Recyklácia sutiny

Zdravim vospolok. Idem burat stary dom a muri maju cca 80cm sirku a stavba je dost velka a v centre mesta. Uvazujem namiesto draheho vyvozu sutiny na skladku nad recyklaciou sutiny. To znamena jej podrvenie a nanesenie na pozemok alebo zmiesanie s podou na pozemku. Je to iba napad a nemam s tym skusenosti. Robil uz niekto nieco podobne alebo o niecom podobnom pocul? Dakujem za pripadnu podporu.
Odpovedať
A cim to chces podrvit? Z akeho materialu je dom?
Odpovedať
@akrsjak skús si najskôr spočítať, koľko to je m3 a až potom rozmýšľaj čo s tým. tiež som si myslela, že tých "pár" tehiel niekde dám. nakoniec je z toho celkom pekná kopa... :)
Odpovedať
No je to peknych par kubikov. spocitane to nemam ale bude to cca 60 tatier. drvit este neviem cim
Odpovedať
Minuly rok som zbural nieco podobne, stary gazdovsky dom na dlzku cca 40 m. Takze: aka je krytina? ak je palena skridla, co sa da rozobrat a popredat za symbolicku cenu ci darovat. U nas je firma ktora si necha zaplatit za to ze odveziete k nim palenu skridlu i beton (10 ci 20€/kubik), melu to a predavaju dalej. Z coho su mury? Ja som mal nabijaninu (hlinu) + tehly a sem-tam beton, po zburani prislo par ludi si povyberat tehly lebo ja neplanoval som ich vyuzitie. A sut bola cca 25 tatroviek, 17 tatroviek som odviezol cca 20 km daleko, cez bazos.sk som nasiel inzerat kde potrebovali navysovat pozemok, na pozemku mam este cca 10 tatroviek, opat sa nuka moznost za odvoz (nakladka + kilometrovne) vyviest. Hladajte cez inzerat nieco podobne, do tych 15 max. 20 km sa to oplati, samozrejme kolko potrebujete nechajte pre svoje potreby ak budete potrebovat navysit pozemok ci nieco zarovnat. Kazdopadne dajte si aj Vy inzerat.
Odpovedať
Profilova fotka
Vo väčších mestách BA, Praha to odvážali a drvili podrvené doviezli naspäť.Len to stálo veľa peniažkov.Moc sa to neoplácalo.Sú aj mobilné drvičky.Nejaký rok dozadu takto rozomleli v Partizánskom tlačiarne ,rozplanírovali to a postavili na tom mieste Kaufland.Ale kde sa dá takýto stroj objednať neviem poradiť.Skúste gogliť mobilnú drvičku stavebnej sute. https://www.google.sk/#sclient=psy-ab...
Odpovedať
Profilova fotka
Vo v
Odpovedať
Ahoj, uz si to poriesil? Rozmyslam o niecom podobnom, podrvit priamo na stavbe a dosypat medzi zaklady kedze pozemok je utopeny voci ceste. Tiez by som rad vedel ci sa mi to vobec oplati.
Odpovedať
Chlapi jasne ze sa to neoplati, u nas v meste ma jedna firma mobilnu drticku, je to kolos, pytal som sa vo firme vraveli ze chodia s tym aj von ale iba na velke zakazky, lebo nakladky prevoz a vykladka je pekne palka. To skorej ak ide o tehlu tak dotiahnut nejaky buldozer nech to roztaha a nech sa potom par krat prevezie, ak beton tak bager s tymi noznicami na drvenie na mensie kusy. Opakujem idealne je hladat cez inzeraty v okoli kto potrebuje nieco zasypat ci navysit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Môžem použiť polmanú škridlu namiesto makadamu pri odvodnenie domu? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?