Rekonštrukcia domu S projektantom/architektom alebo BEZ

Profilova fotka
Ahojte, zaujímali by ma Vaše skúsenosti s tým, či je nutné riešiť rekonštrukciu staršieho domu s projektantom/architektom, alebo ste to zvládli svojpomocne... Vďaka za odpovede.
Odpovedať
@kikuska8 záleží od rozsahu rekonštrukcie
Odpovedať
@kikuska8 Osobne to zvladam sam. No je to velmi individualne a velmi zalezi v akom rozsahu je rekonstrukcia a ake su vase schopnosti . Pri rozsiahlejsej rekonstrukcii by som urcite volil architekta/statika, hlavne pri posuvani stien praca so strechou atd atd. Urcite nie je na skodu aj projekt elektriky a pod. pokial drahy nie je z oboru. Zalezi aj na tom ako to chcete zoficialnit a co nasledne napr s poistkami/hypo , kde sa vyzaduju revizie a tak tam je treba projekty a nasledne zrevidovat. Otazka je velmi vseobecna a da sa len vseobecne odpovedat. Fotky domu a zamer ako by to malo vyzerat by urcite pomohli.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zvolili architekta, nakoľko pri rozsiahlych rekonštrukciách potrebuješ stavebné povolenie. Takže bez projektu to ani nedáš. A lepšie sa potom aj stavia, keď vieš kde čo bude. Bez projektu budeš ťažko niekomu vysvetľovať kde čo presne chceš. Hlavne ak si to nebudete robiť úplne svojpomocne. My prerábame kombinovane, že niečo robia živnostníci a niečo si robíme my. A aspoň mi nevolajú každých 5 minút, keď majú projekt. Samozrejme, že sa ti veci aj pomenia (aj my kadečo meníme aj okná a podobne). Ale máš aspoň základ. A aj veci ako statika a podobne sú na zvážení.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridávam približný pôdorys... Ide o dom, ktorý pravdepodobne zdedime (suma na vyplatenie cca 22000€). Kúrenie bolo robené pred 9 rokmi, strecha je v poriadku. Dom má základy asi pol metra v zemi a v izbe s kozubom vznikla pleseň (popravde neviem, či sa s tým niečo robilo). Na prízemí chceme z pivnice spraviť izbu, potiahnuť steny a ubrať z chodby. Na podlaží znížiť stropy a zbúrať priečku (ak je to teda možné) medzi spajzou a kúpeľňou nech vznikne veľká kúpeľňa. Ostatné ostáva. Ešte asi elektrické rozvody, neviem v akom sú stave. Je tam ešte podkrovie, z ktorého je možné urobiť 2i byť, čo ale teraz riešiť nechceme.
Odpovedať
Profilova fotka
Architekt ti da mozno novy pohlad
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?