Rekonštrukcia domu

Ahojte. V tejto téme nechcem ani tak diskutovať o tom, či rekonštruovať alebo stavať nový dom, keďže sme majiteľmi staršieho asi 40 ročného domu, u ktorého až do odokrytia základov predpokladám dobrý stav. Práve sa chystáme na jeho rekonštrukciu (teda zatiaľ nie úplné zbúranie ) a aj preto som sa rozhodol založiť si nick na tejto stránke a osloviť vás, či by ste nám nevedeli dohodiť nejakú dobrú firmu (dobrý pomer cena výkon :D), s ktorou ste práve vy robili rekonštrukciu. Samozrejme, nemusí to byť firma výsostne sa zaoberajúca rekonštrukciami. Domček by bol rekonštruovaný v BA, ale nechceme sa prioritne orientovať na firmy z BA, keďže predpokladám, že budú pýtať viac. Preferoval by som firmy z mimo BA, cenovo dostupné, keďže budget je obmedzený :( Vopred ďakujem za dobré tipy, prípadne fotografie z Vašej prestavby, rekonštrukcie, stavby . . . prípadne ďalšie tipy k téme rekonštrukcie (nemám na mysli názorov ohľadom neefektívnosti rekonštrukcie, v tom máme zatiaľ jasno :P), cenovo výhodných materiálov, atď . . . Vďaka
Odpovedať
1
2
@mardemal Ja ti asi neporadim, ale ked už do si tvoj uvodnik prečitala tak ta aspon privitam. Vitaj a cit sa tu dobre. Snad najdeš dobru firmu, inšpiracie a rady ake hladaš.
Odpovedať
Ahoj. Rekonstruovali sme 60 rocny dom. Realizaciu od projektu cez vsetky dodavky nam robila fy z Trencina. Pocas stavby sme s firmou samozrejme riesili rozne problemy, okrem technickych aj problemy "ludskeho faktora", ...Napriek vsetkemu je dielo realizovane na vysokej kvalitativnej urovni. Aj rodinni prislusnici, ktori poznali stav domu pred prestavbou zasnu na premenou a hlavne prevedenim. Obrovskym prinosom bola pani architektka z firmy, ktora riesila projekt a nasledne aj rozne otazky vznikajuce pri stavbe. Cena samozrejme nie ako u brigadnikov z ulice, avsak urcite nepremrstena. Cas trvania, asi pol roka rozne pripravy, projekty....a pol roka samotna stavba. Maju realizacie aj v Bratislave. Kontakt na firmu mas v IP.
Odpovedať
Profilova fotka
@mardemal ahoj a vitaj medzi nami :-) téma rekonštrukcie je veeeelmi rozsiahla, skús trošku rozpísať čo zamýšľaš s domčekom... niečo konkrétnejšie, nejaké detaily prosiiim 8-) a čo sa týka firiem, z ktorými by si mohol spolupracovať, napíšem ti IP (správu), nech nerobíme reklamu ;-)
Odpovedať
@katarinka2010 ďakujem katarínka za privítanie, dúfam že sa čoskoro budem môcť niečím pochváliť :P
Odpovedať
Ak sa nenahneváš využijem aj ja tuto diskusiu ......... S manželom bývame u svokrovcov už niečo vyše 2 roky .Máme pekný vzťah veľmi nám pomáhajú a ja som im za to strašne vdačná lenže byť vo svojom je moj sen odkedy sme sa s manželom zobrali. Svadbu sme síce tak rýchlo neplánovali ale kedže som bola tehotná tak to naše plány troška uryýhlilo.MM zarába mesačne 600 e ja som na materskej(240e) a študujem externe rodičia mi finančne pomáhaju tak že mi platia skolné a u svokrovcom nemusíme platit ziadne nájmi takže čo sa dá tak šetríme. Máme stavebko na ciel sumu 30000E, ktore však koncí az o 3 roky. Chceli by sme sa osamostatniť a tak sa chcem spytat na váš nazor co mate vlastne domacnosti a mate prehlad o tom kolko miniete za mesiac. Náš plán je nasledovný: svokrovci maju taky starsí domček , ktorý je troška uz aj prerobený viem že je tam voda elektrina vymenené okna a myslím ze sadrokarton na stenach no a strecha je prerobena asi tak 3 roky stara .....lenže to je všetko chybaju tam podlahy a kuch linka kupelna... ahlavne kurenie.Rozmýšlali sme že by sme tam urobili len take kurenie na krb alebo krbove kachle kedže by sme obyvali len hornú časť domu pretože dolná časť je prerobena na take 2 priestorey ktore sa prenajímaju momentalne je tam taky menši butik.Dalo by sa to tak urobiť? prieduchy su už urobene. Máme našetrenych7000e stavebko neratam. Myslíte si že by sme to mohli realne zvladnuť pri nasom prijme spoločnom 600+240e???Máme jedno dieta dcerka má 2 roky mne sa o rok konči MD takze hádam by som sla aj niekam do prace ... Dakujem za vase postrhy a prispevky.
Odpovedať
Profilova fotka
@mardemal Ahoj Mardemal. Som na modrastrecha zaregistrovaný ešte krátko, tak pravdepodobne sa tu asi nenájde nikto, u koho sme realizovali rekonštrukciu prípadne stavbu. Ku koncu týždňa pridám do svojho profilu fotky bytu, kde je možné si pozrieť osobne na mieste kvalitu a precíznosť našej práce (návrh bytového architekta, dodávka materiálu, realizácia). Dúfam, že naša bratislavská adresa nebude dôvodom vylúčenia z tvojho "výberového konania".
Odpovedať
@oblacik00 urobit krb ako jedine kurenie nie je dobre riesenie. Kto vam bude kurit,ked nebudete doma? Pridete do studeneho,pokym budete mat teplo, utecie dlhsia doba. Ked uz chcete kurenie na drevo za lacny peniaz, ako docasne riesenie, to si radsej kupte obycajne plechove kachle. Sice pridete domov tiez do studena,ale zachvilu mate teplo. A za ovela, ovela mensi peniaz.
Odpovedať
rozmyslali sme aj nad tym ze urobime kachle....takze je to schopne vykurit cele podlazie pekne do teplucka?
Odpovedať
ak je to otvorené aspoň cez dvere tak stačia na dočasné vykurovanie i kachle ale ak chcete mať teplo v celom dome tak hypokaustovu pec,rozdiel si nájdeš na webe je toho kvantum,stačí dať do google
Odpovedať
a čo tak kachlovu pec salavu ?....neda sa tak npojit na prieduchy? a co takto vykurovanie vody?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, možno pišem už neskoro, lebo sme vybrali firmu na rekonštrukciu domu , robili sme vyberové konanie, je to firma ktorá stavia aj rodinné domy, manžel ich vybral lebo sa bol pozrieť na stavbe kolegu ktorému stavaju nový dom, tak sme ich vybrali podpisali zmluvu a začali, zo začiatku šli veci celkom v pohode, dali dolu strechu , krov, ale po odstráneni dreva , priečok , neviem prečo odklonili sa od návrhov projektanta a statika a začali "stavať" podla svojho, manžel ich upozornoval že ako dalej postupovať , ako realizovať dalšie demoláž, boli to iba pritakávanie a prísluby že ano bude tak ako si želáte, ked sme sa raz vrátii z práce bol na streche beton, hoci neboli odstránené nedostatky statického charakteru aa ni celkom zašalované, neboli podložené stropy na prizemí :-( :-| :-o ]-( , no skrátka .... balkonik bol zabetonovaný vyššie než samotná podlaha celého domu, niekde bolo zateplenie niekde nie , krivé, beton niekde bol niekde nie, pridam aj fotky , no skrátka strach a hrúza, nevedeli sme čo dalej, tak im to manžel dal znova vyburať, lenže oni nepoznaju rozumnu prácu iba burať a burať, vypadavaju na miaka , diery su v dome ako v ementály. Prosím vás počaďte nam ako postupovať, sme zufalí a neviem ako to skončí , mate niekto takéto skusenosti alebo z počutia a ako postupovať?? dakujem vam za radu a názory.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
my sme davali robit veci na dome po castiach jednotlivymi dodavatelmi, vyslo nas to v konecnom dosledku o dost lacnejsie ako ked by to robil generalny dodavatel, co si objednava jednotlivych dodavatelov a ked dojdu tak aj tak clovek zisti ze jeden z dvojice je odbornik a jeden kuchar z pizzerie, co to drzi prvy krat a narychlo ho zobrali na fusku. Niektori musim povedat, tych sme museli aj vymeniť, jeden den sa nieco dohodnetze a oni napr. 3 tyzdne nedojdu a pod., to ma uplne fascinovalo ten pristup. S cim sme boli velmi spokojni bola napr. sadrokartonarska firma, cisty pristup, zodpovedni, vsetko klaplo, aj priecky, aj stropy aj niky pekne urobili. Nieco robil manzel, ako pokladky parkiet, omietky a pod. Asi je to na kazdom, co mu viac vyhovuje, ale tych "pseudomajstrov" beha po Slovensku fakt vela, ceny su priserne a kvalita tiez. A este aby si clovek bral dovolenku aby ich kontroloval, lebo mam pocit ze pokial clovek nerobi na svojom, tak sa az tak velmi nesnazi. Dufam ze neurazim odbornikov na tejto stranke, ale po 3 tej rekonstrukcii uz mozem tieto fakty vcelku dobre zhodnotit.
Odpovedať
@oblacik00 my mame v dome taketo a vykuri komplet cely poschodovy dom. ale zas pravda je taka, ze u nas je stale niekto doma, takze sa nemoze stat, ze prideme do studeneho domu. mame este podlhahove kurenie, ktore mame zapnute na minime, ten nemrznuci rezim ci ako sa to vola.
Odpovedať
@cellesta a mate urobene prieduchy alebo akos a teplo dostane aj na poschodie?
Odpovedať
@oblacik00 prieduch mame len v jednej izbe, co je za krbom. inak nechavame len dvere otvorene a tade ide teplo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@skalko1601 tak toto dakujem za toho smajlika
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy05 ano musim ti dať za pravdu v tom že pokial necháš "majstrov" na stavbe samých - koniec je dorobené, manžel si minul vela dovolenky ak chcel aby roboli ako samá. Je to smutné zoberu peniaze akoby odviedli prácu na 100% a pritom je to hruza , ano su aj takí ktorí si za svojou prácou a dielom stoja a odvedu to tak ako sa má omietkari , perfektné omietky dodogroup, alebo majstri z fi razbet robili nam podlahové kurenie , naozaj velmi super za 5 dní 145m2 hotovo, s certifikatom 15 ročnou zárukou velmi dobre. no ale ako človek vie na koho narazí, ani na odporúčanie sa nedá spolahnuť, nie každy je technický typ a to čo stačí jednému , nemusí stačiť aj tomu druhému, takže naozaj je to na Slovensku velmi ťažké.
Odpovedať
Profilova fotka
@javl7 vy ste z LM???
Odpovedať
Profilova fotka
@bujdo Ja so tu tieš krátko, ale pochopil som že rady rozdávať zadarmo ! je nezmysel! potom prychadzáme živnostnici o práce! takže rady poskytnem len tým ktorým idem robiť!
Odpovedať
Profilova fotka
@skalko1601 nie BA
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte potrebovala by som poradit.chceli by sme si prerobit podkrovie.Nova strecha asi plechova tie dreva su v poriadku takze len krytinu,zateplit,sandrokarton a nejake 3stresne okna.dalej izby 3su spravene drevene podlahy ale drevene steny(dreveny obklad ale asi medzi tym nic),pootm su tam dalsie izby pod stechou niesu tam dokoncene podlahy len beton ale su tam sikme strechy.voda je vytiahnuta hore je tam malicka kuchynka,kurenie mame ustredne v dome ale nieje spravene v podkrovy len na 1poschodi.5 priecok by sme zrusili aby sa zvacsili izby az pod sikmu strechu a 2 nove priecky postavili.novy komin,kupelna tam nieje takze spravit kupelnu v jednej z tych miestnosti.vy menit 2 okna za plastove a balkonove dvere.ostetne budu stresne.a este by sme zateplili cely dom.potrebovala by som poradit kolko by to asi stalo?zmestili by sme sa do 30 000eur?fotky podkrovia pridam.dakujem pripaj podorys(kreslila som ja :-) ) 1.stary podorys takto to vyzera a 2.tak nejako by som chcela
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@dandy05 môžem sa spýtať kto vám rekonštruoval a koľko vyšla pec???
Odpovedať
Profilova fotka
potrebovala by som poradiť s pecou a prieduchmi, ktorá by bola dobrá na vykurovanie dvoch izieb ale len ako doplnok, máme v nich aj radiátory tie veľké, ďakujem ;-)
Odpovedať
@blazka24 no my sme zatial robili tu nadstavbu a zvonka neni este dorobene a odborne a hrube veci- buracky, krov, elektro, kurenie, nam robili jednotlivi zivnostnici a drobne veci ako podlahy, omietky a pod. sme si po zlych skusenostiach nakoniec robili sami. Kazdeho, kto ti dojde robit, aj tak musis sledovat a kontrolovat, lebo cudzie je vzdy cudzie, tak nam viackrat rupli nervy. Kachle mame obycajne z Baumaxu kupene, stali nejakych 300 Eur a boli napajane do existujuceho komina, nemame prieduchy ale aj tak to v pohode vykuri prilahle miestnosti, samozrejme v tej v ktorej su kachle najviac, v podkrovi dokonca ked necham otvorene dvere do izieb tak to cely den vcelku drzi teplotu, kedze teply vzduch stupa cez schodiste ;-) hore. TRoska horsie je to s najvzdialenejsou miestnostou, kedze dom je do Lka, tam sa to az tak moc nedostane. Mame to na obcasne prikurovanie a atmosku, inac mame radiatory, nevyhodou oproti krbu je, ze musis castejsie prikladat ale mne sa to paci a uspora na plyne je vcelku citelna. Ja mozem len vrele odporucat. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy05 si zlatá že si mi odpovedala, ja mám teraz dvoch bratov čo mi robia kúpeľku, uvidím ako to dopadne ale po zlých skúsenostiach s ostatnými som spokojná s vodárom a hľadám elektrikára, ten pôvodný bol starší pán čo sa len sťažoval ale nedotiahol veci a nikto nový po ňom nechce dokončovať tak je to o držku.......potrebujem krb na prieduchy lebo budem robiť aj tak priečku keďže je z nepálenej tehly takže dalo by sa ale komín je predpokladám starý takže chcem tie kachle, uvažovala som aj nad krbom ale zdá sa mi to moc drahéééééé...........ved tie kachle by sme využívali len keď prídeme domov a temperovali by sme kúrením na radiátoroch, lenže už tento rok sme prešvihli spotrebu na plyne a to je moc, my máme dom do štvorca ale je tu aj prístavba takže štyri izby v strede neidentifikovateľná miestnosť ktorá bude nevyužitá takže v tej kachle ...............
Odpovedať
@javl7 prvy problem je pletenie tem, kazdy potom pise nieco ine a radi niekomu inemu a potom je to cele neprehladne. Vsimol som si, ze je tvoj prispevok starsieho datumu, ako ste dopadli ako ste to vyriesili ak sa smiem spytat? pripadne neake aktualne foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst tak ta deka ta hroza čo tam vyviedli, pre naše šťastie , boli sme dohodnutý (mimoch.zmluvy si robili dodavatelia sami) že peniaze dostali až po odovzdaní etapy práce, takže tu deku museli celu vyburať , všetko poopravovať, no podarilo sa im asi 10 ks miak vyyburať , nemali ani podopretý strop dolelné izby, teda čo bola hrôza a strach. No vyburali tie miaka, potom ich opravovali , potom nanovo šalovali cely veniec , postupne , čakali kým sme prisli z práce s manželom , až to on odsuhlasil až potom zalievali , no a postupne sme sa dostali do celkom prijatelnej etapy , museli mali v tom peniaze, i ked v podstane prišli asi o 3tis.€, no ale ich problém. potom ešte museli všetko poopravovať z vnutra čo porušili, cez nich sme mali strechu aj izolaciu pod strechu, všetko bolo platené etapovito, až po odovzdaní a schválení prác mojim mn, potom už robili dobre, majitel tvdil že ta daka bol "skrat" no bohužial ale keby sme im dali peniaze verim tomu že to tak mame dodnes , ale chvala bohu dobre to dopadlo, potom sme natrafili na dobru partiu kurenárov, podlahové, dobru partiu omietkarov, teraz mame sadrokartony a objednaný krb , navrhuje sa kupelka a tak postupne pokračujeme. tak držím pale aj tebe nech sa darí "O)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mardemal Ahoj, chcela som sa spytat, ci si nakoniec cez tuto diskusiu nasla vhodnu firmu na rekonstrukcou vasho domu. Ja som totiz tiez teraz na tom podobne a kedze nemam v rodine ziadneho odpornika, ktory by na to aspon dozeral, hladam tiez firmu, ktora by urobila vsetko od A-Z. S_mart Ti posielal kontakt na firmu, s ktorou bol spokojny. Mohla by si mi prosim tu firmu tiez prezradit? Vopred vdaka. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?