Rekonštrukcia úzkeho domu

Ahojte nemá niekto skúsenosti s rekonštrukciou úzkeho domu - klasicka radovka s podbránim. Šírka domu cca 5 metrov, dĺžka 20 m. Izby idú za sebou. Jedna stena sused - bez okien. Prvá izba v rade - stena v podbráni. Pred domov iba predzáhradka, vedľa domu úzky dvor a stena druhého suseda..a úzka dlhá záhrada za domom :-) Ďakujem.
Odpovedať
Skusenost nemam, ale raz som v takom bol, a nesiel by som do toho, moc vela kompromisov, a ten uzky pozemok a prve co vidno je susedova stena. Inak nieco podobne restauroval asi aj @bendy252 ale myslim ze ten jeho nema 5m
Odpovedať
My už v ňom bývame 5 rokov, susedova stena mi nevadí. Na záhradu to nie je až tak ďaleko a súkromie mám lepšie ako na samote u lesa:) Skôr ako sa s takým domom dispozične vysporiadať a čo sondujem, tak som našla domy od 7 metrov šírky a ani v reko albumoch som na tento slíž nenatrafila:) Ďakujem za tip, idem nakuknúť.
Odpovedať
No má ho širší, vpredu má dva okna, my iba jedno...ale inak je to podobný typ domu:)
Odpovedať
@nosalinda a to mas aj prechodne izby
Odpovedať
@nosalinda poslem ti spravu :)
Odpovedať
Z chodby sa ide do prednej izby, WC a kúpeľniničky a potom už idú izby rad-radom pekne za sebou...veľa dverí...a každé na inej strane.
Odpovedať
Otras foto...ešte z mojimi ceruzkovými pokusmi...ale tak hádam tam niečo vidno---pre predstavu.
Odpovedať
Profilova fotka
moj otec ma taky a teda dispozicne vela zazrakov sa s tym neda. vstup maju niekde cca vstrede domu. izby idu asi takto: obyvacka, kuchyna , chodba s wc a kupelnou, potom pokracuje chodba s takou malou "izbou" bez okna, a spalna za ktorou je este satnik. nic ine sa s tym robit nedalo, ale aspon nemaju vstup do kazdej miestnosti zvlast ako to bolo povodne.
Odpovedať
My ideme prerabať podobný typ domčeka akurát že je samostatne stojaci bez suseda , ma cez 100 rokov a izby idu za sebou takto: vchod na novo pristavenu verandu vstup do chodby oproti je wc a komora od pravej strany izba , kuchyňa, spomínaná chodba a dve izby v rade za sebou , my chceme prebúrať priečku medzi kuchyňou a izbou a spojit tak obývačku a kuchyňu a za poslednou izbou na opačnom konci domu je garáž pradávno to bola maštaľ tak tam ideme ešte jednu izbu prerobiť a spraviť vstup aj z tej strany domu . A strechu ešte ideme vymeniť, tiež je to úzký dvor ...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/mishu... nieco podobne
Odpovedať
mozno pomoze ako inspiracia http://www.modrastrecha.sk/blog/luelu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?