Prerábka staršieho domu

Profilova fotka
Dobry den potrebovala by som aspon tak orientacne vediet, kolko stoji prerabka starsieho domu..potrebovali by sme asi toto: -zateplenie (ktore je najvhodnejsie?) -vymena okien (ake su najlepsie?-plastove, drevenne?) - podlahy - kuchynska linka - prerobenie kupelne - dorobenie priecok na izbu - vymena radiatorov (kurenie)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
takych tem tu je :) ale hlavne, chybaju tu parametre na to aby bola odpoved na kolko stoji... okrem toho, kazdy chce nieco ine, takze tazko radit
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k parametre ake?
Odpovedať
m2 na zateplenie, podlahy, koľko okien ...........
Odpovedať
Profilova fotka
30 000€ :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@irrka nieje to velky dom, cca 100m2 a okien 5
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ufff, ratala som menej..
Odpovedať
Profilova fotka
kolko izieb, kolko metrov, kolko okien, dveri...a tak...ale uz zaznelo
Odpovedať
@tatulienka všetko toto sa dá neceniť a budeš vedieť presne .Napr. zateplenie obvodové mury su široké ?Okná je ich tolko ale každému vihovuje niečo iné .Podlahy aké?Kuchynská linka široký pojem od 200-10000eur .priečky sčoho SDk alebo murované m2?kurenie tak isto zavisí od materialu .Ak tak daj nejaké presné a potom sa dá dúmať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@remarek ja som len cca priblizne chcela vediet..podlahy, plavajuce a do kuchyne, kupelne a chodby dlazbu.. + obkladacky do kupelne..kuchynsku linku potrebujem Uckovu, nemusi byt extra draha..priecky sme mysleli zo sadrokartonu..radiatory mame stare, take ostre hrany a chceli by sme do kupene rebrinovy a do izieb take biele, ploche..
Odpovedať
Profilova fotka
A ked budete mat cca rozpocet tak ešte 30% k tomu x-)
Odpovedať
No tak tych 30tisic ak budete fest sporit a samozrejme nebojite sa sekaca kladiva furika a lopaty...:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tatulienka nepíšete o streche, to, čo píšete nie sú zásadné zásahy a pri troche námahy s organizovaním to zvládnete do 20 tis . Záleží len na Vás aký materiál kúpite a akých montérov nájdete, alebo si to urobíte s priateľmi. Plochy si viete spočítať, materiál si vyberte a vynásobte, pridajte 30% ako taylor71 a máte obraz o cene. Ak to dodržíte, bude to toľko stáť, ale ešte som za 50 rokov nevidel stavbu, kde sa niečo nemenilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jan45 strecha bola menena pred 14 rokmi..dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tatulienka Na zateplenie použite PS, ale nedávajte pod 15cm, neriešte rosný bod a iné detaily. eď Vám stačí a nevyjde to, dajte na lepidlo len náter, nie omietku.okná plastové, ak budete mať dobrú cenu trojsklo, osadiť na úroveň muriva, Kúpelňa, vaňa plechová, baterie v dolnej cene majú podobnú kvalitu ako drahé, obklad a dlažba rovnako. SDK sa robí okolo17€/m2, radiatory si prepočítajte alebo lepšie pošlite mi do pošty aké máte teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 teraz ten dom vlhne,robia sa nam plesne zvnutra na obvodovych muroch.zateplenie to vyriesi?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, take sumy co tu lietaju 20-30tis uff, to by Vas museli ti co to budu robit pekne natiahnut na cene prace to je prva vec, druha vec ak si nieco budete robit svojpomocne tak take sumy uz vobec nie, k takej sume sa mozte dopracovat jedine sami nakupovanim drahych veci, takze moj odhad je 12-15tis eur :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 tak to aby som kupil susedov dom a dam ti ho na rekonstrukciu.a som zvedavy ako sa dostaneme na takuto sumu.ze svojpomocne...ja uz makat nebudem ale zozeniem ti najlacnejsiu pracovnu silu.
Odpovedať
aj za tolko http://mojdom.zoznam.sk/cl/10063/1344...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak skusme pocitat u mna...iba odpad 8x kontajner po50eur.elektrika pivnica garaz prizemie poshodie,kable do zahrady k brane z domu prenesene hodiny na plot alarm internet rozvedeny po izbach samozrejme sat rozvod.s alarmom cena cca4800eur.okna a vchodove dvere 4300eur 3sklo schüco,sadrove omietky cca400-450m2 4000eur 6tyzdnov schutia.kupelna dolna a horna nemam sajnu manzelkina starost.laminat 2000eur.sadrokarton su tam aj policky zabradlie tv zastena 2x hore komplet izolacia parozabrana rovny plafon,dole sa chalini zahrali celkom pekne pohrali cena3800eur.kurenie novy kotol rozvody radiatory cez 3000eur 2xdizajnovy radiator cca 1000eur.kuchyna a nabytok od stolara 3500 a sptrebice.pre mna je toto rekonstrukcia.nie vymalovat stare steny a nahodit obkladacky.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 kazda rekonstrukcia resp. prerabka domu ma svoj rozsah tak nesplietaj a neplet tu nejaku susedovu barabiznu, to bol hruby odhad ak by im nieco vyskocilo tak na 20tis sa dostanu bez problemov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
K 20000eur prirataj 30%kludne a k kde si?
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 tak budem pocitat tak 30 000..hadam to bude stacit..byvame pri senci
Odpovedať
Profilova fotka
Tažko sa radi kolko...aj tak si to kazdy urobi podla seba.pre nas bolo prvorade byvanie.na zateplenie ani garazovu branu neostalo.bude buduci rok
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo obdobie kes to cele nenavidel.ale teraz po mesiaci byvania som stastny a pysny na to co mame.drzim vam palce aby ste tento pocit zazili cim skor.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatulienka u Vás je ílovopiesčitá pôda v ktorej sa na povrchu drží voda, dom treba obkopať a oddrenážovať. Problém je, kam vodu zviesť. Druhá možnosť je dom podrezať, ak nie je kamenný, dá sa to. A tretia, že dom bol neobývaný, navlhol, treba kúriť a vysušiť, potom riešiť ďalej. Ale; to j;e už na osobnú obhliadku v H. Šúri je skupina arch. ARTUR, tam by niekto mohol poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem za rady..uz tu byvame 2 roky, kurime a stale to vlhne..
Odpovedať
Profilova fotka
@tatulienka skus si niekde pozicat kondenzacnu jednotku.ale profi.ta si s tym isto poradi. mne sa stara o pozadovanu vlhkost v 300 rocnej pivnici uz niekolko rokov. je super.problem je v tom,ze neodstrani pricinu,ale iba nasledok. teda vecny boj. mimochodom,prve dni masina produkovala niekolko desiatok litrov denne. dnes uz iba sporadicky zopne a vyrovna nastavenu vlhkost priestoru cca 500 m kubickych . prajem suche byvanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@taylor71 Pekný deň, ak sa môžem opýtať, aká bola plocha vášho rekonštruovaného domu? ďakujem pekne. Eva
Odpovedať
@tatulienka Ahoj kde sa nachadza dom?len to teraz nezatepli ak tam máš vlkosť.Najlepšie riešenie je (po obhladkeˇ)odkopať po zaklady hydroizolácia +nopová folia +drenáž mal som ten istý problém s vlhnutím starého domu ale ak sa tvoria plesne neriskij zdravie a zdravie rodiny .Časom to može prejsť na plucne onemocnenia ak tak daj vedieť cez správu
Odpovedať
Profilova fotka
@remarek dom je pri senci,urcite to budeme riesit nejakou firmou..dik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?