Renovácia schodov

Ahojte, prosím o radu ako zrenovovať drevené schody. Viem, že ak ich chcem namoriť na inú farbu, musím dať dole starý náter. Viem to zvládnuť aj ja sama? Najradšej by som to zverila niekomu. Poznáte niekoho, kto s tým robí (Nitriansky kraj)? Druhá vec, keďže prerábame a prikláňam sa k modernému štýlu, čo s tým zábradlím? Nehodí sa mi to tam. Odstrániť všetko drevo mi je ľúto. Ďakujem za každú radu, či názor.
Odpovedať
Profilova fotka
možno sa Vám to zdá gýčové, ale je to slušná remeselná práca, pedantná. Odstraňovať a obmieňať náter, to sa ani nepokúšajte, toľko skúseností nemáte, ale sú farebné laky, ktoré môžu dosiahnuť tmavší odtieň. Skôr by som sa snažil tento archaický prvok ináč zakomponovať do priestoru s rešpektovaním jeho daností.
Odpovedať
@jan45 ďakujem za Váš názor. Ja si cením remeselnú prácu, ale predsa, som iná generácia ako moji rodičia, páči sa mi niečo iné. Nehovorím, že chcem všetko meniť a likvidovať, len trošku obnoviť, oživiť. A nový náter by mi chytilo bez odstránenia starého laku a náteru? Pretože by mi stačila nová farba, hneď by to vyzeralo inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@linlex002potrebujete zistiť, čím to bolo natreté predtým,používali sa nitrolaky alebo liehové - šelak.Morilo sa liehovými moridlami, ale toto vyzerá na prírodný stav. Použitie novej farba musíte vyskúšať na malej ploche, ak nová farba pôvodnú neoduje, môžete pokračovať, ak áno, hľadať iné zloženie farby. Vodou riediteľné farky by neamli robiť problém.
Odpovedať
ja by som dala dole drevene oblozenie zo steny, namalovala stenu pekne na bielo a zavesila si tam foto rodiny, schody -tie naslapne casti by som nechala tak ako su a zabradlie natrela bielo lesklou farbou pripadne nejakou pastelovou ak by to ladilo so zbytkom interieru
Odpovedať
@jan45 Ďakujem za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?