Praskliny na muroch-vas nazor

Dobry den, Prosim,co si myslite o tychto prasklinach? Vsetky su v rohoch,pod stropom,na bokoch,v jednej izbe po celom obvode steny,cize aj pri zemi.Su to obvodove steny,zvonku je prasklina len na jednom rohu domu, ta je ale zapricinena poskodenou rinou. Dom je cca zo 70 rokov,stavany z bielych kvadrov ( zevraj Ytong- aj ked viaceri nam tvrdili,ze z ytongu sa este vtedy nestavalo). Stropy su drevene s rakosim.Je na rovine,praskliny su aj v izbach, ktore su podpivnicene.Nebyvalo a nekurilo sa v nom viac ako 7 rokov.Su to len popraskane omietky,alebo sa to tyka uz aj murov,statiky? Dakujem za vas nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@luciaka1982 to nie sú statické trhliny z dôvodu sadania stavby, môžu to byť trhliny z poškodeného stropu, zatekanie, to sa z foto nedá určiť. Dom, v ktorm sa pár rokov nebýva a hlavne nekúri veľmi trpí. Kontrolovať treba strechu, stropné prámy, podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@luciaka1982 to je popraskana iba omietka v rohoch ten obluk takzvana flaska. Je to sposobene drevenym stropom ktory pracuje inak ako steny a to ze sa tam nekurilo tomu nepomohlo.
Odpovedať
@luciaka1982 realitak povedal ze je to ytong? sikovny chalanisko
Odpovedať
@sonau nie realitak, ale predavajuci. su to naozaj biele tvarnice,vidno to pod strechou - ale co t naozaj je, neviem🙂
Odpovedať
Profilova fotka
kupa stasieho domu v ktorom sa uz dlho nebyvalo, je taka macka vo vreci. na tvojom mieste si zaplatim cloveka, ktory stavbu zhodnoti a povie ti ci ist do toho alebo nie.
Odpovedať
@luciaka1982 zavolaj si tam radsej niekoho,nieco tu nesedi,to vyzera naozaj na ytong.
Odpovedať
@luciaka1982 kupovali sme dom, v ktorom sa nebývalo zhruba tiež toľko, zo 60. rokov. Stropy rovnaké ako u teba. To čo máš na fotke mi statik po priehliadke povedal že je nič, je to práve z toho, že sa tam dlho nebývalo, zrejme (ako to už býva zvykom) nebol ani temperovaný (ten náš nebol) a proste každý materiál pracuje pod vplyvom tepla a chladu inak. My sme to vyriešili, tak že než sa máme trápiť s tým palachom (to je skladba stropu dosky+ rákos a na tom nahádzaná omietka) tak sme na to zavesili SDK a hotovo. Bývame už vyše roka a SDK je v pohode, nikde nič nepraská 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau je to HEBEL
Odpovedať
@wolodymyr hebel biely v 70. rokoch???
Odpovedať
Ja by som fakt asi verila ,ze je to ytong...ked som pozerala aj na ich ofic. stranke ich historiu,tak môže to tak byt.je to dom ,ktory staval syn pre svojich rodicov,murar,takze myslim,ze mal moznost sa dostat k "modernejsim"materialom
Odpovedať
@wolodymyr Ja by som fakt asi verila ,ze je to ytong...ked som pozerala aj na ich ofic. stranke ich historiu,tak môže to tak byt.je to dom ,ktory staval syn pre svojich rodicov,murar,takze myslim,ze mal moznost sa dostat k "modernejsim"materialom
Odpovedať
@luciaka1982 keď vidím tu tehlovú stenu za tým múrikom pravdepodobne z ytongu alebo niečoho podobného, mám skôr pocit, že tento múrik je vymurovaný dodatočne. Veľmi sa tá stena podobá na štítovú stenu môjho domu zo 60. rokov- plná tehla, stužujúci pilierik v múre. Myslím si, že dom nebude z bieleho kvádru, skôr z plnej tehly možno v kombinácii so sivým kvádrom alebo so sivými tvárnicami ako u mňa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sonau neviem ty povedz ja som este nezil 😉
Odpovedať
@wolodymyr kua ani ja,ale co som zazil stare stavby bol len sedy porobeton kedze sa pouzival len popol z elektrarni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?