Prerábka starého domu na toskánsky alebo vidiecky štýl

Ahojte, vsetko je uz v nazve. Len doplnim, poradte, poskytnite info na material, odkial ste cerpali ak mate nieco podobne, pripadne len napiste svoj nazor. Dakujem za kazdy prispevok k teme.
1
2
@cayrez vsak uz teraz je vidiecky
no ked chces v Cachticiach z tohto spravit toskansky gyc, tak zbohom aleluja...
@cayrez ignoruj ludi co robia vsetko podla toho ako im piskaju ini ludia (alebo sa tak tvaria, vodud kazu, vino piju). Mali by ubrat torhcu z toho farizejstva, mnoho prispevkov ti tu aj tak nepomoze,. Konieckoncov, pokial norma a zakon nezakazuje, tak preco nie? Je to nadherny dom, neviem preco, niecim ma oslovil, pravdepodobne tym vstupom z boku. Co mozem poradit je, nenakupovat zbrklo to co sa hned paci, ale poskladat si jeden slusny celok a potom sa rozhodnut. O co najviac ide? O fasadu? Imitacia kamena? Urcite by som isiel za svojim snom, aj ked na Slovensku velmi opatrne a jemne, lebo tu ludia radi zavidia a posmievaju sa, vseobecne. Ved nechcete postavit UFO (a to nemyslim mia23) Tento film sa ta natacal, Toskansko ak ma pamat neklame. Sice to je film o uplne niecom inom, ale sceneria je tam super https://www.csfd.cz/film/263993-jist-... https://www.vidieckystyl.sk/rekonstru...
Samotna stavba ide do vidieckeho stylu. Osobne by som popremyslal nad novou strechou fasadou a mozno tehlovym obkladom, co sa teda vonkajsieho zjavu tyka. co sa materialu, to je na vas, kde sa vam aku cenu podari zjednat
Profilova fotka
Obložiť celý dom kameňom alebo tehlou je asi dosť drahé. Ale existuje omietka decopierre . Už som to videla na dome . Vyzerá to super https://decopierre.sk/
Pozdravujem Vas. Dakujem za kazdy koment, nazor. Trochu som dufala v inspiraciu- foto alebo opis niecoho v tom style. Pre upresnenie... strechu prerabame teraz. Ostane rovnaka, len sa pouzije nove drevo a krytinu vymenime za plech, zateplime. Farbu som si vybrala oranzovo cervenu co najblizsiu skridliam ake su pouzite teraz. Zapada mi to do juzanskeho konceptu. Co sa tyka fasady.. nechcem tehlovy obklad. Vlastne neviem ci by som chcela vobec nejaky. Videla som rozne juzanske domy, aj oblozene aj len cisto omietka, ale kedze su uplne inak stavane ako tento.. neviem si to celkom dobre predstavit. Pre pani z Kosic. Neviem co presne ste mali namysli tym gycom- aky typ domu.. mne ide o juzansku atmosferu- vysadili sme si s muzom figovnik, olivovnik, levandulu, rozmarin a dva mandlovniky do predzahradky, pretoze je to juh, je tu teplo ako v pekle, vela Slnka, malo prsi.. Nuz a ja hladam inspiraciu, rady od ostatnych, co by sa nam sem hodilo, jemne doplnilo, priblizilo aj nas dom tejto atmosfere. Mimochodom- nase vchodove dvere su tmavomodre a to presklene preddverie je uz prec. 😊
@cayrez ono je ťažko radiť keď vlastné nemáš predstavu ako by ten dom mal finálne vyzerať čo sa týka gýču tak zita zrejme myslela to že občas ľudia úlítnu a nakoniec je to zmesica toskánska, provensálska, vidieckych tehál a levov pri vchode 😬 .... na inšpiráciu odporúčam tu na streche pozrieť domček v albumoch od lucy_liu má úžasný domček .... možeš mať aj úplne jednoduchú fasádu a doladiť si záhradu a interier ako má countryside potom sú tu tehličkové domy ako má dadatess či rain77 toto čo som spomenula sú u mňa take top ala vidiek domčeky netuctové útulné ....
@cayrez takze netusis co chces, ale ludia ti maju poradit co tam dat... :-N No pre mna je toscansky styl toskanysky sty. Stavba postavena z neomietnuteho lomoveho kamena, terracotova strecha s nizkym sklonom, drevene okenice... Napriklad toto https://styly-byvania.blogspot.com/20... To sa z vasho domu da spravit len tak, ze ho oblozis nejakou napodobeninou kamena. No a za mna stavat sa ma alebo to co formou a vyzorom zapada do prostredia, alebo nieco co prostredie posunie o nejaky level vyssie. Vas dom je klasicka dedinska kocka z rokov sesdesiatych 20. storocia. Robit z neho napodobeninu toscanskeho kamenneho domu postaveneho 200 rokov dozadu mi pride ako gyc. Nic v zlom, ale ano.
@cayrez okna urcite doriesit, ci uz biele s bielymi mriezkami, a okolo ponechat biely ram, fasadu jemnu smotanovu, veeeelmi bledu zltu, pieskovu.. Zaklad domu nechat jednoduchy, zariadenie a okolie vela urobi, skridla bude dominantny prvok.. Ci uz obkladany plot tehlickami... Ja som tiez stavila na strohy zaklad domu... Ale dotvorim to okolim..

Určite nie toskansjy, sme na Slovensku, tak cerpajme z našej architektúry a tradícií...
@zita19 tak to ste ma vobec nepochopili. Aj o streche som pisala, ze ostava taka aka je, len menime material. Neviem presne co chcem, preto hladam rozne inspiracie ci postrehy, aby som to nejak sklbila a prisposobila si na nas dom. Nevidim na tom nic zle. Taktiez som nevyriekla ziaden sud o tom ako to bude vyzerat, logicky keby som vedela co tam presne dat, tak sa tu nikoho nejdem pytat po inspiracie. Taliansky styl nie je tiez jednotny a variuje od tehal, cez travertin po omietku nie len na dome ale aj na plote pred domom. Su to aj tmave nabytky z masivu a terakota na podlahach az po mramor kdekolvek ale aj sicilske farebne vzorovane kachlicky
Článok sa načítava...
@hroma dakujem. Tiez sa vidim asi skor v jednoduchosti. Omietka smotanova az zlta- taka ako zlty vapenec. Mimochodom v Cachticiach tradicny- mame tu lom a rada by som V podobnej farbe omietla dom. Premyslam ci zaklad domu obkladat, ci nie.
@daralbajda navrhnite z coho cerpat. Slovenske boli drevenice. Predtym kamenne domy, .. co konkretne mate namysli?
@cayrez kombináciu farieb,kameňa,omietky,tvár a členenie okien,tvár rímsy,drevené obkladyta omietka je dobrý nápad..,
@daralbajda obkladali by ste zaklad domu kamenom? Napriklad- vapenec, travertin- zvysok omietka v jemne zltosmotanovej farbe?
@kuratko22222 dakujem za navrh. Mame v dedine aj jeden takyto dom- vyslovene toskansky bungalov. Krasny. 😉
@dusantt pan Dusan, dakujem Vam za podporu. 😊
@cayrez Nezabudni na vinič.
@cayrez isla by som do toho kamenu do zakladov.. Uuplne v pohode. M
@cayrez sokel oblozeny kamenom sa pouzival aj na Slovensku celkom bezne, omietka tak isto. Cervena skridla na streche. Tam by som smerovala. Licove tehly sa pouzivali pri vystavbe za Tomasa Batu. Lenze tam uz hmota objektu bola nieco medzi fukncionalizmom a minimalizmom. Na inom type domu je tehlickovy obklad v nasich koncinach nieco ako betonova balustrada v case vrcholneho odnikatelskeho baroka... (a len tak mimochodm, tu na streche si tykame, je to aj v pravidlach)
@dusantt no neviem,ja nezávidím nikomu...asi sám máš také skúsenosti...čo mám závidieť? vycackany dom náročný na údržbu? @cayrez určite je dobré skokel obložiť kameňom,či už travertin,vapenec...,
@cayrez veď hádam máš na to projekt,stavebné povolenie,súhlas obce..či to robíš len tak na "tajnasa"?
Dufam ze aj auta a handry cim sa prezentujete (kritici cohokolvekco vybocuje z tabuliek) su rydzo slovenske. Ale sudiac podla tych zelenin z dovozu po ktorom slovaci bazia asi nie. Domy cez internet sudit to ano. Ake farizejske. @daralbajda cim viac mi niekto zavidi tym som stastnejsi ;) ale sakra sokel memam. Asi budu zavidiet ze ho nemam.
@cayrez Južanský dom má menší sklon strechy, iný tvar okien, a rozhodne musí mať vonkajšie okenice. Google map má takú funkciu, že sa môžete prechádzať Toscánskymi ulicami a okukať.
@ernesttyukos @dusantt čo Ti už môže niekto závidieť? Urob si skiel z mramoru,teraz sú pomníky v akcií....druhá vlna ďaleko..
Profilova fotka
Táto diskusia sa mala volať, akú farbu na fasádu a hneď by to bolo v pohode, vlastne s toho bude dom s červenou strechou slabo žltou fasádou a kameňom na sokli ako je dnes väčšina rekonštruovaných domov, nechápem prečo to treba nasilu nazývať nejakým štýlom s ktorým to nič nemá.
@peknymino ten tam uz bol 😁 a je vynikajuci
@zita19 @ernesttyukos na strechu mame projekt a s tou nemozem robit nic. Ostava tak ako je. Pisem to uz treti krat asi. Cize fasada domu a jeho okolie je to s cim mozem narabat a menit. Ja viem, ze juzanske domy v Taliansku, Spanielsku, Grecku maju nizku strechu. Ale pre vytvorenie juzanskej atmosky nepotrebujem kopirovat vsetko.
@zita19 prepacte, som tak vychovana.
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?