Rekonštrukcia staršieho domu a potrebné doklady

Dobry den, chcem sa spytat: ideme prerabat starsi dom, nova strecha, betonova deka, obytne podkrovie, nove rozvody elektriky, vody.. ake formality a povolenia su potrebne?
Odpovedať
Profilova fotka
ak idete robiť obytné podkrovie,potrebujete stavebné povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
a ak to prerobim bez povolenia? len tak proste spravim...
Odpovedať
Profilova fotka
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Defaul...
Odpovedať
@armagedon kedze idete davat dole komplet strechu, novu deku, ... potrebujete stavebne povolenie a k nemu potrebujete aj projekt rekonstrukcie, ktory bude obsahovat aj popis buracich prac.. my mame to iste - dole strecha, pol stropu, pol domu, nove zaklady, nova strecha, pristavenie k 3murom co ostali, podkrovie, strecha, rozvody. tiez sme potrebovali stavebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
@armagedon tak ako pisu predomnou, budete potrebovat stavebne povolenie a s tym spojene dalsie papiere - projekt a kedze idete nadstavovat tak aj staticky posudok na existuce steny.. A dalsie doporucenie, pokial budete menit okna za iny rozmer zapracujte to tiez do projektu (treba na to stavebko), jednoducho vsetko co idete robit dajte do projektu. A bez povolenia by som do toho velmi nesiel, mate na plane prilis viditelne zmeny. Pokial ovsem nebyvate na nejakej samote :-D.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@borderka , prosim Ta okrem projektu rekonstrukcie, ste riesili aj nejake vyjadrenia uradov? myslim elektrinu, vodu, telekomunikacie, plyn a podobne...alebo to bolo cele zakomponovane do projektu a stacilo to tam "len okrajovo spomenut". proste ci uradu stacil cisto len projekt alebo ste potrebovali x dalsich papierov od x dalsich uradov. dakujem pekne za info
Odpovedať
@capter projekt obsahoval aj projekt elektriky, kurenie, zdravotechnika, povodny stav a sucasny stav... na stavebne povolenie sme potrebovali aj vyjadrenia elektrarni, plynarni, T-com, vodarne, obecny urad - starosta, zivotne... - to ti presne podla tvojej situacie povie stavebny urad pod ktory spadate. Takze len cisto projekt pre stavebny urad nestaci... inac zalezi aj aku rekonstrukciu idete robit mozno ani stavebko nebudete potrebovat ale len ohlasit rekonstrukciu. Najlepsie zbehnut na stav. urad.
Odpovedať
Ahojte, pokial chceme vymenit krov+strechu a cele vnutro domu (elektrina, voda, kurenie, stierky a podlahy) je na to potrebny projekt? Nove priecky ani mury sa stavat nebudu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?