Prístavba verandy pri rekonštrukcii domu

Chcel by som poprosit o radu ako postupovat pri pristavbe malej verandy k rekonstruovanemu domu. Ide o to ze vchod do domu je na nizsej urovni ako obytne podlazie, hned za vchodom je schodisko na obytne podlazie a aj schodisko do pivnice cize vchod je na urovni -0,5 podlazia, medzi schodmi a vstupnymi dvermi je maly priestor cca 0,7m cize nie je tam dostatok miesta na vyzuvanie a odkladanie topanok. Preto uvazujeme o pristaveni verandy cca 1m (v kolmej vzdialenosti od domu) x 1,5m (sirka vstupnej chodby)+ sirka tvarnic z jednej a druhej strany. S tym ze by sa vchodove dvere presunuli do novopostavenej vonkajsej steny. Do akej hlbky treba kopat zaklady? Ako napojit nove steny na povodnu stavbu? Ako to najlepsie technologicky spravit aby nedoslo v buducnosti pripadnym trhlinam v napojeni povodnej a novycch stien. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Základy vykopať minimálne 100-120cm najlepšie do do nezamrzajucej hĺbky zeme,podľa toho kde bývaš, poriadne zaarmovat roxorom,zabetonuj platnu,zaizoluj a stávaj múry. Každú druhú radu by som zasekal do terajšieho muriva,ale ani to ti nezaručí že to nebude praskať po čase. A hlavne aj papierovačky si k tomu vybav.
Odpovedať
A nepremýšľal si nad drevenou verandou?
Odpovedať
Profilova fotka
@geextah502 Takisto sa dá takáto "budka" k domu riešiť v dreve, alebo plaste resp. hliníku, ako sa robia zimné záhrady. A žiadne komplikované základy, žiadne komplikované napájania... Lacnejšie, efektnejšie, rýchlejšie... Napr.: https://www.google.sk/search?q=plasto...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Tiež by sme radi k domu pristavili verandu, ako súčasť domu. Nie drevenú ani hliníkovú, ale do výšky pása plný múr, nad tým múry s oknami na tri strany. Veľkosť verandy cca 3,5 x 5 metrov. S podlahovým vykurovaním, aby sa dala využívať celý rok. Ako čítam tu na fóre, asi to nie je také jednoduché. Zrejme treba aj stavebné povolenie. A to previazanie múrov - naozaj sa nedá zabezpečiť, aby to v budúcnosti nepraskalo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako ste to vyriesili ?? mate nejake foto ?? Mám podobný problém 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?