Popraskaná nová stierka

Kúpili sme starší (50ročný) dom. Prešiel už čiastočnou rekonštrukciou. Takmer vo všetkých miestnostiach boli nové stierky, okrem jednej izby. Tam sme zoškrabali maľovku, ako to najviac išlo, potom murári dávali hrubú omietku, sieťku a vrchnú omietku (neviem, či sa to tak volá správne - snáď pochopíte, o čo ide). Po dokončení sa to asi týždeň sušilo a potom sme maľovali - 1x na bielo a potom 2x farebne. Asi po 3 týždňoch sme si všimli praskliny na stenách. Vyzerá to, že omietka nie je "odutá", neodpadáva, keď sme po nej poklepali. Zdá sa, akoby tie praskliny boli len vo farbe. ??? Prečo to popraskalo a čo sme urobili zle? Vie nieto poradiť? Ďakujem.
Odpovedať
Lebo to nebolo poriadne vysusene
Odpovedať
my sme mali ten problem, a prisli sme na to, ze nam ti ´´majstri´´ nedali sietku.
Odpovedať
Profilova fotka
@denisamarek sieťka tam nebola potrebná, nebola dodržaná technológia, veľká hrúbka nahadzovaná naraz. @lauralaplant
Odpovedať
problém je pod sieťkou tam boli praskliny ktoré prerazili cez sieťku opticky teda .Je to tak ked máte preskliny dá sa nato sieťka a napenetrujete to tak všetko je vidno a tak isto to nezakrila ani omietka myslím si že tam máte asi nejakú minerálnu vtedy to sosť preráža.
Odpovedať
to znamena, ze ak mam v novostavbe popraskane hrube vapennocementove omietky a natiahne sa na to stukova omietka, budu tie spodne praskliny preazat na povrch?
Odpovedať
Profilova fotka
@otec87 Nie.Nieje to pravidlo. @lauralaplant Museli by ste mi napísať presnú skladbu materiálov a pracovný postup.Z vášho popisu sa nedá určiť presná príčina.
Odpovedať
@jan45 Čo sa s tým dá teraz robiť? Ďakujem.
Odpovedať
Ahoj laura. Mne ked orpavovali stary dom tak robili to tak ako aj tebe alebo ako to vlastne pises a nic sa mi na murach po rokoch nedeje.Predpokladam ze to asi robili kvalitne.Dokonca som to mal aj za dobru cenu! Ked nevyschol poriadne prvy material tak sa vlhkost dostava von cez jemnu omietku a tam to vidno .Alebo ti tu sietku fakt nedali.Treba ti to oskrabat(nie celkom)aby sa to poriadne vysusilo a potom dat nanovo sietku plus lepidlo a po zaschnuti jemnu omietku. Cau
Odpovedať
Profilova fotka
@lauralaplant Pokiaľ sa to neodúva tak nič.Inak by ste museli odstrániť farbu neniesť sieť a novú stierku.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie čo sa da urobit, ked chcete mat kvalitné a poriadné stierky je že zoskrabete staro malovku zo steny napenetrujete to hlpkovým penetračným naterom (poriadne) a nanetiete od znacky Rigips uni spolu so sklotextilnou mriezkou na stenu . takze presietkujete celu stenu a po 12hodinach nanesiete stierku od znacky Rigips Rimano fhinish v 2 -3 vrstvach . Stierky budu kvalitne a nechrozi ze sa bude stena oduvach ci praskat. Pred 3 mesiacmi mi to daný živnostik robik a klobuk dole perfektná robota, za vybornu cenu.
Odpovedať
na taketo praskliny su viacero dovody. 1, nebol pouzity certifikovany material 2, nebol pouzity technologicky postup 3,nebola pouzita penetracia 4,omietka bola v niektorych miestach hrubo natiahnuta mne osobne sa to nikdy nestalo ale stretol som sa stym.,,,pri malbe je vidiet vsetky praskliny. ak to neopadava treba to nechat ak, alebo urobit znovu potrebne operacie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
dobry vecer mam otazku pred dvoma rokmi som zacal stavat dom, zaklady boli celu zimu odstate ,minuly rok sme postavili zvysok stavby a pracovali na vnutre. V januari tohto roku sme robili omietky baumit viva maxima. Stavebny material bol ytong p2-400 nan bolo nanesene lepidlo so sietkou c1t a dvakrat lepidlom prejdene. Po urcitom case bola nanesena baumit viva maxima. Cely cas sme pomocou odvlhcovacov udrziavali vlhkost na 60%. Tohto roku asi v aprili bolo vymalovane. V jednej casti v chodbe nad dverami je cela stena zpraskana... ale len tam nikde inde... Nechapem tomu tak sme si davali zalezat na kazdom detaile... kde nastala chyba :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte mám podobný problém. Použitý materiál bol cemix 073( jednovrstvova omietka ) Postup: 1) hĺbková penetrácia 2) na striekanie "spricu" v zložení lepidlo/piesok/ cement 3) po vyschnuti spricu cca 3 dní , nanesenie omietky v jednej vrstve v hrúbke 1-1,5 CM 4) vyschnutie omietky cca 2 týždne. 5) po nanesení penetrácie pred maľovaním to vyhodilo takúto "mapu" , niektoré trhliny sú viditeľné a zatieral som akrylom. :-( a na tejto stene je toho veľa. Nieje to vydute ale obávam sa že sa to časom odlepi po malých častiach ktoré sú popraskané. Je postoj ako to odstrániť ? Ďalšia tenka vrstva omietky? Ďakujem.
Odpovedať
Ahoj @kubb00 Chcem sa spýtať ako ti dopadli tie omietky. Mám ten istý problém teraz. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?