Polystyrén na starom dome?

Zdravím. Rád by som sa opýtal na názor. Máme vyhliadnutý domček. Je z valkov cca 60 rokov starý. Prešiel čiastočnou rekonštrukciou. Bol zateplený polystyrénom 10 cm. V jednej izbe sme si všimli v rohu zvlhnutú stenu cca pol metra nad povrchom. Čítal som veľa na tomto aj iných fórach že na hlinený dom nepatrí polystyrén. Myslíte že ho mám dávať dolu? Alebo počkať ako to bude s vlhkosťou v budúcnosti? Ďakujem za rady. Domček bude slúžiť ako chalupa. Nie na trvalé bývanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Cca 60 rokov starý....? To by musel byť postavený cca v roku 1955. Pochybujem, že 10 rokov po vojne niekto staval z vaľkov. Dom bude akiste starší (možno postavený už pred vojnou) - a aj so všetkými možnými skrytými vadami, ktoré mohli byť zamaskované "rekonštrukciou". Tej vlhkosti by som sa bál takisto. Staré domčeky sa musia "obývať" - t.j. musí sa v nich žiť, prekurovať, prevetrávať. Na chalupu s občasným príchodom by som sa asi neodhodlal kúpiť dom z nepálenej hliny a zateplený polystyrénom.
Odpovedať
@leonardom Ale stavali sa aj v 50. rokoch z nepálenej tehly domy, niektoré, hlavne chudobnejšie oblasti to tak robili, aj my sme mali z toho obdobia jednu takú izbu pristavanú na starom dome.... @vladof Na hlinený dom polystyrén určite nepatrí. A navyše ak nie je pravidelne vykurovaný a vetraný. S/ iné, vhodnejšie, prírodné druhy zateplenia. Takže to treba zvážiť čo s tým - lepšie to nebude....
Odpovedať
zatepleny valok??? zavarene na problem valok zvlhne hadam sa aj rozpadne.. Valok sa zatepluje specialne..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?