Rekonštrukcia 15 rokov neobyvaneho domu

Profilova fotka
Dobrý deň chcel by som sa spýtať ako najlepšie postupovať pri rekonštrukcii 15 rokov neobyvaneho domu mám možnosť ho kúpiť za cenu pozemku dom má cca 110m2 ma dve podlažia prizemie(pivnica garáž) a 1 poschodie bolo obytné, dispozičné nám vyhovuje, je tam plynová elektrická aj vodovodna prípojka dom je momentálne na oko suchý, samozrejme ze v prvom rade pôjde nova strecha potom by som mal asi spraviť postupne všetky rozvody na novoa co ďalej okná? Vedel by mi dakto poradiť ako by mali nasledovať jednotlivé kroky rekonštrukcie?
Odpovedať
@tomasvrabel Ak sa pivnica bude využívať ako pivnica, nemal by na obytnom podlaží byť problém s vlhkosťou, lebo sa tam cez celú výšku pivnice nedostane. Kroky v poradí ako píšeš: strecha, rozvody, okná, kúrenie, stierky, podlahy, dvere, zateplenie, fasáda. Takýto domček sa dá krásne zatepliť, na strop pivnice 15-20 cm bieleho polystyrénu, na steny 15 cm sivého polystyrénu a na strop 40-50 cm mäkkej vaty. Okná trojsklá, kúrenie a ohrev vody plynom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Strecha,okná ,priečky rozvody el a kúrenia,oprava zavlhnutej fasády ,zatepelnie ,vonkajšie úpravy. Ťažko posúdiť v akom stave je spodná časť stavby či je to hydroizoláciou neošetrená pivnica, alebo interiér.Exteiér by chcel dobrého architekta a vstup do domu možno vyriešiť od ulice. Vyhli by ste sa schodisku .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?