Stabilizácia základov

Profilova fotka
Ahojte! Potrebovala by som poradiť. Ideme rekonštruovať celý dom (50 ročný) a budeme pristavovať. Lenže zadný múr postupne klesá (na túto stranu pôjde prístavba) a musíme to nejakým spôsobom zastaviť. Čítala som o injektáži živicou, podkopávaní, mikropilotáži, len ani sama neviem aký je medzi nimi rozdiel. Keď ste už niečo také robili, prosím napíšte mi postup, skúsenosti prípadne nejaké kontakty na ľudí či firmy, ktoré sa s týmto zaoberajú. Ďakujem
Odpovedať
Tak mňa to tiež na jar čaká. Mne to statik vysvetlil tak, že máme postupne meter po metri vykopať a zabetonovať nový základ.Takže vždy treba podkopať asi jeden meter šírky až pod jestvujúci základ a zaliať betonom. Keď to vytvrdne ďalej a dalej.V žiadnom prípade nie naraz lebo by mohol sadnúť ce :-) lý dom.
Odpovedať
Profilova fotka
To sme spravili asi pred rokom, ale len rohy a stred múru. Lenže odvtedy sa to zhoršuje viditeľným okom. Statik bol na oblhliadke a povedal, že buď postavíme prístavbu (a) alebo to musíme riešiť tou mikropilotážou. Dostala som nejaké info o firme URETEK, tak idem zisťovať ceny :-S
Odpovedať
A nebolo to preto že ten základ nebol celistvý po celom obvode? Mne povedal že celý roh aj stranu domu musím vkuse .Skús aj iného statika. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podbetonovanie sme robili sami, bez porady so statikom. Statika som zavolala pre dvoma mesiacmi, ale vtedy sme ešte nevedeli, či zbúrame, alebo pristaviame, takže to nemáme ešte na 100% vyhodnotené. Teraz už vieme, že nový nebude :-( , takže musíme spraviť tento.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?