Postup prác pri rekonštrukcii starého domu

Ahojte, Ideme komplet prerabat stary jednoposchodovy dom s pivnicou (voda, odpad, elektrina (nove rozvody..), vytrhanie podlahy, omietky chceme nechat povodne ( su vo velmi dobrom stave takze len zoskrabanie starych naterov a nasledne opravenie prasklin a premalovanie ), podlahove kurenie, vymena okien, interierovych a vchodovych dveri, oprava + zateplenie strechy, polozenie dlazby a plavajucej podlahy. Vedeli by ste mi prosim poradit postup prac pri takejto rekonstrukcii? Za vsetky odpovede vopred dakujem :-)
Odpovedať
Omietky sú OK, ale elektrinu chcete novú... To jedine že by bola v rúrkach a rozloženie zásuviek a vypínačov by sedelo, ináč treba sekať nanovo. Určite najprv rozvody vody, odpadu, elektriky, následne kúrenie a potery, nakoniec okná, ext. dvere a omietky... potom dlažba a podlahy, maľovanie a potom int. dvere Strecha priebežne...
Odpovedať
tiež sme prerábali starší dom, omietky sa zadali tiež ok, ale nakoniec sme to všetko obúrali dolu a dali uroibť nové.
Odpovedať
@skye17 no tie omietky su fajn teraz .. no ako budu vyzerat po rekonstrukcii, elektrike, novych oknach ?Bbudete mat pekne zrekonstruovany domcek a hnusne steny Vseobecne 1.projekt projekt projek 2, buranie, vynasanie vsetkeho zacnite od stropu po podlahu 3. budovanie naopak od podlahy - cize voda, kanalizacia (skladbu podlahy mozete mat roznu, zalezi na vas), dvere, okna, elektrika, omietky, strop, podlaha - krytina, malovka
Odpovedať
Dakujem velmi pekne za vsetky prispevky - urcite pomohli.Co sa tyka tej omietky tak je naozaj vo velmi dobrom stave a bol sa na to pozriet aj restaurator s architektom a obaja vraveli,ze omietky su fakt zdrave a bola by ich skoda zhodit dole takze sa len vysekaju nove rozvody, daju sa dole vsetky vrstvy naterov - opravia sa praskliny a tak podobne a potom novy nater. No kazdopadne to bude dost roboty. Este raz dakujem vsetkym za komentare a potom sa este ozvem, ze ako nam to ide :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
a ako vam to ide po dvoch rokoch?
Odpovedať
@pologula Ide to tak, ze uz mame skoro vsetko ( mimo zariadenia domu a novej verandy ) spravene a konecne sa v maji vraciame na Slovensko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
robili ste to svojpomocne? alebo firmy? ja prave zacinam, no a plan je do septembra sa prestahovat. Ci to bude realne, silno pochybujem, ale termin od mojej milovanej manzelky nepusti. Mas aj dake foto? Len tak pre inspiraciu.
Odpovedať
@pologula Nieco svojpomocne ale vacsinu veci firmy ( strecha, drenaz, natahat novu elektriku, vymena okien, kurenie, voda & odpad, nova fasada ). Zalezi v akom stave dom je, nas je z roku 1892 takze tam sa menilo skoro vsetko, ale mozno keby sme boli doma na SVK stihlo by sa to skor. Foto na MS mam zatial len zo zahrady ale davam dokopy vsetko co sa za tie dva roky urobilo a dufam, ze v najblizsich dnoch sa mi podari album doplnit. Aky stary je vas dom?
Odpovedať

Odpovedať
@pologula Tieto fotky su z minuleho leta ked sa robila fasada ( cervena konstrukcia je uz odstranena a bude tam nova veranda ),tak len pre lepsiu predstavu aky typ domu sme prerabali :-) Kazdopadne vam drzim palce! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
wau, dakujem, takto to vyzera na oko velmi velmi pekne, pekna praca. No ja to chcem robit svojpomocne, aspon gro prace, no dufam, ze nic nedobabrem. Mam aj sikovnych kolegov, ktory uz maju skusenosti, dokonca chodia aj na fusky, cize poradit ma kto. V pripade ze nebudem daco vediet. Mam dost kamosov, co je parade a nebudem na vsetko sam. Nas domcek je z roku 1952, kedy bol odovzdany do uzivania, ale kolaudacia bola zaznamenana 1964. Kamenne zaklady. Zacal som asi pred 3 tyzdnami. Zatial prebieha demolacia. V tom som na okoli najlepsi, len ma zavrite s kladivom a zbijackou a o vsetko sa postaram. :D Dakujem za drzanie palcov, budeme potrebovat aj psychicku pomoc, lebo terminy mame neuprosne a tvrde. Najhorsie je, vsetko si poriadne dopredu premysliet, pretoze aj pri rychlosti nehccem nic podcenovat a hlavne zanedbat a kedze mam aj skusenost pri rekonstrukcii bytu, kde sme byvali 4 roky, tak som par veci nedokoncil, len aby sme sa rychlo prestahovali. Myslel som, ze neskor dokoncim, ale za cely cas som sa uz k tomu nedostal. Prisli deticky na svet, cize fakt uz nebolo kedy. Preto teraz davam bacha na vsetko co robim. :D Skusenost je na nezaplatenie.
Odpovedať
Zdravim potreboval by som poradiť, kúpili sme starý domček kde sú V 2 izbách staré drevené podlahy pod ktorýmI je piesok. Chcel by som spraviť betónové podlahy bez podlahového kúrenia, je možné že by som to spravil tak že vykopat von piesok dať goetextiliu 10cm makadam, zrovnať potom izoláciu (asi polystiren) A na to 10cm poter S karí sieťou? Alebo jednoznačne MUSÍ byť aj podkladovy beton (doska) A na to ipa A potom poter S kari sieťou? Za rady Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@saslikma mna len zaujima ci nieje skoda ten priestor nevyuzit na to podl.kurenie...co mas pod pieskom hlinu?
Odpovedať
@saslikma s tým betónom sa moc neponáhľaj, ľudia si myslia že keď všetko zalejú betónom tak je to najlepšie čo môžu urobiť, väčšinou však urobia viac škody ako úžitku.. ak nemáš hydroizoláciu pod múrmi tak o betónovaní ani neuvažuj
Odpovedať
Dakujem za reakciu, Dom je podrezany len tam boli drevené podlahy A ja to chcem spraviť lebo za 10r sa mi to určite nebude chcieť robiť, len by som chcel radu či treba aj tU zakladovu dosku alebo to môžem spraviť len S poterom. ..
Odpovedať
@fredy1 kúrenie sú radiátory A je to nové 2r staré. .. piesok som vykopal 35cm A stále je piesok ..
Odpovedať
@saslikma potom načo to komplikuješ makadamom a geotextíliou, normálne zabetónuj betónovú dosku s kari sieťou, na ňu daj ipu, ktorú napojíš na hydroizoláciu stien, na ipu polystyrén, na polystyrén už len poter a hotovo
Odpovedať
Ja by som sa najradšej vyhol dvojité mu betonovani. ..
Odpovedať
Ja som chcel vedieť či je tam treba aj zakladovu dosku spravit alebo to môžem spraviť len S poterom
Odpovedať
Profilova fotka
@saslikma prepac otazka nepatrila k tejto teme asi som zle klikol
Odpovedať
Ahojte, ja by som sa tiez rad zapojil do diskusie na temu :) tiez rekonstrujem a chcel by som sa spytat na postup...chcem vyburat betonove podlahy a urobit novu vanu, odizolovat atd., plus odizolovat zaklady ale musim robit aj novu kupelku a s tym vsetko spojene...co by ste spravili ako prve? Vyburat odlahy v nutri a nasledne na to odpady a potom zaklady z vonku, alebo naopak? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@saslikma Vyhol by si sa dvojitemu betonovaniu? Ja som na tom rovnako, ja to chcem robit tak, ze som stary poter rozbil, vykopal som sa do hlbky 40 cm, po okrajoch som pridal 15 cm, do ktorych chcem dat geotextiliu, na to strk s drenaznymi rurami a vyviest ich von z domu. Mam dost vlhky pozemok a spodna voda sa obcas hlavne v tychto mesiacoch trocha tlaci smerom hore. Po celych izbach chcem naukladat vrstvu strku. Na to igelit, beton. Na beton ipu, napojit ju na hydroizolaciu stien. Pozor, ak chces davat podlahovy polystyren, nedavaj ho na ipu, ale medzi ipu a ten polystyren supni igelit, ked aj tie obaly z toho polystyrenu. No a na to chcem davat osb dosky a na to sa uz bude davat podlahovka, neviem ci daky laminat, alebo co tam supnem, to este premyslene nemam. Nad tymto zlozenim som velmo dlho uvazoval a precital neskutocne vela prispevkov. Takto mi to vychadza najlepsie a iba jedno betonovanie. Kedze tiez nechces podlahove kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
a aby som to upresnil, tych 40 cisel, co som sa vykopal, tak 10 cm strku, 6 cm beton s kari sietov, polytyren 20 cm, osb a podlahovka plus minus 3 az 4 cm
Odpovedať
@pologula Ďakujem za radu považujem aj nad touto variantoU. ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?