Odpoveď na príspevok od lelika:
Ahojte, ak máte niekto skúsenosti s rekonštrukci… @lelika nieco velmi podobne mam v albume. Cena rekonstrukcie aktualne priblizne 65.000 eur.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@lelika nieco velmi podobne mam v albume. Cena re… @sousedekovci89 ďakujem, super ste to dali, pekná inšpiráciaOdpoveď na príspevok od lelika:
@sousedekovci89 ďakujem, super ste to dali, pekn… @lelika len doplnim ze z 80% svojpomoc pri tej ceneOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@lelika len doplnim ze z 80% svojpomoc pri tej ce… @sousedekovci89 samozrejme, aj my tak budeme, svojpomocneOdpoveď na príspevok od roman_x:
Čo najviac zjednodušovať. Vyzerá to strašne. Ste … @roman_x to len filter na foto robí, stavba je zdrava, viem, že nás čaká práca, ale to je normálne. Nechceme robiť žiadne zázraky.Odpoveď na príspevok od lelika:
@roman_x to len filter na foto robí, stavba je zd… @lelika nevyzera to strasne myslim ze domcek ma velky potencial, hlavne si prv treba vsetko pekne premysliet ja prerabam uz 2 roky a stale to nieje hotove a uz sa aj prerabane prerabalo a keby to robim opat tak to spravim uplne inak. Branila som sa vizualizaciam, ze zbytocna investicia, ale podla mna by to dost pomohlo. Vela sil prajem verim ze z toho bude vysnivany domcek :)Odpoveď na príspevok od 4lex:
Ahoj, ako ste nakoniec dopadli, ak sa smiem opýta… @4lex rozhodli sme sa pre inú verziu, kúpili pozemok a ideme stavat 🙂Odpoveď na príspevok od lelika:
@4lex rozhodli sme sa pre inú verziu, kúpili poz… @lelika co vás presvedčilo?Odpoveď na príspevok od 4lex:
Ahoj, ako ste nakoniec dopadli, ak sa smiem opýta… @4lex ja som momentalne na cca 60 tisicoch za rekonstrukciu. Drviva vacsina prac okrem kurenia podlahy na prizemi strechy okien na prizemi a 1/3 vody a odpadov svojpomoc. Stav v albume.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@lelika nieco velmi podobne mam v albume. Cena re… @sousedekovci89 áno, album som videla, veľmi pekná práca, ale ak som to správne pochopila, rekonštrukciu ste začali už v roku 2020, takže odvtedy išiel asi aj materiál dosť hore, nie? My sme tiež našli jeden dom, s krásnym pozemkom za celkom fajn cenu, ale naivne som si myslela, že do 70.000 by sme ho prerobili. Z časti svojpomocne, niečo cez majstrov, ale ako som tak googlila, tak to bola asi naivná predstava 😕 pritom dom nie je dáky uplne starý, len by bolo treba urobiť aj nanovo podkrovie, keďže aktuálne je 3 izbový na prízemí a podkrovie nevyužívane. Z roku 1970Odpoveď na príspevok od 4lex:
@sousedekovci89 áno, album som videla, veľmi pekn… @4lex isiel hore aj dole. Macimum dosial okolo rokov 2022-2023 vtedy tie ceny boli utrhnute z retaze. Ale ano dnes je o nieco drahsi ako v roku 2020. No cela prerabka sa nam taha cez to obdobie takze nie je to 60.000 v roku 2020 ale v priebehu rokov 2020-2025.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@4lex isiel hore aj dole. Macimum dosial okolo ro… @sousedekovci89 áno chápem ze je to dokopy za tie roky :) a to ste si všetko robili samy? Lebo prerabka aj s novou strechou do 60.000 to je super cena.. Co vám ešte chýba? Co také základné by bolo treba urobiť po kúpe starého domu, aby sa tam dalo bývať plnohodnotne a zvyšné dorabat postupne?Odpoveď na príspevok od 4lex:
@sousedekovci89 áno chápem ze je to dokopy za tie… @4lex obklady do kupelne na poschodi a fasada co sa tyka domu (nepocitam nabytok). A potom ostatne okolo- uprava zahrady, hospodarskych budov, plot... potom to uz bude asi vsetko zhruba. No elektrina omietky sadrokartony podlaha na poschodi voda a odpady na poschodi izolacie ci uz strechy alebo fasady, vymena okien na poschodi, kupelna obklady, vsetko sami. Sami rozumej aj s vydatnou podporou rodiny z oboch stran hlavne v uvode. Firmy sme prakticky mali na vodu a odpad (aj to som musel po nich prerabat cast veci) podlahovku s instalaciou kurenia a betonaz na prizemi, montaz klim, vymenu okien na prizemi a vymenu strechy (so stresnymi oknami).Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@4lex obklady do kupelne na poschodi a fasada co … @sousedekovci89 to si na tom perfektne cenovo, dokončia fasádu, kúpeľňu, dvor prístavby ploty a budeš na sume poctivých 100tis, čo je výborné číslo.