Poškodená cesta stavebnou firmou pri stavbe súkromného domu kto to má opraviť ? Stav. firma či FO?

Dobrý deň, idem si k Vám pre radu. Stavebná firma ktorú sme si objednali nám pri posadzani zámkovej dlažby poškodila príjazdovú cestu po ktorej jazdia aj ostatne vozidla z dediny a tiež poškodila susedov plot. Chcem sa opýtať kto má opravu zabezpečiť a uhradiť náklady spojené s opravou cesty a plotom ? Stavebná firma alebo majiteľ domu? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Povedala by som, že stavebná firma. Prečo by to mal robiť majiteľ domu, ten nesedel v aute? Plot pôjde klasicky z povinného zmluvného poistenia služobného vozidla, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak po spravnosti by to mala zaplatit firma. To, ze ste ich tam zavolali aby vam spravili ten chodnik, to neznamena, ze vy ste za to zodpovedny. Oni si to uz musia riesit s tym zamestnancom, ktory to sposobil. Dobre firmy byvaju voci takymto veciam aj poistene :)
Odpovedať
stavebna firma, ved hadam maju poistenie zodpovednosti za skodu...
Odpovedať
V stavebnom povolení býva ustanovenie, že napr. za poškodenie verejnej komunikácie a jej uvedenie do pôvodného stavu zodpovedá stavebník. To, ako si to on vysporiada so stavebnou firmou, je jeho vec.
Odpovedať
Ked sposobia po ceste k vam dopravnu nehodu i za nu budete zodpovedni? Ich konanie ich zodpovednost.
Odpovedať
Profilova fotka
Vy s tym podla mna nemate nic. Je to vec firmy, ich zodpovednost za sposobenu skodu a v pripade uhrady skody, by sa peniaze vyplacali z ich poistiek, ktore mau vydane na pracovne auta
Odpovedať
ak sa to stalo tak ako to opisuješ je jedno, že ty si si prenajala danú stavebnú firmu, zodpovednosť padne len na ich plecia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?