Škvára a elektrické podlahové kúrenie

Profilova fotka
Prerábame starý dom, kde boli drevenné parkety, pod nimi je tenká vrstva betónu a pod ním škvára a smola. Plánujeme dať elektrické podlahové kúrenie. Prosím poraďte. Vyberať tú škváru, nejak nemáme chuť :( dá sa to aj nejako ináč, alebo to musí ísť von? Dom nevlhne, je zdravý... Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
Ak smiem poradiť: škváru von už len z dôvodu, že názory na tepelné straty a izolácie podláh v minulosti a dnes boli diametrálne odlišné. Určite by ste mali škváru odstrániť a nahradiť izoláciou (napr. tvrdený polystyrén). Ale dnešný pohľad na izoláciu podlahy je taký, že aj 10 cm je málo. 8-) Šokovalo Ťa to...? Ak nechcete s manželom prekúriť aj gate, musíte v prípade elektrického kúrenia urobiť kvalitné zabezpečenie proti únikom tepla a prienikom chladu, inak a Vám po najbližšej vykurovacej sezóne pretočia panenky... :-p Kto Vám ide robiť tú podlahovku, resp. kto Vám na to robil projekt, resp. kto vám robil prepočty výkonov vykurovacieho systému...? Pozrite si s manželom tieto 2 linky: http://www.fenix.sk/pages/sk/produkty... - sú tu riešenia aj skladby podláh... http://dape.cz/zatepleni-podlah - pokiaľ to máte natesno s odstránením starých podkladov a nezmestila by sa Vám tam seriózna izolácia (minimálne 10 cm), určite použite toto DAPE. Napr. 1 vrstva DAPE AP5 na to 1 cm tvrdený polystyrén a na to zase 1 vrstva DAPE AP5 - a nahrádzaš 10 cm klasickej izolácie - navyše získavaš reflexnú podložku, takže nebudeš kúriť do zeme. Ale nemysli si, že keď ste kúpili starý dom, že to teraz len "pomachlíte" a bude to všetko fungovať. Ešte zrejme ani netušíte, čo všetko Vás čaká: to nie je len nová kuchyňa, nová kúpeľňa a elektrické rohože (fólie) pod parkety. Ak si chcete dovoliť ten luxus kúriť elektrikou, musíte urobiť ešte množstvo zásadných - systémových - zmien (zateplenie obvodového plášťa min. 15 cm, zasklenie - dnes už 3-sklo a zateplenie stropov v podstreší....). Dúfam, že som Ti / Vám nezobral chuť do nového bývania... :-D
Odpovedať
Škváru určite vybrať, lebo škvára pomaličky "pracuje" a uvoľňuje plyny. Tie ti môžu narobiť problémy. Inak súhlas s Leonardom. Skontrolujte okná, pretože tam sú najväčšie tepelné úniky. ;-)
Odpovedať
Dobry den.My máme skvaru a na nej je beton.Chcel by som sa opytat ci mozem dat na ten beton izolaciu,polystyren poter.Chceme davat podlahove kurenie.Mozem tam tu skvaru nechat ked je na nej beton????Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Škvára je zvyšok spaľovania fosílnych palív a obsahuje všetky nespálené nerastné zložky. Jednou z nich je síra, táto pri styku z vodou reaguje a vytvára zlúčeniny, ktoré leptajú iné materiály. Preto sa pred použitím skladovala na voľnom priestranstve, aby zvetrala. Stará škvára pod betónom už tieto vlastnosti stratila. Na betón treba dať hociakú tenkú fóliu, potom PS, znovu fóliu (aj tenkú ako agro) poter s trubkami.PS aspoň 10cm.
Odpovedať
Nemám síce radu, len taký malý poznatok z vlastnej skúsenosti - škvára sa vyberá super a nedá to toľko práce, toho sa nebojte (len budete vyzerať ako kominári:), hlina ide ťažšie:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň,ja by som sa chcela opýtať,kúpili sme si domček už pred 15 rokmy,všetko vyzeralo super až teraz sa nam do palubovej podlahy nasťahovali červotoče už nam aj dieru spravili,chceli by sme dať plavajuce podlahy ale pod tým drevom sme si všimli že je škvára ,môžme spraviť že do tej diery a celú palubovku nastriekame proti červotočom ,potom by sme na to dali izolačnu penu a na to parkety? Da sa tak spraviť? dakujem za každu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Denca 76 .Nie toto nesmiete urobiť .Ak máte v palubke červíky tak ich natrite prípravkom od fa sir color.http://www.sircolor.sk/onas.php tie moje podochly všetky.Škváru a neodizolované drevo,nemôžete zakrývať nepriedušne .Začne hniť a plesnivieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?