Rekonštrukcia vidieckej strechy na obytné podkrovie

Profilova fotka
Dobrý deň, pred tromi rokmi som kúpil 4km od Detvy starý gazdovský dom 27x7m, steny aj základy s kameňa, postupne som ho prerobil na víkendovú chalupu (jedna izba +kuchyňa a kúpelňa zvyšná časť domu je hospodárska- maštaľ), vzhľadom na to že čakáme prírastok uvažujeme nad trvalým bývaním v tomto dome. bude potrebná ešte rekonštrukcia strechy, keďže už boli rôzne názory od rôznych ľudí chcem sa vás spýtať či celú strechu zbúrať spraviť železobetónový veniec a na to komplet novú strechu alebo bez venca zrekonštruovať pôvodnú strechu nakoľko drevo krovu je dobré, vymeniť len krytinu latovanie fóliu izoláciu a veci stým spojené, ako spraviť podlahu? rošt z hranolov na to osb dosky a polystyrén elektrické podlahové kúrenie a laminátovú podlahu? koľko izolácie do podlahy? ako vyriešiť kúrenie? momentálne je jeden vývod aj na povalu z novopostaveného krbu taktiež aj prívod vody aj odpad som vytiahol pri rekonštrukcií aj hore na padláš prípadne koľko by cca vyšla táto rekonštrukcia viac menej si budem robiť všetko svojpomocne pre lepšiu predstavu prikladám foto aj domu aj krovu
Odpovedať
@tomasvrabel Moja rada je asi taká, že ak je to drevo zdravé tak rohy posilni na cca 18 cm, potom pobi dosku k doske, potiahni fóliou, kontralaty, laty, a krytina. Ostatok je hračka. Neuvažuj fóliu bez záklopu, je to blbosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 nechápem ako si to myslel ze rohy posilní na 18cm.... K čomu je dobrý ten plný zaklop?
Odpovedať
Profilova fotka
My máme presne takýto krov, len dom má 25x5m, krov ostal, len sme dávali krytinu stamina bez plného latovania, výmena stresných lát a nejaká speciálna folia pod to.
Odpovedať
@tomasvrabel Rohy by som posilnil z dôvodu schovania izolácie. Ten plný záklop a fólia zabezpečí dobré oddelenie vonkajšieho prostredia (vietor, dážď, sneh) od vnútorného a vymedzuje vetraciu medzeru. Nedochádza k priehybom fólie a dotyku s izoláciou, potrhaniu a fóliu stačí prekryť jednu cez druhú. Zrážanie pár na fólii je vylúčené. A keby si fóliu natiahol na tie staré krokve s klincami a zádermi dreva tak máš z toho za chvíľu rešeto.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarun čo vás vyšla cca prerábka? svojpomocne? alebo firma?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ako dopadla táto rekonštrukcia? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?