Podlaha v chalupe

Zdravim! Prerabame staru chlupu a prisiel rad na podlahu.Povodna je len popukany betonovy poter ccamax. 10CM a pod tym uz len hlina.Chcel by som to vyhadzat, odizolovat a polozit do cementoveho lozka stare tehlove kocky 25x25cm vysparovat a navoskovat. Riesil niekdo podobnu starodavnu podlahu,ako by ste postupovali podla vrstiev? Dakujem za kazdu radu!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som riešil - ale objekt menil funkciu na trvalé bývanie. Bol to podobný - 75 ročný - dom, tehla a skladby podlahy detto, ako máš Ty. Poter som vyhádzal, vykopal som cca 35 cm zeminy a potom som na radu majstra nedal na samý spodok festovnú hydroizoláciu, ale "iba" 1/ hrubú čiernu fóliu (ako hydroizoláciu). Na to išiel 2/ cca 15 cm betón (s armatúrou). Potom 3/ 15 cm tvrdený podlahový polystyrén, 4/ odrazná fólia Dape, 5/ elektrické vykurovacie rohože, tie som zalial 6/ anhydridom cca 4 cm. A na to už 7/ parketa resp. dlažba. V podlahe kúrim tak na 25°C - je to tak akurát - jedna báseň, že aké je to príjemné na bosé nohy... Teplotu miestností mám nastavenú na 21°C. Opakujem: toto slúži na trvalé bývanie. Obvodové múry sme zateplili 18 cm polystyrénom... - preto sme si mohli dovoliť ísť do elektriny 8-)
Odpovedať
Tak to je urobene jak sa má!Na to ale nemám, preto zhanam riesenie s pouzitim Glasbitu g200 alebo Ipy, ktoru mam naruke. Diky za reakciu
Odpovedať
Profilova fotka
@gabka76 Ja som Ti to preto tak podrobne rozpísal, lebo som mal podozrenie, že neuvažuješ s nejakou serióznou TEPELNOU izoláciou. A zdá sa, že sa mi to potvrdilo. To sa Ti vypomstí.... Buď to spravíš poriadne (aj svojpomocou), alebo sa tam nebudeš dobre cítiť... Vlhko, chlad, nepohoda... tepelné straty a teda vyššie nároky na energie. Pokiaľ je to ale rekreačný objekt, kam chodíte len raz začas,postup, aký som napr. použil ja, sa Ti nikdy nevráti v úsporách energií... 8-)
Odpovedať
Presne ako vravis,nejde o byvanie ale len o akcie,zabyjacky a kutenie
Odpovedať
ja by som to poriadne odizoloval a dal do niecoho tie tehly ,ale ne doskovu podla hu pretoze ak nieco potecie po podlahe pri zabijacke vsiakne to napriek vosku bude to smrdiet a ties ked nieco padne a vylupi z podlahy to bude va da na vade
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?