Prestavba starého domu verzus stavba nového

Profilova fotka
Kto mi vie potvrdiť alebo vyvrátiť to staré známe klišé, že "radšej postaviť nový dom, ako prestavať starý"? Myslím z finančného hľadiska a možno aj časového.. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ywulla Bez riadneho oboznámenia sa s technickým stavom starého domu asi nikto. ;-)
Odpovedať
@ywulla daj si klucove slova tu do vyhladavaca na fore a najdes zopar podobnych tem, kde to uz bolo rozoberane. ;-)
Odpovedať
@ywulla skus tu http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Kolega v praci Prerabka (zachoval len zakladne obvod. mur. ) versus Ja-novostavba. Rovnaka cena - mozno aj lacnejsie a stavas podla svojho. Vzdy sa dava otazka co vsetko sa bude odstranovat.
Odpovedať
Ja som totalny laik..ale z pozorovania usudzujem že lepšie je postavit novy. Znamy kupili staru chajdu, prerobili ju sice od zakladov, nechali par starých murov..prerobili priečky, nove okna, inštalacie, kanalizaciu atd atd..teraz nevladzu splacat a dom predavaju...mali už kupcu..ten sa však v poslednej chvili rozhodol pre novostavbu v podobnej hodnote a v rovnakej lokalite..takže asi by bolo treba rozmýšlat aj do buducnosti..keby niečo..aby sa ti naklady vratili...a dalšia vec je že za tu cenu čo prerobili sa daju postavit aj dva domy
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od samotnej stavby a nárokov vlastníka na to ,ako to má vyzerať vo finále.opravoval som pár starých domov kde boli nenáročný majitelia urobilo sa pár úprav opráv ,fasáda a bývajú dodnes.Ale sú aj také domy a náročný investory kde je lepšie zúrať a stavať nanovo.
Odpovedať
z vlastnej skúsenosti - určite stavať nový dom, ja som rada, že som sa toho svojho starého zrekonštruovaného domu zbavila, stál má strašne veľa peňazí a nervov a jeho predajom sa mi vrátilo tak maximálne 60 % toho čo som do neho vrazila. Ako sa u nás na východe hovorí: "Zo starej dzivky nevestu nigda nezrobiš!" Už sa teším, lebo toho týždňa by sme chceli začať robiť základy na náš nový dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?