Schodisko

Dobrý deň, kúpili sme starší dom, ktorý má spravené podkrovie so schodiskom z garáže. Schody by sme chceli spraviť z vnútra domu. Treba mať povolenie statika a stavebné povolenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od evamedvec:

Dobrý deň, kúpili sme starší dom, ktorý má sprave…
@evamedvec ak idete robiť zásadnú rekonštrukciu domu, kde sa menia, posúvajú priečky, tvoria iné rozmery miestností, tak potrebujete SP, čiže projekt...
Odpovedať
Profilova fotka

@evamedvec Ak vieš kadial idú preklady /trámy/ v strope a ako sú uložené a si schopná tvorivého myslenia netreba ti nikoho iba vyhrnúť rukávy a pustit sa do toho. Vo dvojici to ide určite ľachšie a keď niekto je trochu aj od fachu tak potom nie je čo riešiť.
Odpovedať
Len bacha na majstrov, ktorí neváhajú ani na 15ku priečku oprieť schody...
Odpovedať

@evamedvec ide to, tiež som to realizoval. Otvoril som strop medzi dvomi trámami, vypílil dosky aj palach. Orámoval prechod OSB doskou, ktorú som potom omietol vnútornou omietkou. Schody som si nechal vyrobiť na mieru do daného otvoru, mám lomené schodisko dolu postupne otočené o 90°. Je dobré si po otvorení povaly skladbu povalovej zostavy odfotiť aj s priloženým metrom. Schodisko sa musí kotviť do nosného trámu. Kedže moja stropná zostava má takmer 40cm a trám iba 18, tak je dobre vedieť kde presne sa nachádza, aj po začistení otvoru, aby sa schodiskové ramená kotvili zbokov skrutkami do stredu trámu. Ked budeš mať záujem, viem poslať foto realizácie. Otvor som robil svojpomocne, schodisko som objednal s montážou, nahodené bolo za jeden deň a je nádherné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?