Podlaha a strop v starom dome - postup a rozpoťet

Profilova fotka
Mozte mi prosim poradit? V starej casti domu (40m stvorcovych) mame povodnu podlahu (skvara, forsne, na ne dal svokor plavajucu podlahu), avsak zacal vlhnut jeden mur do vysky cca 20 cm. Chcela by som sa opytat na jednotlive vrstvy, ktore budu potrebne na podlahu (betonovu) aby som mohla vypocitat priblizne naklady. Tatiez je v tejto casti stary stukovy strop, na ktory svokor nalepil polystyrenovy obklad, rozmyslala som nad sadrokartonovym obkladom stropu. Pripadne aj cenovy odhad by ma potesil, robit to bude moj otec, o kvalitu prevedenia sa nebojim, len je daleko tak sa mi s nim neda vsetko konzultovat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Stena začala vlhnúť od plávajúcej podlahy, neprepúšťa pary. Drevo pod ňou zhnije. potebujete fóliu, 10-15cm PS, fóliu, 6-8 cm betónu, rohože nie sú nevyhnutné, plávajáca sa môže vrátiť. Murivo bude vlhnúť ďalej , to treba podrezať alebo podsekať.SDK na strop je zbytočne drahý, radšej by som dal 10cm PS a zastierkoval. Na výhrady, že je to málo sa nedá prihliadať, pretože miestnosti sú nízke.
Odpovedať
Profilova fotka
kamarát požiarny technik ma varoval pred polystyrénom v obytných miestnostiach, čo sa týka práce sdk nie je drahší, pri materiáli je treba brať do úvahy, že lepenie EPS vyžaduje prípravu podkladu a ak je strop krivý, spotreba lepidla a času sa nedá odhadnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?