Stara dlazba v kuchyni

Ahojte, nasi sa pustili do rekonstrukcie starsej kuchyne, 30 rocnej. Zamurovali sme nejake dvere, zvacsili nejake okno, planujeme vymenit skrinky. Problemom je dlazba na podlahe. Je pod nou podlahove kurenie, ale dlazba ani sparovacka uz za vela nestoja, neviem ci vtedy do sparovacky nepridavali nejake piliny ci co a niektore dlazdice vytrcaju aj 3 mm. Poculi o nejakej hmote, ktora sa da vyliat a hotovo, myslim polyuretanova alebo je aj epoxidova, ale chlapik z firmy prisiel a povedal, ze do rodinneho domu to nedoporucuje, ze je to pre vyrobne haly. Pritom na ceskych srankach hovoria o vybornom materiali aj do domacnosti. Takze mame teraz problem. Dat plavajucu nemozeme, kvoli kureniu a navyse to chceli vyliat uz aj do jedalne a chodby, aby zjednotili priestor. Mate skusenost, rady? Pripadne nieco, co by sa dalo este pouzit, lesteny beton? Vysekavat dlazbu naozaj nechceme. Dakujem.
Odpovedať
@ejjja No asi by ste najlepsie urobili, keby ste to vysekali. Liat polyuretan alebo epoxid na staru dlazbu, ktora uz poriadne ani nedrzi dobry napad nie je. Dava sa to aj na stare dlazby, ale musia dobre drzat a musia sa vyakrylovat spary, pretoze casom by Vam tie spary boli vidiet. Aka je tam zivotnost takejto podlahy netusim. Ale lacna zalezitost to nie je, takze by som to na Vasom mieste neriskovala a dlazbu podstivo vysekala. Suhlasim s tym panom, ze je to vhodne hlavne do vyrobnych hal, my mame epoxid v garazi a po dvoch rokoch zacal praskat po obvode a to ho mame na lestenom betone, co je najlepsi mozny podklad pod tuto podlahu a v novostavbe. V starom dome by som to neriskovala. Mozno by sa tam dal polozit vinyl click alebo celoplosne nalepit, len tiez by ste museli vyspravit tie spary aby to vyzeralo.
Odpovedať
ked je ta dlazba aka je, teda hlavne kriva, spary nie prave najkvalitnejsie, tak najlepsie riesenie je zobrat buracie kladivo a vyhodit ju a potom uz mozes dat akukolvek podlahu. Niet takej zazracnej hmoty, ktora ba na pochybnom podklade vyrobila zazrak... Inac liata PUR podlaha nie je problem aj do obytných interierov, myslim, ze je to len o tom ako je kto otvoreny novym technologiam, ale tiez potrebuje spravny podklad. Aky by ste mali vylievat PUR podlahu aby zrovnala take vyskove rozdiely, tak sa nedoplatite @klara321 aj klick vinyl potrebuje rovny podklad, o lepenom ani nehovorim, to by za chvilu prekopirovalo kazdu nerovnost z podkladu.
Odpovedať
To sa uz podla mna opravovat nepolati. Najlepsie spravis, ak ju proste vytrhate, zarovnate spodok a polozite novu..
Odpovedať
naco opravovat, v konecnom dosledku by to vyslo aj tak viac ako poriadna vymena ;-)
Odpovedať
Ten vynil sme teraz tiez niekde nasli, myslim, ze aj sestrenka ho davala do chodby na dlazbu a pod to nyvelacnu. Ja viem, ze vyburat by bolo najlepsie, ale je to celkovo dost m2 :-|
Odpovedať
Lenže keď sa to vybúra bude to riešenie už na trvalo, už keď sa to vyrieši teraz tak potom za niekoľko rokov sa to nebude musieť, čo je podľa mňa fajn ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?