Špárovanie starého tatranského profilu

Na chalupe v podkrovi by sme chceli zrenovovat izby. Sikme steny su oblozene starym lakovanych tatranskym profilom, ktory sa rokmi scvrkol. Rozmyslame o roznych alternativach, vytrhanie a novy nepripada aktualne do uvahy, mozno v buducnosti. Sadrokarton nan si uz dovolit nemozeme, lebo konstrukcia a samotna hrubka sadrokartonu nam este viac zmensia priestor a nebudeme moct nechat postele, ktore tam mame teraz. Uvazujeme nad moznostou, ze by sme spary v profile vysparovali nejakym tmelom a potom cely profil natreli farbou. Dovod sparovania je, ze sa tam chyta prach a stary lak je hrbolaty v sparach a nevyzera to dobre. Je toto mozne a ak ano aky tmel je dobre pouzit na sparovanie, ked je mozne ze drevo stale pracuje, kedze chata je obyvana iba sezonne a su tam velke vykyvy teplot. Dakujem za nazory a rady, ako si s tymto poradit.
Odpovedať
@ivus7 Špárovať tatranský profil do hladka mi príde prácnejšie, ako ho celý dať dole a nabiť tam nový alebo dať miesto neho SDK.
Odpovedať
@ivus7 neverím že ti tmel s tadiaľ nevypadne zvlášť pri veľkých tepelných zmenách a rôznej vlhkosti, 1cm sadrokartonu ti zmenší priestor?
Odpovedať
Problem je v tom, ze ak ho dame dole, vypadne nam stara sklena vata ako izolacia,( kedze stara "folia" uz je davno rozpadnuta), ktoru planujeme v buducnosti davat prec, ked sa bude robit strecha. Preto hladame iba docasne riesenie.
Odpovedať
@duzu tak neviem, ci aj s konstrukciou a vsetkym to je iba 1 cm (kedze prdpokladam, ze tie krovy su kryve). Mozno nie, len som ci nebola ista, ci pri cene materialu a prace to nebude jednoduchsie spravit svojpomocne, kedze to planujeme potom zospodu otvarat a sadrokarton by musel ist dolu za par rokov.
Odpovedať
@ivus7 tak pár rokov to vydrží ako je teraz ved na to stačí vlhká handra a prach zotrieš, to musíš aj ked dolieha natesno , ja mám tiež medzery aby nekričali natrel som to hnedou farbou
Odpovedať
kasli na sparovanie, rovno natri. Len ho treba dobre ocistit, aj umyt a moze sa stat, ze bude prerazat zazltnute z laku do nového nateru, takze bude treba natierat viac krat a medzi kazdym náterom nechat cas na dokladne vyzretie
Odpovedať
@duzu no asi sa do toho pustim, len handra prave iba nestaci, lebo je to tam hrbolate, niekde drsne, nedobre opracovane, takze ta handra sa na tom trha. Ale nakoniec mozno s nejakou kefkou to urobime a natrieme teda iba tak akopise aj zita19
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?