strany je uz len les a srnky a z drujej len jeden obyvany domcek nad dedinou, takze cele okolie je aj tak volne. Dom je v miernom svahu, takze predna cast je nizsie od strednej casti asi o 25cm a zadna od strednej asi o 50cm. Jedna z uvah je to cele zburat, hlinu asi 50% rozhodit v okoli, tehly a skridlu dat do noveho vyrovnaneho zakladu a drevo zelezo darovat za odvoz. Vdaka za vase nazory, pretoze skutocne neviem co by bolo lepsie s tym urobit.
Odpovedať
Toto je čisto len tvoje rozhodnutie. My nepoznáme tvoje preferencie, tvoje finančné možnosti. Ak máš veľa peňazí a času, postav tam chatu a predaj pozemok aj s chatou alebo chatu prenajímaj. Nevieme ani, kde sa ten pozemok nachádza, či je možná individuálna bytová výstavba. Ak je možné tam postaviť rodinný dom, je hlúposť tam stavať nejakú chatku a tak to predávať. Niekto by mohol hľadať pozemok na rodinný dom a ak tam bude chatka, tak stratí o pozemok záujem. Vo všeobecnosti je lepšie predať tak, ako to je, nech sa nový majiteľ rozhodne, čo tam postaví. A podľa svojich predstáv. A píšeš, že pozemok je 104 m2? No to je nič moc. O to veľký záujem asi nebude. Stavať chatu by bola zbytočná investícia.
Odpovedať
@chrobak7 na takom malom pozemku dom nepostavíš, no domček je zrelý na zbúranie, ten o chvíľu spadne i sám a ostatné je na majiteľovi ak je stavbár postaví a môže zarobiť či predajom alebo prenájmom
Odpovedať
@duzu Tú "veľkosť" parcely som si všimol až po napísaní príspevku. :-|
Odpovedať
@chrobak7 aj ja by som to radsej predal aj za minimalnu cenu, len ked to tak zle vyzera som myslel ci to nezburam a necham len novu platnu s pripojkami na el, , vodu a septik. Chalupa je velkostou asi 69m2 takze by tam mohol byt aj pekny novy dvoj podlazny domcek, ale ja do toho nechcem investovat. A ako pise Duzu po case to spadne samo, pripadne ak odoberiem skridly, tak to este urychlim. Chalupa je v obci Stara Lehota, 1,5 km pod Bezovcom a 9 km od dialnice. Fakt neviem co s tym :-|
Odpovedať
Ak nemas zaujem si to nechat pre seba,radsej predaj. Hoci je pozemok malicky,ak je to na samote a pod lesom,nie je to az taky problem,na chatku pre milovnika turistiky a hubarcenia to akurat staci.
Odpovedať
predala by som tak ako je, bude to lahsie. novy majitel sa sam rozhodne co a ako si tam postavi.
Odpovedať
ja by som to zbúrala,lebo bude problém to v takom stave predať.
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za prispevky, skusim to v novom roku predavat a ked sa to do leta nepodari, tak to asi zburam, urobim rovnu velku platnu a skusim to predavat znovu. Lokalita je to krasna a vcera som tam bol druhy krat s priatelkou. Uz ked sme tam prichadzali mi povedala ze tu chalupu urcite chce, ze je tam nadherne, ale ked ju videla z blizka a vo vnutri, tak ju to preslo a povedala ze zburat :-) Pripajam foto z okolia chalupy ktora nie je vidiet pod lesikom na lavej strane.
Odpovedať
@majekl veľa ľudí kuk a presne ich odradí to čo tvoju priateľku.
Odpovedať
Profilova fotka
@majekl Ponúknuť Markíze... možno tam natočia ďalší stupídny diel Farmy. :-) :-) :-)
Odpovedať
@jamk1 Nestraš. :-)
Odpovedať
@majekl Ak je dom vedený aj na katastrálnej mape alebo má aj popisné číslo nezabudni požiadať o búracie povolenie ak to budeš sám búrať Mám obavy že náklady na búranie budú vyššie ako zisk za predaj pozemku. .A rozhodne nič nové nestavaj - prerobíš. Dom tam stavať pravdepodobne nikto nebude ak len chatku okolo 20m2. Bezovec je atraktívne turistické aj lyžiarske stredisko /ak je snehu/ ale ako je to s prístupom v zime,,,,je tam vôbec cesta? Budeš rád keď sa toho zbavíš inak budeš len platiť dane z nehnuteľnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@neprd Načo búracie povolenie? Prišla búrka a padol sám... vybavené. :-)
Odpovedať
@jamk1 Tým pádom tam vznikne divoká skládka a obec môže chcieť jej odstránenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@neprd ale vyvozit to bude rychlejsie ako stupidne vybavovacky okolo buracieho povolenia. Ja by som to nechala padnut (co najrychlejsie,idealne teraz v zime). Na jar vyvozit,vycisti pozemok a iste svojho kupca najde. Mozno pojdu odkupit susedne pozemky. Prever si nech mas info pre zaujemcov...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Presne tak. :-)
Odpovedať
Cesta je asfalt asi 100m od chalupy, potom tráva ale tiež to je cesta , je to v katastry. Je tam aj odpadkový kôš a vraj sa aj platí. Povolenie na búranie zahŕňa dosť byrokracie a obehávanie úradov. Asi je ľahšie vybrať spodné škridle a vodou nechať rozbiť steny. A ešte som rozmýšľal či by som nezbúral najskôr ten hrozný predok asi 5x5 m a vymuroval nanovo možno by stačilo len niečo z dreva a potom ten zadok iba zbúral a tam nič nestaval. Stred vyzerá ako tak dobre. Stred znamená miestnosť asi 4,5 x 4,5 kde ja stará kachľová pec a ešte kuchyňu s kúpeľňou a wc o rozmere 4,5 x 2,5 m Netuším totiž či sa mi to oplatí a ja to sám neurobím, to chce pracantov :-)
Odpovedať
@majekl Ja by som tam dotiahol nejakeho statika.. Strecha je na zhodenie, ale v akom stave je zvysok? Ono, je totiz otazne, ak je sucasna chatka legalizovana, ze ak ju zburas, ci ti nakoniec nezakazu stavat novu. A ak, tak urcite nie takto velku. 69m2 na 104m2 pozemku znamena zastavanost 67% a to ti dnes urcite nepovolia. Ak by boli mury staticky vporiadku a perspektivne by si si z toho chcel spravit luxusne velku celorocne obyvatelnu chatu, tak vymenis strechu a svojpomocne za par rokov zobytnis.. A mozno by ti to ostalo aj ako trvale byvanie v dalekej buducnosti..
Odpovedať
@cache strecha je zlá v zadnej časti kde je aj prepadnutá ako je na fotke ale inak nikde nepreteká len vpredu je zle osadená rímsa a preto je ten roh úplne mokrý . Máš asi pravdu že by som mal zavolať statika a to asi aj urobím . Musím niekoho zohnať , snáď to veľa nestojí . Skôr sa bojím tých hlinených krivých stien. Elektrina všade ide, voda nie , čerpadlo je nefunkčné . Asi odstránim ten neporiadok a ponúknem na predaj. A budem sa modliť aby to niekoho oslovilo :-)
Odpovedať
@majekl Pozri ako je to zapísané na katastri a či je to vedené ako stavba alebo ako sa to v tomto štádiu dá nazvať. Ja by som tech starej chuderke už pomohol dožiť a radšej ju zbúral . Veď ,kto už len ťa natrie ,že si to bol ty. Urob si tam chatku len takú obyčajnú na leto aby ti to zas nerozobrali a nerozkradli keď to bude vyzerať dobre.
Odpovedať
@blackomt na katastri je to ako "Pozemok na ktorom je postavená bytová budova označená súpisným číslom" Skusim sa asi spytat starostu co by s tym robil, len sa obavam aby som si tou komunikaciou neublizil. Ale mozno mi nejakou radou tiez pomoze.
Odpovedať
@majekl uvazoval si aj l takej moznosti ako mobilny dom? Na ten by stacilo aj tych 104m a tiez ucel chatky by splnil. Zda sa mi, ze vlastne predat nechces a spekulujes ako ostat ;-) comu sa ani necudujem.je tam krasne. Dom ale zhod urcite
Odpovedať
@cililink mobilný na kolieskach? či víkendový
Odpovedať
@duzu nechapem ako to myslis. taky na kolieskach, co ti dovezu a postavia na pozemok, je to zateplene, ma to obvykle vybavu, wcko, kuchynku. akoze na vikendy a sezonu kym nemrzne podla mna na tie ucely, ktore majekl hlada, to v pohode staci. a ceny su priaznive, pouzity vies kupit uz za 3500 az po "full" vybavu cez 45tis a to uz je pan dom :-)
Odpovedať
@cililink chcem to predat, bolo by to pre mna jednoduchsie a hlavne uspornejsie a ako pisem hore chatu uz mam, tiez v krasnom lese a len 12 km odomna. Tato chalupa je 100 km aj ked to nie je az tak vela. Asi by sa dal aj mobilny dom, ale velky by tam asi nikto nedostal poslednych 100 metrov je uzka cesticka pre mozno aj nakladne auto, ale je v zakrute cez potocik a neviem ci by tam aj nepadli. A vsetko je sama vlhka trava tak sa to tam smyka. Skor som nasiel poschodovu chatu od Poliakov a sklada to slovenska firma Juhas najlacnejsie chaty a tam je jedna 5x5 poschodova menom HARNÁŠ ktora by tam asi sadla a vysla by aj ako zateplena s montazou aj dopravou na asi 10500e a s elektrinou a vsetkym vnutornym vybavenim snad do 13000e To budu ale vianoce, mam toho plnu hlavu :-S
Odpovedať
@majekl to su pekne starosti, hlavne nech je klud pohoda a zdravicko sluzi. Ten zvysok sa vzdy dako vyriesi. Pekne sviatky ;-)
Odpovedať
@cililink aj vam vsetkym pekne sviatky a dakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
majekl už si predal tu starú chalupu? Ja prave také niečo hľadám. Ak este nie je predaná, rada by som sa na nu isla pozriet. Mozno by sme sa dohodli.
Odpovedať
@samantha7 majekl je neaktívny asi budeš darmo čakať ...
Odpovedať
Ahojte, áno dom je už predaný.Aj som sa divil že to za tú cenu nikto nechce. Ešte je v ponuke? Som myslel že už je zvesený. Dostal som info z aplikacie , že ma niekto hľadá, tak som tu po dlhej dobe. Marek
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?