Penove sklo pod drevenu podlahu - rekonstrukcia

Profilova fotka
Na temu penoveho skla som nasla v diskusii prispevky zpred 20 rokov, vpodstae v duchu hejtu. Moj 70 rocny RD presiel kompletnou rekonstrukciou. Podlaha ostala na zaver, zacalo sa strechou a zateplenim. Dom je kombinovany s nepalenou tehlo, je zatepleny EPS, nakolko uz povodny majitel pouzil akrylovu omietku s klebrom, dom teda uzavrel. Podlahy chcem robit preto dychatelne. Rozbil sa beton, pod nim bola hlina. Vzniknutu jamu planujem zasypat 30 cm penoveho skla - dnesna cena 100E/1,5m3.Na to husty dreveny rost a dlazkovica. Otazka , coho sa vyvarovat pri realizacii podlahy, moji majstri skusenost s touto metodou nemaju. Zvysil sa tiez polystyrenovy granulat- cena vpodstate zadarmo, planujem nim vyplnit medzery v drev. roste, par cm na zvysenej tepelnej pohody . Metodu iglu - beton - EPS - podlaha , realizovat v tomto pripade nechcem, vybrala som suchy proces. Dakujem za reakcie
Odpovedať
Profilova fotka
@fotoarch2 neviem, kde si nasla hejty :), su s nim relativne dobre skusenosti (aj pri rekonstrukciach). Co neuvadzas je planovane R na podlahu a sposob vykurovania, pri hrubke 30cm dosiahnes parametre horsie ako 10cm EPS-P a to v dnesnej dobe je malo. Druhy faktor je uroven spodnej vody. V dome s pouzitim nepalenej tehly je prevetravana podlaha spravny pristup, len pri planovanej skladbe to moze byt "studena" podlaha, s cim treba ratat. Pri radiatoroch to zasadny problem nie je, pri podlahovke ano. Volne sypane penosklo papierove parametre lambdy dosiahnut realne nevie, plati to len pre dosky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@fotoarch2 neviem, kde si nasla hejty :), su s ni…
@mgx obavam sa ze tu sa s nejakym R podlahy vobec nepocita, tu je zaklad aby podlaha dychala, lebo steny sa dusia :D
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mduro19:

@mgx obavam sa ze tu sa s nejakym R podlahy vobec…
@mduro19 Dakujem za Vasu domnienku .Hodnota Lambda vo volne sypanom stave je 0,06 a v zhutnenom 0,09. V clanku pisem medzi dreveny rost pribudne 10 cm polystyr.granulat.... Oproti tepelnemu odporu jestv.stavu - 8 cm betonu na zemi je to vyrazny posun aj riesenie odstranenia vlhkej podlahy a vlhkych soklov, a ano momentalne potrebujem aby to difuzne prestupovalo, dychalo - je to rekonstrukcia. Je mi jasne ze novostavba ma skladbu uplne inu. Pri rekonstrukciach je pritomny aj cinitel kompromis, zfunkcnenie nefunkcneho ci financie. V hre bolo strkove lozko bez tepelnoiz.vlastnosti , ci keramzit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fotoarch2:

@mduro19 Dakujem za Vasu domnienku .Hodnota Lambd…
@fotoarch2 Ak sa môžem opýtať, odkiaľ máte cenu toho penoskla 100€/1,5m³? Bezák - Žabokreky? Tam chodím, beriem OSB, drevo na stavbu...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@fotoarch2 Ak sa môžem opýtať, odkiaľ máte cenu …
@frantisekca Ano, odtial, dakujem za info ,ze aj rezivo tam najdem :) Dnes sme s majitelom telefonovali, mal chybu v maily - na izbu 15 m2, 30 cm zhutneny , 3 bigbagy - 4,5 m3 to vyjde cca 400 Eur. Podlahovy polystyren 15 cm sme dnes 10e/m2 , ale v tejto jednej izbe iglu sposob nechcem technic.riesit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?