Prehnuta deka

Zdravým vás, robím prerábku podkrovia, po výmene strešnej krytiny (plech za plech) a vyburanie strednej izby po celej dĺžke domu ktorá slúžila aj ako stolica pre krov som začal zabíjať poter, skladba poteru bola : poter: 5cm-8cm hrúbka+ skvara 5cm. No teraz keď je strop čistý je strašné citlivý na pohyb, deka je prehnuta ( neviem či to bolo aj predtým) chcem tam robiť klasickú pokládku expandovany polystyrén 6cm a následne poter o maximálnej hrúbke 6 CM. Bude v ňom aj podlahové kúrenie. A teraz otázka čo s tou dekou? Vydrží? Máte niekto podobnú skúsenosť?
Odpovedať
@02luki18 Od stola ti povedat,ci vydrzi? To by mal vidiet odbornik a posudit.
Odpovedať
Zhanaj statika, ked sj ho nezhanal pred burani....
Odpovedať
Ako pravdu povedat , toto forum je na diskusie ale ja si myslim ze na tuto otazku ti nikto neodpovie ze ano vydrzi alebo nie nevydrzi.... Takuto vec treba prejednat iba so statikom s nikym inym .
Odpovedať
V poriadku, ďakujem vám za odpovede, zoženieme statika, nasondujeme a uvidíme, ja som chcel hlavne či to niekto nerobil, viem že tam hrá veľa faktorov ako je rozmer betónovej deky na nosných priečkach , hrúbka dosky a veľa dalsieho, tak príjemný den vám prajem
Odpovedať
@zita19 Prečo pred búraním? Veď buralo by sa tak či tak, nebolo to obytné, akurát ak to bude teraz v pohode tak to obytné bude, ináč nie. A žiadny či už nosný alebo nejaký iný statický prvok som nezrušil. (Stolicu som vymenil za kliestiny ktoré mi poradil tesár)
Odpovedať
@02luki18 už len výmenou stolice za klieští sa mení statika. Teraz ide všetko cez múr do boku a predtým stolica rozkladala sily kolmo dole
Odpovedať
@jumt No nechcel som sa tu baviť o streche, tu mám v poriadku, nerozoberal som celú skladbu keďže sa bavíme o DEKE,ale tak dobre,pod klieštinamy je stolicny roh, každých 2,5m je drevený hranol (na nosnej priečke v patre niezsie) takže všetko je v poriadku.O strechu strach nemám.
Odpovedať
tvoja deka je staticky mäkka. Predpokladam ze je tam hladka vystuz. A ma rovnaku unostnost ako predtym, akurat predtym bola zatazena vrstvami ktore si odstranil a bola urcite viac prehnuta ako teraz. Zozen statika a on ti na 100% poradi nadbetonavku s armaturou....
Odpovedať
@paulus33 Nadbetovku rozumiem ako druhú deku, do spodného poschodia podstojkovat a použiť stávajúci betón ako "debnenie" čiže bude slúžiť len na podperu novej deky?
Odpovedať
@02luki18 Stredna izba bola v podkrovi?
Odpovedať
Ziadna druha deka. Praveze sa musi zanezpecit aby sa to v konecnom dosledku chovalo ako jedna deka. Zavolaj statika a on ti to vysvetli.
Odpovedať
@milanpetruska Áno , v podkroví išla izba celým domom v strede.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@paulus33 spodok je časť ktorá je obývaná .
Odpovedať
@02luki18 A? Zavolaj statika. Tato debata bez obhliadky straca zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@02luki18 vodorovne stropná doska má dve polovice, horná časť je tlačená, dolná ťahaná. Spodná polovica dosky môžu byť aj trámy ako u Vás. Teraz ste hornú odstránili a to isté namáhanie sa prenieslo do trámov, samozrejme, že sa prehli, lebo sú viac namáhané. Podstojkovať, do trámov nabiť 2stovky klince nechať trčať do betonu, prípadne doplniť sieťovinou a dobetonovať. Potom podlaha s kúrením.
Odpovedať
@02luki18 Pri betonovani nezabudni prizemie podopriet.
Odpovedať
@jan45 ja nemám trámy, dolu mám klasické omietky, ale záhada je že dolu kde sú omietane stropy je všetko v rovine, žiadne prehnutie.
Odpovedať
Ide o klasickú rekonštrukciu starého krovu, kde sa strop vytvorí / spevní pomocou predpätia a klincovania nahusto + betónovou zálievkou cca hr. 6 - 8 cm. Je to pracnejší spôsob budovania stropnej konštrukcie, ale bežný pri rekonštrukciách. Predpätie drevenej trámovej konštrukcie sa vytvorí pomocou podpier a lešenia, klincovanie spolu s napr. KARI rohožou tak plní funkciu výstuže. Nasleduje betonáž. Presné nadimenzovanie takého stropu však musí určiť statik. Pozdravujem
Odpovedať
@a247 Ale ja mám 12cm hrubý betónový strop, akurát že je taký dunivy keď po ňom chodím .
Odpovedať
Profilova fotka
@02luki18 klasický, overený strop z minulého storočia, dnes sa už také niečo statici ani neodvážia navrhnúť lebo... 3 cm PS, kúrenie , poter. ja by som pod trubky dal KARI 200x200x4
Odpovedať
O dva týždne má prist pozriet kamarát ktorý sa venuje statike, som zvedavý no
Odpovedať
Akurát som myslel že tu už niekto mal nejakú skúsenosť, keď som chodil po izbách pred vynasanim starého poteru tak to nedunelo, a všetko sa zdalo ok,no po vynesení je to divné.
Odpovedať
Tak a bol statik, po pozretí mi doporučil, previs dosypat perlitom nato izoláciu kúrenie a anhydrit, previs deky vznikol ešte z doby keď páni majstri stavali dom, takze hotovo, môžem pracovať . Ďakujem.
Odpovedať
@02luki18 dufam, ze pri odchode ti statik nechal v ruke lajstro s vyjadrenim aj s peciatoku ;-)
Odpovedať
@rapidek podľa popisu vyššie to nebol ani statik, ale kamarát, čo sa venuje "statike" :D
Odpovedať
@lubk0 dokial by som to ja nemal ostemplovane, tak to ma taku vahu ako moj amatersky usudok, alebo podpapiernik lesny. ;-)
Odpovedať
Tak potom ešte zavolam jedného ktorému budem platiť, keď tu viacej ľudí píše že to asi nieje v poriadku tak dám na vašu radu a príde iný. A je to statik, že ja známy tak to je výhoda, ale nebránim sa ešte jednému posudku za peniaze, a stampel žiadny.
Odpovedať
Môžme túto tému považovať za uzavretú keďže jedina možnosť je statik. Nič iné sa tu nikto nedozvie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?