Poradte ako prerobit kancelarske priestory na byty

Dobry den, zvazujeme kupu domceka prerobeneho na kancelarske priestory. Chceli by sme ho prerobit na 2 byty(prizemie plus podkrovie). Pripajam aj nacrt, kde na prizemi su modrou oznacene nosne priecky. Vstup je v miestnosti 1 na prizemi, miestnost 2 ma preskleny vyklenok. Miestnost 2 v podkrovi ma sikme steny a vyznacene 2 stresne okna. Viete mi poradit, ako by sa to dalo vyriesit s minimom zasahov?
Odpovedať
@ju1ieta Urobil som minimum zásahov a takto nejako by to mohlo byť: Prízemie: - vchod do domu by sa zrušil v tej miestnosti č.1 - vchod by bol cez tú predsieň - kuchynka by sa prerobila na špajzu - vchod do špajze z novej kuchyne - dorobila by sa kúpeľňa - museli by sa urobiť 2 dverí v nosných stenách Poschodie: - dorobiť kúpeľňu s WC - z miestnosti č. 2 urobiť kuchyňu, jedáleň a obývačku. S veľkosťou miestností je možné sa ešte pohrať - to ale treba vedieť presné rozmery domu.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem za reakciu. Rozmery domu su 9x10m. Na prizemi bude v kuchyni jedinym zdrojom prirodzeneho svetla obyvackove okno, bude sa v nej stale svietit. Pri 90m2 na prizemi by som chcela 3 obytne miestnosti, chodba sa mi zda zbytocne velka. Ale kedze nechceme presuvat schodisko neviem ako to rozdelit. V podkrovi sme premyslali aj nad zamurovanim casti terasy zarovno s prieckou medzi miestnostou 1 a 2.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa veľmi páči ten chrobakov návrh, @chrobak7 @ju1ieta je to asi najpraktickejšie riešenie, splní účel a nebude tam taký zásah ako ste chceli :)
Odpovedať
@ju1ieta Tak ale presnú špecifikáciu požiadaviek musíš zadať na začiatku, nie že teraz začne z teba vyliezať, čo z toho vlastne chceš urobiť. Chcela si čo najmenej zásahov. To, čo nasledovne popisuješ, je už rozsiahla rekonštrukcia. A nemyslím uviesť rozmer pôdorysu, ale presné rozmery každej miestnosti, hrúbku stien, označiť, kde sú prívody vody, kde je kanalizácia, kde sú vedené elektrické káble a pod. Aby si nezačala sekať stenu, kde je elektrický kábel vedúci do druhej miestnosti. Aby si optimálne vedela osadiť vaňu, v kuchyni drez, prípadnú umývačku riadu, horné WC atď. Treba tiež vedieť, ako je umiestnený dom, či sa dá niekde dorobiť okno. A hlavne - dom treba najprv vidieť. Najprv si presne nakresli východiskový stav. Z neho si urob nejaký návrh, aby zhruba vyhovoval tvojim požiadavkám. S tým potom choď za projektantom a on ti na základe toho vyhotoví projekt. Ak si to nevieš sama navrhnúť, tak si spíš všetky požiadavky a tie daj projektantovi s aktuálnym nákresom. Ten ti navrhne niekoľko riešení, z ktorých si vyberieš pre teba najlepšie a ten doladíte. Prvotný návrh som ti dal, môžeš z neho vychádzať a upraviť si to, alebo si môžeš urobiť úplne nový, ak ti môj nevyhovuje.
Odpovedať
@chrobak7 Chcela som aj iny pohlad na vec ako ten moj, za vas navrh dakujem. Ako som pisala na zaciatku, kupu este len zvazujeme. Dom sme boli pozriet v akom je stave. Presne podorysy nemame, neviem ci ich ma realitka k dispozicii. Projektanta by sme do toho zapojili po kupe, zatial sa mi zda zbytocne ho platit. Snad este doplnim, ze je to polovica dvojdomu, cize sprava okno neprichadza v uvahu.
Odpovedať
@ju1ieta Tak potom to nechajte tak a hľadajte ďalej. Z toho pôvodného rozloženia žiadny zázrak neurobíš - chodbu nezmenšíš, lebo sú tam nosné steny. Viac izieb by si mohla jedine urobiť z tej pravej časti, ale keď tam nie je možné dorobiť okno, tak je to zase o ničom. Teraz je prakticky 3. miestnosť jedna tmavá komora. Ak je horná miestnosť č. 2 podkrovná - zase zle. A keď je to dvojdom - utekaj od toho. Kúpiš to za draho, vrazíš do toho tiež veľa a nebude to také, ako by si potrebovala. Časom by si kúpu oľutovala.
Odpovedať
@chrobak7 V tomto zhodnoteni stavu je odpoved na otazku, preco je dom uz dlhsiu dobu v ponuke, aj ked je to na prvy pohlad vyhodna kupa. Budeme sa musiet poobzerat po niecom inom.
Odpovedať
@ju1ieta spolocny vstup do dvoch bytov, nie je prave nejlepsie riesenie ani ked dole byvaju rodicia, hore dieta. Nie to este niekto czudzi. No predstav si, ze vyliezas z kupelne len v osuske a najomnik rozchlepi dvere a ide domov... Pre mna nepredstavitelne a to nie som ziadna hanblivka... Mne by to vadilo aj keby islo o zata, syna, vnuka... Tocite schody su uplne najhorsia alternativa pre byvanie. Hladaj dalej. A ak dva byty, tak s dvoma samostatnými vchodmi...
Odpovedať
Profilova fotka
@ju1ieta rozhodne dva vchody! Suhlasim so zitou, aj pre mna by to bolo nepredstavitelne aj keby tam je moja mamka a tiez sa zase nehanbim, ale ved urcite sukromie potrebuje kazdy!
Odpovedať
Profilova fotka
nie je dobre ak by vsetci chodili jednym vchodom, to by nenarobilo ani v rodine dobrotu. Ked uz taketo byvanie tak minimalne rozdielne vchody, bude mat kazdy svoje sukromie :-)
Odpovedať
@ju1ieta chrobakov navrh je fajn, az na to, ze treba upgradnut tie vchody, ak to maju byt dve bytove jednotky, treba aby boli dva vchody bez debat :)
Odpovedať
@ju1ieta pokiaľ je už dlho v ponuke možno by si vedela vyjednať dobrú zlavu a rozdiel vraziť do rekonštrukcie. 100% si ale pred kúpou vyžiadajú pôdorysy a choď za projektantom. Nemusíš si u neho hneď dať vypracovať projekt stačí možno hodina konzultácie. Mozem ti poradiť aby si v predsieni v pravo dala dvere ktoré budú pre Horný byt a rovno budú dvere pre Dolný byt. Ako ale písal chrobák môže tam byť ešte veľa premenných. Tých 50 eur usetrenych na konzultacii by inac bolo velmi velmi drahych.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ju1ieta ak sa da zjednavat, zjedanaj co najviac, aby si mohla v priapade potreby do niecoho vlozit viac penazi, rekonstrukcia sa naplanovat da, aj suma, ale vzdy nieco uleti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?