Rozsiahla rekonstrukcia domu

Viete mi prosim poradit ako riesit projekt a povolenie na rozsiahlu rekonstrukciu? Mam moznost kupit velky pozemok so starym vidieckym domom v tvare I s podbranou a ciastocnym podpivnicenim za pekny peniaz, lenze nan je nalepeny susedov dom a maju spolocnu stenu. Najprv som ho chcel komplet zburat a postavit novy sused s tym suhlasi ale tu stenu chce aby som zachoval inač ak ju zbura tak nebude suhlasit aby bol dom blizsie ako 2m k jeho hranici pozemku a to je problem lebo z prednej casti ma len 10m. A chcem sa opytyt ci je mozne spravit projekt na rekonstrukciu s tym ze neham len tu povodnu stenu a vsetko ostatne zburam a postavim tam novy dom? ide mi len o to aby som nemusel riesit povolenia a projekty na 2x teda buraci projekt a stavebny projekt, bolo by nejak mozne spravit len projekt rekonstrukcie a skoro vsetko zburat okrem tej jednej steny? Dufam ze ste ma pochopili a dakujem za odpovede :) Palo
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna, teda aj nazorov co som pocul, tak ako rekonstrukcia sa berie aj to, ak zbúrate celu chalupu a na tom istom mieste postavite od zakladu celu chalupu, ale aj na rekonstrukciu potrebujete suhlas suseda a stavebne povolenie urcite, a da sa poziadat o zburanie a sucasne aj o stavebne povolenie, budete platit o 20 euro menej tusim, aj my sme to tak riesili
Odpovedať
sused ma pravdu, akonahle zburate vsetky obvodove steny, musite ratat s tym, ze sused moze trvat na dodrzani 2m hranice. Projektant vam to urcite bude vediet tak navrhnut a nebude treba buracie povolenie.
Odpovedať
Vsetko to moze byt ako rekonstrukcia pokial budete stavat na tych istych zakladoch. Treba sa spytat projektanta/architekta, oni maju v tom prax.
Odpovedať
dakujem vam za odpovede ale bohuzial z tohoto pozemku ani nebude nic lebo predavajuci dvochodcovia chcu peniaze najprv na ruku a az potom podpisat zmluvy a o depozite v banke/notara pokial sa pozemok nezavkladuje nechcu ani pocut. A to kde sme dam peniaze nic nepodpisu a som bez penazi aj pozemku, dokonca aj realitacka krutila hlavou a ukoncila s nimi spolupracu ze to takto nepredaju No co uz na to povedat bohuzial, povedal som ak si rozmyslia nech sa ozvu :(
Odpovedať
@spilo @johny14 Ak je nieco vedene ako rekonstrukcia, neexistuje nic take, ako suhlas suseda. Ked sa ide do extremov, nad ramec zakona alebo uzemneho planu, vtedy treba vyjadrovacky susedov. Bezna rekonstrukcia - sused je iba oboznameny. Moze sa v lehote 15 dni po vydani stavebneho povolenia odvolat, robit obstrukcie a tak brzdit prace. Ale to je vsetko. Poznam pripad, kedy sa vyhli tahaniciam, z burania 100 rocneho domu urobili rekonstrukciu, nechali jednu stienku v 50cm vyske, kde opreli terasu a postavili novy dom. Vsetci im mohli fukat... Cudne, ale preslo to.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
poslem foto "rekonštrukcie " , komplet zburane a postavene nanavo. a vsetky papiere sedeli na rekonštrukciu , pokial podorysne a vyskovo dodrzis stary stav , sused si moze : :-) , moze sa akurat vyjadrit ku stavebku ale nepomoze si.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@fabo123 zdravim vedeli by ste mi blizsie popisat. Ake papiere Vam trebalo vybavit, ako ste postupovali. Lebo chcem stavat rovnakym sposobom.
Odpovedať
@martin798 No predsa stavebné povolenie a všetky papiere, ktoré sú podkladom pre stav. povolenie.
Odpovedať
Viem ako postupovat pri stavbe noveho domu komplet od zakladou. Zaujima ma ci rovnake papiere su potrebne aj pri rozsiahlej rekonstrukcii domu ked ostava zachovana vyska domu a aj podorys.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?