Skúsenosti s vápennou a hlinenou omietkou

Zaujíma ma cenové porovnanie a prácnosť zhotovenia čisto vápenných a hlinených omietok. Zvažujem použiť na rekonštrukciu hlinenej chalupy.
Odpovedať
Čo dokelu máte s týmito hlinenymi omietkami,veď to je archaizmus....kto Vám nahovára také hlúposti...dosť že nezačnete stavať pyramidy a budovať zemlanky...v 21 storočí....naspäť do jaskýň?
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda to, že je to móda, nemusí znamenať, že je to archaizmus. Nepridávajú tam tvaroh, a je to aj pracné, ale ten dobrý pocit sa nedá zaplatiť. A fakt je, že hlinená stavba včítane omietok má mimoriadnu kvalitu z pohľadu stavebnej fyziky. Je to pomer akumulačných a izolačných schopností. No a jaskyne? Krtkodom stavia vlastne jaskyne, a je dosť hľadaný.
Odpovedať
@jan45 no neviem, že by hlinené omietka dýchala, mala tepelný odpor väčší ako klasická a akumulacia pri 2cm je zanedbateľná, ak má niečo dobrú akumulacia nemôže mať dobrú tep. izoláciu to je hádam každému jasné... A v tých hlinených starých domoch moc zdravia nebolo, deti mreli ako na páse....kým sme bývali v hlinenom zomrelo 5 surodencov, v novom bez hliny prežili sme všetci ďalší 7dmi..
Odpovedať
Páni každý z Vás má svoju pravdu...ale bola by som rada keby som dostala odpoveď na svoje otázky ... to jest porovnanie prácnosti a ceny. Vopred ďakujem.
Odpovedať
@kvjecinka veď tu už písala taká múdra ako Vy že za 80 M2 hlinenej omietky zaplatila 3000eur ,a robili jej to nejaký občianski združenari i 3tyzdne ,to vychádza cca 40evri /M2 ,bežne sa omietka po 6eur/M2 a 200m2 za 3 dní ,čo ešte Vám treba povedať?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?