Rekonštrukcia domu z nepálenej tehly v Rakúsku

s priatelom vlastnime v rakusku domcek, v ktorom byvame, a premyslame nad jeho rekonstrukciou. Zacinam si robit uvodny prieskum a chcela by som vas poprosit o rady a skusenosti. Nevidela som este dokumenty k domu, takze neviem, aky je stary ani ci ma zaklady a pod. Je z nepalenej tehly a byvaly majitel ho dal zateplit. Asi to nebolo dobre riesenie, pretoze nam vlhne a hlavne teraz v zime je to dost vidno, mame vlhke mapy na stenach. Poradte, ako postupovat s takym domom, s ohladom na to, ze je v rakusku. Asi budeme musiet volat statika, odizolovat, vyriesit zateplenie... Oplati sa to financne? Domcek je inak velmi pekny, utulny na velkom pozemku so zahradou a bolo by nam luto ho burat alebo predat. Za vsetky rady a postrehy budem vdacna:)
Odpovedať
Zateplenie nespôsobuje vlhnutie múrov práve naopak .To je mýtus teda ak nie je zle zateplený http://www.gipsol.sk/sk/technicka-pod... Treba odizolovať základy bublinkovou fóliou + drenažná rura a štrk . Poprípade hľadať ďalšie riešenia, je pravidelné vykurovanie?
Odpovedať
Mozno domcek, ak ma betonove podlahy, taha vlhkost zo zeme cez mury. Byvanie v dome z nepalenych tehal je zdrave,ale domu sa musi umoznit "dychat". Nepalena tehla si nabera vlhkost,ale ju aj prirodzene odparuje. Ak jej tento prirodzeny,starociami odskusany proces narusite neodbornym zasahom, tak nastanu problemy. Na nete najdes vela odborych clankov,ako postupovat pri rekonstrukcii domov z nepalenych tehal./hlavne na ceskych forach/
Odpovedať
@pavelmu lenze ide o dom z nepalenej tehly, podla toho, co som citala, by sa take domy nemali vobec zateplovat, prave kvoli vlhnutiu. dom je pravidelne vykurovany a vetrany. cez leto sa chystame odizolovat, ale nevieme, ci podrezavat, alebo odizolovat inak.
Odpovedať
@one_ize Až teraz som všimol nepálená tehla tak to je najlepší izolant . Zbytočne zateplovať .
Odpovedať
@one_ize Podľa mňa zateplovací systém nie je určený na nepálenu tehlu, ale možno použiť bezkontaktný systém t. j. tepelná izolácia na rošt nie na terčíky.
Odpovedať
dobre, lenze my ten dom uz mame, zateplil ho povodny majitel a dom vlhne. takze co s tym?
Odpovedať
@one_ize Netreba ich zateplovat,ak ano, tak jedine mineralnou vatou, /nie polystyrenom/ a odbornejsim sposobom. A podpilenie je jedna z tych horsich variant odvlhcenia! Domy z nepalenej tehly by sa nemali podpilovat,aj ked to mnohi robia! Nepalena tehla praveze potrebuje aj urcitu vlhkost,inak straca na kvalite a pevnosti. To su uz lepsie drenaze a odviezt vodu od zakladov domu.
Odpovedať
obkopat okolo domu, dat mopovu foliu, drenaznu ruru a zasipat makadanom, dazdovu vodu cim dalej od domu.. to by bolo prve co by som spravil...
Odpovedať
Pôvodný majitel to zateplil preto aby zkryl nedostatky fasády. Možno by pomohlo navrtať otvory do fasády aby sa vlhkosť dostala von. V naj krajnejšom prípade zhodiť tepelnú izoláciu domu. Ešte by som skúsil oddrenažovať celý obvod stavby, prípadne urobiť okapový chodník.
Odpovedať
Ak máte záujem. Prídeme sa pozrieť
Odpovedať
Dobrý den podobný problém sme riešili už, nepalená tehla" su dlhé diskuzie niekto je za niekto proti ,nepalená tehla sa nezatepluje Polystyrénom ale minerálnym zateplením .A s podrezávaním taktiež nesuhlasím treba dom zbaviť vody od základov drenážou .Potom vtútry omietky určené nato sanatační systém a pod.predchádzajúci majitel spravil chybu a zbitočne vihodil peniaze vlastne dom nedýcha tzv.Ale toto všetko su len odpovede nič nikto nevidel nejlepšie ked to niekto pozrie a uvidí čo s tím .
Odpovedať
Statika ste mali volat skor ako ste to kupili........
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kkrtko01 nuz, po vojne je kazdy general :) kupit sme kupili, uz to mame, dom je na velkom pozemku, takze az tak sme na tom neprerobili.
Odpovedať
To nie je ze po vojne je kazdy general to je o tom ze ked si kupujete aj auto v autobazre tak si zavolam nejakeho automechanika nech sa na to pozrie ci sa to oplati a to je daleko mensia investicia, ale ked niekto kupuje dom tak si mysli ze nikoho nepotrebuje a to neporovnatelne vacsia investicia ako auto. A nehnevaj sa dom z nepalenej tehly je urcite predurceny na to aby ho videl odbornik pred investicou. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?