Rozdadavajuci sa zakladovy beton

Dobry den.....prodim poradte mi co sa da s tym robit ak sa voboc daco da s tym robit.....na jednom rohu domu boli prasknutne kabrince uz peknych par rokov to tak je....no chcel som zistit co tam je no nanestastie je tam presne to co som cakal uplne rozmrveny beton....a sa s tym nieco robit?
Odpovedať
Profilova fotka
@stano1868 metrový vrták z Lídlu, navrtať pod rôznymi uhlami diery 10 cm od seba. Zarobiť do krhly riedku cementovú maltu s penetrákom , do otvoru utesniť trubku s hadicou a krhlou, naliať. Celý vysekaný otvor prišalovať, zaliať betónom.
Odpovedať
@jan45 dobry den dakujem za odpoved no nie celkom dobre tomu rozumiem ako to spravit a aky bude mat ta cementova malta s penetrakom na to vplyv.....ešte doplnim že sa nejedná iba o ten roh ono sa to taha na obe strany.....ked odstranim volne kabrince tak na nich ostane par cm betonu a toto co mi ostane co drzi dom nie je beton aspon prvých par cm sa uplne droli a predpokladam ze to tak bude aj dalej....na foto to nie je vidno aleale keby som to zacistil do "zdraveho" tak krajny rad tehiel bude vo vzduchu....na nete som nasiel nejake foto z opravy zakladov tak rozmyslam ci netreba aj mne spravit take daco
Odpovedať
Profilova fotka
malta by sa mala vháňať pod tlakom, ale také zariadenie nemáte, penetrák podporuje prenikanie do hľbky, malta nahradí pôvodné pojivo @stano1868
Odpovedať
Dobry den.....este by som predsa potreboval zopar rad ohladne toho sokla....kedze mi dom este stoji a zatial nejavy znamky zeby uz nechcel tak ten beton je asi este ok.....moja otazka teda znie @jan45 prepacte ale aj tak presne nerozumiem tomu postupu ci tie diery mam vrtat do betonu alebo medzi beton a kabrince a ako cca vyrobit tu maltu....davat do toho aj nejaky jemny strk ci len cementove mlieko s penetrakom? 2 otazka ako zabranit dalsiemu premrzaniu? Polystyren cca 10 cm bude stacit? Davat aj nopovu foliu? Hlbka pod uroven terenu 50 cm bude ok? 3... Pri tom zateplovani nechat tam tie kabrince a lepit polystiren priamo na ne alebo ich obit ten beton nejakym sposobom zarovnat a lepit ho na to.... 4.... Ak by som ich obijal resp uz na ten obiti roh co a ako to spravit aby to tam drzalo....teda ten zaklad je a bude mokry(teraz je suchy bo dycha) bude na tom drzat nejaka omietka kvoli tej vlhkosti betonu? Nebude odpadavat?
Odpovedať
Profilova fotka
@stano1868 ale: príčinou drvenia je premŕzanie pod kabrincami. kabrince znemožnili odparovanie vzlínanej vody a zrážanie pod nimi. Po osekaní kabrincov treba použiť sanačnú omietku , vyrovnať a môžete zaizolovať, ale proces sa bude opakovať, lebo styrodur má podobné vlastnosti ako kabrince. Ak áte izolovanú podlahu, nechal by som volnú omietku. Izolovať pod úrovňou terénu je zbytočné.
Odpovedať
@jan45 Ked to zaizoluje tepelnou izolaciou tak to uz premrzat nebude, nie?
Odpovedať
kokos no to tak sa stavali staré domy ... kamene a kde čo .. trochu cementu a tu je výsledok .. ja by som oslovil asi firmu a nie tu lajkov ... skor poradia a spravia ..
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd tepelná izolácia nebráni zamrznutiu, znižuje únik tepla, ale tam vzniká málo, teplota sa vyrovná a pokiaľ je podlaha zaizolovaná, je tam len malý prísun tepla z podložia a povrchové vrstvy pod izoláciou zamrznú.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano1868 zbytočne predražené a pácne, tam stačí cementová omietka alebo pribetonovať. Výztuž nemá statickú funkciu a teda je zbytočná
Odpovedať
Cize nie je moznost ako zabrani dalsiemu premrzaniu....kedze aj pod novou sanacnou omietkou to premrzne a ta mi o rok dva ci tri zasa odpadne a cele sa to bude opakovat az kym zo zakladu neostane nic? Spravne to chapem?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravím, ako ste to nakoniec riešili? Mám niečo podobné, len sa neodvazujem to čistiť do hĺbky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?